Yeni Nesil Fırlatma Roketi Hazır! Tekrar Tekrar Kullanılabilen Fırlatma Roketi
-
HolyOne bunu yazdı
Bana zihni sinir icadı gibi geldi.
O motorlar cm^2 ye 10 ton basarken neden güneş enerjisi ile enerji üreteyim salakmıyım ben?
ayrıca o roketin parçalarının atılmasının bir amacı var itişten kazanmak. o şeyi indirecek yakıtı taşımanın maliyeti roketin maliyetinden yüksektir. aya her 1kg ekstra yük için 500 ton fazladan yakıt harcanıyordu..
kocaman bi sapan yapıp angry birds misali mi fırlatsınlar hocam illaki vardır bişiyi :)
-
HighElf bunu yazdıHybris bunu yazdı
adamlar çalışıyolar biz ibadet edip götümüzü kaşıyoruz.
sol testisim, sen ibadet etmiyorsunda uzay boşluğunda sevişenler manyetik alandan etkilenmesin diye uzay kalkanı mı geliştiriyorsun. Sie göt provakatör piç
Hacı kim ne dersi desin güzel demişsin. Hybris, Eleştiri yapabilirsin ama bokunu çıkartmadan yapman lazım.
-
BarisYigit bunu yazdı
vay anasını çok güzel. sanırım en fazla 325m videosu var ?
duser muser bi aksilik olur diye testleri lite modeliyle yapiyo olabilirler, o alet dusse 800 milyon dolarlik zarara giricek adamlar
-
iLLuMiNaTi bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
şimdi önceden bu yere inen zımbırtı dünyaya düşüp harabe haline geliyordu artık güzelcene geri döncek öyle mi ? ve 800 milyon dolar tasarruf yapılmış olacak doğrumu anladım ?
AYnen öyle fakat direk 800 milyon dolar tasarruf denilemez tabi. Ana korumalar, itiş sonrası yanan veya kullanılamayacak olan mekanik ve elektronik sitemler vs..
800 olmasa da baya büyük bir rakamın kurtarılma ihtimali bile bir yeterlilik olmalı..
ya niye parasut takmiyolar buna? kafama takildi parasut taksinlar onlar insin yavas yavas ?
@holy usta zaten uzaya giden ortalama bi arac 700 ton falan yakit aliyo. turksat 1c idi sanirim giderken 700 ton yakitla gitmisti ( belgeselini izlemistim )