folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Yeni İnternet Yasasındaki Url Tabanlı Engel Olayı

Yeni İnternet Yasasındaki Url Tabanlı Engel Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kalibre
    kalibre's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı
    kalibre bunu yazdı

o değlde keşke google adam olsa tepki olarak servisleri tr ye kapatsa nasıl olur acaba

türkiyede şunlar olur

1. halkımızın 3 te 2 si bilgisayarıcları arayp aloo internet gitti evde gelinde bakıverin der bizim çakal bilgisayarıcalda abi format atıldı artık yandex ten devam edecen diye servis parasını alırlar

2. ttnet müşteri hizmetleri ddos saldırısına uğrar milonlar ttneti arar bizim evde internet gitti gogıl açıyoz sayfa yok diyor diye :d

3. yani felaket şeyler olur zaten bütün liseli ergenler google olmadan hiçbirşey açamıyorlar ana sayfayı boş yap hepsinin eli ayağına dolanır

bizim halk için itnernet google dan başka birşey değil eğitim şart

abi kişisel kullanımdan ziyade kurumsal firmalarda ters döner. Çok ütopik ama devlet bi şekilde geri adım atmak zorunda kalır gibi düşünüyorum. Youtube kapanması işlerine gelir ama Diğer yandan ters dönerler. Düşünsene android market Güncelleme vs tr'ye yok. Change.org'da başlık açmayı bile düşünmüyo değilim :)

Herkesin hayatına kimse karışamaz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    FOXXLY bunu yazdı

asp de instr var onun gibi bi mantıkla engellerler. aklıma ilk o geldi.

youtube.com/watch?v=video_id&gereksiz=z yazsan bile içinde "youtube.com/watch?v=video_id" içeren kelime varsa engellenir.

sonu başı bakılmaz bence.

url yi içeriyorsa ban.

youtube.com/watch?gereksiz=z&v=video_id yaptik ne olacak ?

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    attackatak
    attackatak's avatar
    Erkek
    cemnet bunu yazdı

post ve get işlemleri yaptığımızda dönen datayıda 2 yıl boyunca tutacaklar

bu işlem sonunda istedikleri kişilerin, istedikleri şifrelerini de ele geçirebilirler. bu data güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz diye insan hakları vb.. ile birlikte uluslararası arena da dava açmak lazım aslında.

Türkiye'de bilişim suçları bölümüne bakan polislerin hali desen içler acısı.. Bizzat arkadaşımın başından geçen bir konuşma:

Telefon konuşmaları dinlenmiş kişilere sordukları soru:
    Konuşma:
    -ahmet access verdim bi kontrol eder misin?
    -evet baktım.

Polis:
    -Aha axess, kimin üzerine bu axess kart?
    -abi o access, bu access değil bu erişim anlamında!?! wtf..

Hayatınızı emanet edeceğiniz kişiler bunlardır işte.. Tor ya da ulrtasurf kullansanız daha kötü, bu sefer de hayatınızı onlara emanet edeceksiniz... yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    attackatak bunu yazdı
    cemnet bunu yazdı

post ve get işlemleri yaptığımızda dönen datayıda 2 yıl boyunca tutacaklar

bu işlem sonunda istedikleri kişilerin, istedikleri şifrelerini de ele geçirebilirler. bu data güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz diye insan hakları vb.. ile birlikte uluslararası arena da dava açmak lazım aslında.

Türkiye'de bilişim suçları bölümüne bakan polislerin hali desen içler acısı.. Bizzat arkadaşımın başından geçen bir konuşma:

Telefon konuşmaları dinlenmiş kişilere sordukları soru:
    Konuşma:
    -ahmet access verdim bi kontrol eder misin?
    -evet baktım.

Polis:
    -Aha axess, kimin üzerine bu axess kart?
    -abi o access, bu access değil bu erişim anlamında!?! wtf..

Hayatınızı emanet edeceğiniz kişiler bunlardır işte.. Tor ya da ulrtasurf kullansanız daha kötü, bu sefer de hayatınızı onlara emanet edeceksiniz... yani aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık...

Logları tib değil, servis sağlayıcılar tutmak zorunda

Kısacası hosting işi yapıyorsanız,sağlayıcı konumundaysanız en basitinden apache servisinin access_log dosyasını saklamak zorundasınız,ay sileyi medeyim yok yedekleyip yedekleyip sakliyacaksınız

Toplam Hit: 1956 Toplam Mesaj: 15