folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yeni Nesil Fırlatma Roketi Hazır! Tekrar Tekrar Kullanılabilen Fırlatma Roketi

Yeni Nesil Fırlatma Roketi Hazır! Tekrar Tekrar Kullanılabilen Fırlatma Roketi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Havada asılı kalan araçlara oldu olası hayranlık duyarım,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek
    Hybris bunu yazdı

adamlar çalışıyolar biz ibadet edip götümüzü kaşıyoruz.

hahahah d: ısdjfghsfğg 

Memento Mori
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

biz abdest alır dua ederiz görüncede küfür ederek över tv izlemeye devam ederiz :)

"bea"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Olay mantıkta çok güzel ama anladığım kadarıyla Dünya atmosferini geçip geri geldiği bir test daha yapılmamış. Asıl sorun bence burada, yoksa 500m ye de çıksa çok ince ayarlanmış bir gps sistemiyle yerine kondurulabilir.

Sıkıntı şu ki Dünya atmosferinden geri dönerken maruz kalacağı sürtünme ve buna bağlı olarak ısıyi o tekrar iniş sisteminin kaldırabilmesi baya zor gibi.

Hocamelemanın anlattığı kadarı ile yapım mantığında zaten atmosferi aşması söz konusu değil. Hani filmlerde veya belgesellerde görmüşsünüzdür katı yakıt tankları ve motorları mekik belli bir yüksekliğe ve hız ulaşınca daha uzay sınırına bile gelmeden kendini bırakır. Yani ana güverteye anti yerçekimi için ilkin itiş günü sağlar.

Bununda amacı bu belli bir yükseklikten sonra yine ana güverteden ayrılacak fakat bu sefer hurda olmak yerine yerine geri inecek.

Tabi belli başlı sorular akla gelmiyor değil. Nasanın belgeselinde katı yakıtın yanma hacminin ve itici gücünün daha ileri seviyede olduğunu söylemişti. Bu sebeple ilkin itiş gücünde devamlı katı yakıt kullanılır. Fakat bu aletin katı yakıt harici kullanımda olacağı söyleniyor. İşin o kısmını nasıl çözdüler veya neryee kadar bir yeterlilik sağlanacka onuda merak ediyorum

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

şimdi önceden bu yere inen zımbırtı dünyaya düşüp harabe haline geliyordu artık güzelcene  geri döncek öyle mi ? ve  800 milyon dolar tasarruf yapılmış olacak  doğrumu anladım ? 

AYnen öyle fakat direk 800 milyon dolar tasarruf denilemez tabi. Ana korumalar, itiş sonrası yanan veya kullanılamayacak olan mekanik ve elektronik sitemler vs..

800 olmasa da baya büyük bir rakamın kurtarılma ihtimali bile bir yeterlilik olmalı..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

abi bu şimdi çıkmak için mekiğe itici gğç sağlıyo inmek içinde yer çekmine karşı bi güç sağlaması gerek ki bomba gibi düşmesin,

yani doğru anladıysam,

o zaman boyurları katı yakıt tanklarından biraz daha büyük olcak aşağı inerkenki yerçekimine karşı olan enerjiyi sağlaması için doğru mudur?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Bana zihni sinir icadı gibi geldi.

O motorlar cm^2 ye 10 ton basarken neden güneş enerjisi ile enerji üreteyim salakmıyım ben?

ayrıca o roketin parçalarının atılmasının bir amacı var itişten kazanmak. o şeyi indirecek yakıtı taşımanın maliyeti roketin maliyetinden yüksektir. aya her 1kg ekstra yük için 500 ton fazladan yakıt harcanıyordu..

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

O motorlar cm^2 ye 10 ton basarken neden güneş enerjisi ile enerji üreteyim salakmıyım ben?

ayrıca o roketin parçalarının atılmasının bir amacı var itişten kazanmak. o şeyi indirecek yakıtı taşımanın maliyeti roketin maliyetinden yüksektir. aya her 1kg ekstra yük için 500 ton fazladan yakıt harcanıyordu..

Hangi sistemlerin güneş enerjisi ile çalışacağı yazılmamış daha kapalı bir proje ayrıca şu eklenmiş ;

" Oldukça çevreci olan roket yakıt olarak sıvı hidrojen kullanıyor " diye..

Benim incelediğim kadarı ile her 1 kilo için 6 ton olması lazım. 500 ton hesaplaması nerde yazıyor hocam bi kaynak gösterirmisin bu tip hesaplamaları merak ediyorumda ?

iLLuMiNaTi tarafından 11/Ağu/13 23:07 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

hocam 500 ton olduğuna eminmisin. ?

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

kilometrede kaç yakıyo, önemli bu zira petrol için savaşıyoruz.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
Toplam Hit: 5063 Toplam Mesaj: 35