Yeni Kelimelerimiz Tdk.
-
Bunların bikaçını zaten kullanıyoruz.. (Ör : Amortsiman = Yıpranma payı , Ülkücü = İdealist )Geri kalanın yarısı düz mantık ile çeviri yarısıda *ötten sallamasyon :)
Ör: First lady= Baş bayan , türbülans = Burgaç :S )
Bu adamlar eglence arıolar galiba kendilerine :)
-
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------CD yerine yoğun teker diyor.
otomobil yerine oturgaçlıgötürgeç
otobüs yerine çok oturgaçlı götürgeç
televizyon yerine : izlengeç
bu yeni çıkan ipod yerine neden bişey bulamadı TDK ?
aypod mu denilecek garip valla bende şaşırdım
-----------------------------oturgaçlıgötürgeç in falan siyasi bir yalan olduğu ortaya çıkmıştı.Yani öyle birşey yok hocam hala inanmayalım
-
ya bu tdk dakilerin kafası hiç çalışmıyo, eskilerden üretmeye çalışcaklarına yeni kelimeler üretseler ya. türetince sürekli bi kısır döngü oluşuyo, ayrıca burda olduğu gibi kimseye beyendiremiyolar...
-
dalga geçilecek şeyler kadar kullanılacabilceğimiz şeyler de var. Bence hangilerini kullanabiliriz bu açıdan bakmak lazım.
-
arkadaşlarınıza uçan top oynayalım mı diye sorun :D size gülsünler :C
-
'' idealist ''ülkücü''.''
bu ne yaavvv:S:S:S
-
açık söylemek gerekirse,ben bunları kullanmam. hem her dil yabancı kelimeleri içinde bulundurur,bulundurmalıdırda. bir dilin zenginleşmesinin yollarından biriside budur. gün içinde yabancı dillerden dilimize geçmiş bir çok kelime kullanıyoruz zaten farkında olmadan. ama benim dediğim yabancı kelime ihtali tikilerin herşeyi ingilizce söylemeye çalışmaları,bütün her yerin adlarının gavurca olması değil.
-
Azerıce sankı mq.
-
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------
HolyDemon bunu yazdı:
-----------------------------
Omnuarliti bunu yazdı:
-----------------------------terörist ''yıldırıcı'',
idealist ''ülkücü''hele bunlar temelden sakat
-----------------------------Rezillik hele hele ülkücü tümden rezillik
-----------------------------çeviri olarak motomod karşılamaya çalışmışlar ama çok saçma olmuş.gerçek hayatta hiçbir şekilde kulanamazsın bunları.hiç mi kafaları basmıyo ya? yada kasten yapmışlar artık yoksa bunları yapanlara kafaları basmıyor demek istemiyorum.
-----------------------------arkadaşım idealist kelimesinin karşılığı ülkücü demektir teröriste de yıldırıcı demişler abartmaya gerek yok..yada biliyosan söle onu kullanalaım:|
-
CaPTiXX alala yok yaa hadi yaa :| way bee wah wah tüh tüh hadi yaa çok bilmişsin...