Yeni İnternet Yasasındaki Url Tabanlı Engel Olayı
-
şimdi bundan sonra url tabanlı engel gelecek falan gibi zırvalıklar dönüyor ortalıkta. lakin ben bunun teknik olarak nasıl olacağını pek anlayamadım.
eğer engel path'e göre gelecekse bu çoğu site için tamamını engelleyemeye eşdeğer. youtube'u ele alırsak youtube.com/watch?v=video_id şeklinde bir yapısı var. sen bir videoya engel koyarsan youtube.com/watch adresini engellemiş olacağından youtube'daki diğer bütün videolar da doğal olarak engellenmiş oluyor.
ikinci seçenek ise query string'lerle birlikte engellemek. o zaman da url'nin sonuna işe yaramayan bir query string eklersek engeli aşmış oluyoruz. şekil a: youtube.com/watch?v=video_id&gereksiz=z
ne tip bir engelleme gelecek bilen var mı?
-
hocam kısaca artık herşey yasssaaakkk ama engelleme yöntemi bilfigim akdarıyla ulr bazlı olacak youtubede o konuyu aşarız ama bir çok sitede sorun olur olmadı o sitelerde kontrol ederek farklı url olarak açabilirler yani kısaca herşey net degil ama internetin yavaşlaması olacak o akdar kişi nasıl filtreden geçecek .
-
beter olun
-
Bekleyip göreceğiz. Şu saatten sonra dikkatli olmakta fayda var.
-
şimdi bir şey soracağım. farz edelim tbt üyelikleri an itibari ile kapandı ve gizli konu ile cc paylaşımı vb. şeyler yayınladık.
şimdi bunu ifşa eden biri olsa dahi yetkililerin üyelikleri olmadığı için girip bakamayacaklar, yasaklayamayacaklar doğru mu?
eğer tor hızlı olaydı oraya akardık
-
o değlde keşke google adam olsa tepki olarak servisleri tr ye kapatsa nasıl olur acaba
-
asp de instr var onun gibi bi mantıkla engellerler. aklıma ilk o geldi.
youtube.com/watch?v=video_id&gereksiz=z yazsan bile içinde "youtube.com/watch?v=video_id" içeren kelime varsa engellenir.
sonu başı bakılmaz bence.
url yi içeriyorsa ban.
-
kalibre bunu yazdı
o değlde keşke google adam olsa tepki olarak servisleri tr ye kapatsa nasıl olur acaba
Yandex var giren google'a girerdi.. :)
-
post ve get işlemleri yaptığımızda dönen datayıda 2 yıl boyunca tutacaklar
-
CEO bunu yazdıkalibre bunu yazdı
Yandex var giren google'a girerdi.. :)
pek çok büyük firmanın mailleri, online ajandası zartı zurtu google cloud üzerinde diye biliyorum.
ayrıca birkaç yıl önce tib böyle birşey yapmıştı, aşağı yukarı internet çökmüştü komple diye hatırlıyorum :))
-
kalibre bunu yazdı
türkiyede şunlar olur
1. halkımızın 3 te 2 si bilgisayarıcları arayp aloo internet gitti evde gelinde bakıverin der bizim çakal bilgisayarıcalda abi format atıldı artık yandex ten devam edecen diye servis parasını alırlar
2. ttnet müşteri hizmetleri ddos saldırısına uğrar milonlar ttneti arar bizim evde internet gitti gogıl açıyoz sayfa yok diyor diye :d
3. yani felaket şeyler olur zaten bütün liseli ergenler google olmadan hiçbirşey açamıyorlar ana sayfayı boş yap hepsinin eli ayağına dolanır
bizim halk için itnernet google dan başka birşey değil eğitim şart