Yeni Jandarma Üniforması
-
eski bir haber ama linkteki gibi ise normal gibi. ilk tepkimiz sert olabilir ama zamanla göz aşina oluyor.
kafkavari tarafından 03/Ara/17 01:45 tarihinde düzenlenmiştir -
Askerliğimi jandarma asayiş olarak yaptım. Nisanda felan komutanlarin telefonuna gelmisti kiyafet fotolari. Hepside ben nasil giycem bunu bu ne rezalet aq kafasindaydi. Çok komik durmuş. Eskisinin bi karizmasi vardi hiç degilse..
-
Herkes bir moda havasinda degerlendirme yapmis ama jandarma dedigin kamuflaj giymelidir. Kamuflaj ise bir gizlenme, saklanma yöntemidir. Resimdeki kiyafetler eger gercek ise gizlenme, saklanmadan ziyade goze daha cok batiyor.
-
matr0x bunu yazdı
Herkes bir moda havasinda degerlendirme yapmis ama jandarma dedigin kamuflaj giymelidir. Kamuflaj ise bir gizlenme, saklanma yöntemidir. Resimdeki kiyafetler eger gercek ise gizlenme, saklanmadan ziyade goze daha cok batiyor.
Aslında o moda gibi yazanlardan biriside ben olmakla beraber, içimde sıkıntı vardı, sen tam olarak olması gerekeni söyledin..! Evet bu kamuflajlarda dikkat çekilmesi gereken, askeri bir gizlilik amacı varmış gibi görünmemesi ve adam kabak gibi ortada..!
Kesinlikle doğru yorum.!
-
Umarım operasyon kıyafetleri böyle değildir.
-
Yağmurluk gibi
-
Jandarma polisin olmadığı yerde polis görevi yapar. Jandarma Fransızcadan alınma ve bizim dışımızda bir tek Fransa ve sömürgelerinde var. Gece Trafik denetimlerinde kolay görünüp, kazaları azaltmak amacı düşünülmüş olmalı ki beyaz reflektör çizgileri mevcut. Gece trafik denetimlerinde zaten üstlerine turuncu beyaz reflektörlü yelek giyiyorlardı. Jandarma bir Askeri kuvvet değil, yarı askeri bir oluşum. Şahsen Jandarma gibi bir yarı askeri kuruluşun var olmasına karşıyım. Tüm Avrupa ülkelerinde (ve diğer devlet ülkelerinde) asaiş polis tarafından sağlanıyor. Jandarmanın var oluşu kırsal kesimde yaşayanları daha sıkı denetim altına alınması gereken bir halk kitlesiymiş gibi algılanmasına ve toplum arasında ayrımcılığa neden oluyor.
emrah20 tarafından 03/Ara/17 09:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Bari sağ başa atletik birini koysalardı, petrol varili gibi duruyor öndeki.
-
-
Beğenmedim. Bence anket yapilsin