Yeni Kıdem Tazminatı Uygulaması
-
HolyOne bunu yazdı
Beyler kıdem tazminatı işverenin üstüne gerçekten büyük bir yük.
Eski bir firmaysanız, 50 işçiniz varsa, işler kötü gidiyorsa hem şirket hem patron hem işçiler batıyor sonunda. Patron da ztn şirketi döndürecek kadar sıkışıksa 50 işçinin 2 trilyon tazminatını çıkaramadığı için türlü ibnelikler yapıp insanları bezdirerek, korkutarak fln kendi ciksinlar diye uğraşıyor.
Kesinlikle özel emeklilik sistemine dönmesi gerektiğini düşünüyorum, yani aylık birikim olarak işçiye yatmalı. yanma durumu olmamalı.
%3 yerine eski oran olsun veya daha olumlu bir oran belirlensin SSK ya ek olarak eklensin ve istediği zaman istediği yılda çalıştığı oran kadar kıdem tazminatını alsın o zaman 10 yıl beklemesin devlet hizmeti böyle oluyor yoksa devlette sırtından geçinmiş oluyor.
-
kaygusuz bunu yazdı
beyler babam emekli oldu asgari ücretten geçen sene
bu gitti geçen ay ille çalışcam ille çalışcam iyi çalış ne halin varsa gör
şimdi maaş yatmamış buna noldu diye merak ederken sgk bunu tespit etmiş maaşı yatırmamış emekli olduğu halde sgk girişi yapmışlar buna
yarın sgk müdürlüğüne gidip işyerinin muhasebecisiyle çıkışı yapcakmış
şimdi ne yapması gerektiğini bilmiyor. korkuyor maaşımı devlet elimden temelli mi alcak diye
yok dedim öyle bişey olmaz sadece kesinti yapar sonra devam eder dedim maaş yine alırsın
daha net bilgisi olanlar bu konuda yazarsa sevinirim adam kendini öldürcek yarına kadar bu postu ona okutayım rahatlasınanladığım kadarı ile baban bir iş yerinde çalışmaya başladı. buna göre cevap vericem.
baban işe girdiğinde geri zekalı muhasebecinin emekli olarak işe girişini yapması gerekirdi. eğer böyle yapsa idi maaşı kesilmezdi. ben bu şekilde yüzlerce emeklinin işe girişini yaptım. hiç birinin maaşı kesilmedi kesilmezde. burada hata muhasebecinin. yani işe girişi yapılırken muhasebecinin babanı emekli olarak işe girişini yapması gerekirdi.
şimdi yapılası gereken şey. muhasebeci babanın işe girdiği dönemlere ait sgk aylık bildirgelerine düzeltme vermesi gerekiyor. işe girişinide yanlış yaptık diye dilekçe yazıp sgk ya vericek. bu şekilde babanın emekli maaşı tekrar bağlanacak. almadığı aylarıda tekrar alabilir.
bugrahan45 tarafından 23/Eki/13 12:21 tarihinde düzenlenmiştir -
Yetmez daha fazlası için durmak yok yola devam Türkiye.
Bence yıllık geliri 40.000tl nin altındaki vatandaşlar hastaneleri kullanamamalı. Hasta mı oldular bi şekilde hırsızlık yapıp başkalarının hakkını gaspedip özel hastaneye gitmeli.
Ne bileyim maddi durumu iyi olmayanlar bu gibi devlet hizmetlerini kullanamamalı.
Neden mi? Çünkü o %50 nin çoğunluğu yukarıda bahsettiğim dilimde yer alıyor.
@Serdar kıdem tazminatı iyi mi kötü mü oldu diye yorumları soruyorsun lakin herşey ortada değil mi?
Devlet gözünde sorun yok her türlü kazanıyor,
Patron gözünde ohhh suyundan da koy,
İşçi nin gözü kör olmuş :)
-
SeRDaR bunu yazdı• Kıdem tazminatının işten çıkarmadaki caydırıcı etkisi ortadan kalkacak. Patronlar rahatlıkla işçi çıkarıp, yerine daha düşük ücretle çalışacak işçileri alabilecek. İşyerinde kıdem arttıkça ücret de arttığından, işçi devri çok yükselecek, emeklilik çok zorlaşacak.
• Patron ne yaparsa yapsın, işçi haklı nedenle fesih hakkını kullanamayacak. Eline toplu bir para da geçmeyecekken, işçinin bu hakkı kullanması çok zor olduğundan, patronlar çok daha rahat: İşçiyi sağlıksız koşullarda çalıştırabilir ya da şiddet ve taciz dahil her türlü baskıyı uygulayabilir.
• Kadın işçinin evlenmesi ve erkek işçinin askerliği gibi durumlarda var olan kıdem tazminatı alma hakkı ortadan kaldırılacak.
• Kıdem tazminatı miktarının toplu sözleşmelerle artırılması uygulaması, fonla birlikte ortadan kalkacak.Hani bunları yazan kaynak nerde ?
-İşten atıldıgın zaman kıdem tazminatını gene ödüyecekler burada değişiklik olan eline nakit olarak vermicekler ortak fona aktarılıcak , emekli oldugun zaman , evlendigin zaman gibi nedenlerle istedigin zaman çekebiliceksin. En azından emekli oldugunda eline yüklü miktarda para geçicek paran birikmiş olucak. Emeklilik neden zorlaşıcak anlamadım ?
-
JackDaniels bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı• Kıdem tazminatının işten çıkarmadaki caydırıcı etkisi ortadan kalkacak. Patronlar rahatlıkla işçi çıkarıp, yerine daha düşük ücretle çalışacak işçileri alabilecek. İşyerinde kıdem arttıkça ücret de arttığından, işçi devri çok yükselecek, emeklilik çok zorlaşacak.
• Patron ne yaparsa yapsın, işçi haklı nedenle fesih hakkını kullanamayacak. Eline toplu bir para da geçmeyecekken, işçinin bu hakkı kullanması çok zor olduğundan, patronlar çok daha rahat: İşçiyi sağlıksız koşullarda çalıştırabilir ya da şiddet ve taciz dahil her türlü baskıyı uygulayabilir.
• Kadın işçinin evlenmesi ve erkek işçinin askerliği gibi durumlarda var olan kıdem tazminatı alma hakkı ortadan kaldırılacak.
• Kıdem tazminatı miktarının toplu sözleşmelerle artırılması uygulaması, fonla birlikte ortadan kalkacak.Hani bunları yazan kaynak nerde ?
-İşten atıldıgın zaman kıdem tazminatını gene ödüyecekler burada değişiklik olan eline nakit olarak vermicekler ortak fona aktarılıcak , emekli oldugun zaman , evlendigin zaman gibi nedenlerle istedigin zaman çekebiliceksin. En azından emekli oldugunda eline yüklü miktarda para geçicek paran birikmiş olucak. Emeklilik neden zorlaşıcak anlamadım ?
10 seneyi doldurmadan alamıyorsun birde emekli olunca vs herhalde fonda o şekilde değerleniyor
-
JackDaniels bunu yazdıSeRDaR bunu yazdı
Hani bunları yazan kaynak nerde ?
adam hayatinin sonuna kadar isci kalmak istemeyebilir. ornegin 20 yildir bi yerde calisiyosun patronun da kotu davraniyor sen de sozlesmeyi feshetttin alirsin tazminatini kendi isini kurabilirsin baska yerde is aramak yerine.
simdi ne olacak? adamin para fonda kalacak, sike sike o iste devam edecek ya da istifa edip is arayacak sansliysa bulacak, is bulana kadar borc harc gecinecwk
-
fon ? ne fonu la. zenginsen hayat güzel hacı :<
-
ev almak evlenmek vs sebeplerle 15 yılını doldurunca sadece yarısını alabiliyosun sanırım diğer yarısını emeklilikten önce vermiyo