folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Yeni İnternet Yasasındaki Url Tabanlı Engel Olayı

Yeni İnternet Yasasındaki Url Tabanlı Engel Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

şimdi bundan sonra url tabanlı engel gelecek falan gibi zırvalıklar dönüyor ortalıkta. lakin ben bunun teknik olarak nasıl olacağını pek anlayamadım.

eğer engel path'e göre gelecekse bu çoğu site için tamamını engelleyemeye eşdeğer. youtube'u ele alırsak youtube.com/watch?v=video_id şeklinde bir yapısı var. sen bir videoya engel koyarsan youtube.com/watch adresini engellemiş olacağından youtube'daki diğer bütün videolar da doğal olarak engellenmiş oluyor.

ikinci seçenek ise query string'lerle birlikte engellemek. o zaman da url'nin sonuna işe yaramayan bir query string eklersek engeli aşmış oluyoruz.  şekil a: youtube.com/watch?v=video_id&gereksiz=z

ne tip bir engelleme gelecek bilen var mı?

. . .. . ... .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hocam kısaca artık herşey yasssaaakkk ama engelleme yöntemi bilfigim akdarıyla ulr bazlı olacak  youtubede o konuyu aşarız ama bir çok sitede sorun olur olmadı o sitelerde kontrol ederek farklı url olarak açabilirler   yani kısaca herşey net degil ama internetin yavaşlaması olacak o akdar kişi nasıl filtreden geçecek .

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

beter olun

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Bekleyip göreceğiz. Şu saatten sonra dikkatli olmakta fayda var.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

şimdi bir şey soracağım. farz edelim tbt üyelikleri an itibari ile kapandı ve gizli konu ile cc paylaşımı vb.  şeyler yayınladık.

şimdi bunu ifşa eden biri olsa dahi yetkililerin üyelikleri olmadığı için girip bakamayacaklar, yasaklayamayacaklar doğru mu?

eğer tor hızlı olaydı oraya akardık

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kalibre
    kalibre's avatar
    Erkek

o değlde keşke google adam olsa tepki olarak servisleri tr ye kapatsa nasıl olur acaba

Herkesin hayatına kimse karışamaz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

asp de instr var onun gibi bi mantıkla engellerler. aklıma ilk o geldi.

youtube.com/watch?v=video_id&gereksiz=z yazsan bile içinde "youtube.com/watch?v=video_id" içeren kelime varsa engellenir.

sonu başı bakılmaz bence.

url yi içeriyorsa ban.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek
    kalibre bunu yazdı

o değlde keşke google adam olsa tepki olarak servisleri tr ye kapatsa nasıl olur acaba

Yandex var giren google'a girerdi.. :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

post ve get işlemleri yaptığımızda dönen datayıda 2 yıl boyunca tutacaklar

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek
    CEO bunu yazdı
    kalibre bunu yazdı

Yandex var giren google'a girerdi.. :)

pek çok büyük firmanın mailleri, online ajandası zartı zurtu google cloud üzerinde diye biliyorum.

ayrıca birkaç yıl önce tib böyle birşey yapmıştı, aşağı yukarı internet çökmüştü komple diye hatırlıyorum :))

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    kalibre bunu yazdı

türkiyede şunlar olur

1. halkımızın 3 te 2 si bilgisayarıcları arayp aloo internet gitti evde gelinde bakıverin der bizim çakal bilgisayarıcalda abi format atıldı artık yandex ten devam edecen diye servis parasını alırlar

2. ttnet müşteri hizmetleri ddos saldırısına uğrar milonlar ttneti arar bizim evde internet gitti gogıl açıyoz sayfa yok diyor diye :d

3. yani felaket şeyler olur zaten bütün liseli ergenler google olmadan hiçbirşey açamıyorlar ana sayfayı boş yap hepsinin eli ayağına dolanır

bizim halk için itnernet google dan başka birşey değil eğitim şart

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 1955 Toplam Mesaj: 15