folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Nesil Türkiye'ye En Gerekli Şey İşletim Sistemi

Yeni Nesil Türkiye'ye En Gerekli Şey İşletim Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

yeni nesil türkiye için en önemli meselenin işletim sistemi olduğu görüşüne katılmıyorum.

küçük balığın büyük balığı yemesi sadece masallarda olur.teknolojiyi geriden takip ederek olmaz bu iş. bu sebeple önceliği büyümeye vermeliyiz.tabi bunun için teknoloji üreten bir ülke olmamız lazım. yani moda tabirle katma değeri yüksek ürünler üretip satmamız lazım. bunların da temelinde adam gibi eğitim yatıyor. ülkemizdeki üniversiteler ne yazık ki bu ihtiyaçlara cevap verebilecek insan yetiştirmiyor. devletin çok büyük baskısı var eskiden beri. tornadan çıkmış gibi standart insan yetiştirilmek isteniyor. hal böyle olunca da yenilikler bize uzak kalıyor. düşüncenin özgür bırakıldığı bir ülke değiliz ne yazık ki. ülkede tüm sistemler birbirine bağlı ve eğitim sistemi üretkenlik kazandırmayınca böyle gelmiş böyle geçer olayına takılıyoruz.

pardusun çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. binlerce linux çeşidinden birisi. kernel yeni değil denildiğinde tekerleği yeniden icat etmek mantıksız diye cevap verenler yeni işletim sistemi icat etmek mantıklı mıdır cevaplamalıdırlar. bir ürün veya hizmet üretildiğinde o ürün veya hizmete ihtiyaç varsa talep olur. bu açıdan holyone'ın dediği gibi pardus olmadan neyi yapamıyoruz sorusuna cevap verilmelidir. pardus sistemi windowsta olmayan ve dünya için önemli özellikler içeriyorsa bu farklılık sonucu kendine yer bulabilir. salt milliyetçilik dürtüsüyle milli işletim sistemi olsun deniyorsa bu saçma olur.

mevcut teknolojik yenilikler arasında henüz gelişmemiş popüler alanlarda ülkemizin şansı olabilir. giyilebilir akıllı cihazlar holyone'ın da dediği gibi bir şans olabilir ve trenin makinisti ülkemiz olabilir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    torf
    torf's avatar
    Erkek

haberleşme ve bilişime verilen değer adamların telekomu satmasından anlaşılıyor zaten? avrupada herhangi bir ülkeye böyle bir özelleştirme teklifiyle gidemezsin bile.
    yalnızca avrupa, rusya, çin ve abd yapar, geliştirir ve kendi ülkesinde kullanır özgür yazılımı.

microsoft zaten nsa ye hizmet ediyor.

http://www.washingtonsblog.com/2013/06/microsoft-programmed-in-nsa-backdoor-in-windows-by-1999.html
    http://www.engadget.com/2013/03/23/china-chooses-ubuntu-for-a-national-reference-os-coming-in-april/

İnsanların size karşı olması diye bir şey yoktur dostlarım, onlar sadece kendilerinden yanadırlar o kadar. bukowski
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Araba yapamayız, bence işletim sistemi de yazamayız.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    Noyan bunu yazdı

amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Araba yapamayız, bence işletim sistemi de yazamayız.

Al benden de o kadar. zaten ulkenin civisi cikmis.  S...yim isletim sistemine.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Bir ayrıntı vereyim.Devrim arabaları darbeyle gelen yönetimde olmuştur.(darbeci değilim)
    Yeni nesil Türkiye'nin kendi değerli ürünleri olmalı.Bu da rakı olmamalı.Bakıyorum abi dubaideki kızların instagramları filan var.Tabi oralara gittiğimiz yok ama kızlar bir vidyolar paylaşıyorlar.Son model arabalar kol geziyor.En basitinden İtalya dubaiden petrol alıyordur.Daha sonra zenginlere arabalarını satıyor.Gelişmiş ülkede böyle olmalı abi.Pazarda söz söyleyebilen sanayi ürünleri olmalı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Pardus kullanmiyorum. Kullandirmiyorum. Milliyetci biri olarak anlayan anladi zaten niye oldugunu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

Dubaide Petrol çıkmıyor

ftw
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

Bence yeni nesil türkiye'de en gerekli şey, bilinç değişimi. Sokaklara çıkıp genç nesilleri gördüğünde ne kadar ebleh bir nesil geliştiği görülüyor. Hakeza eğitim sistemine bakıldığında kısır bir döngü oluşmuş durumda. Eğitim kalitesi çok çok düşük.. Aynı bilinçsiz yapıda da bir hükümet baştadır. O videodaki adamın konuşmasını kaç milletvekili algılayabilir? Kaçı bilişimci ki ? İnterneti google dan, twitterdan ibaret sanıyorlar.

Bu insanlarla yola çıkılabilecek bir durum yok. Birileri her ne kadar proje üretmek istese de, bu gibi insanlar sürekli önüne engel koyuyorlar. Bilinçli ya da bilinçsiz şekilde. O yüzden bu algı değişmedikçe bir şeyler yapılmasının mümkün olmadığı kanaatindeyim. Pardus'u sevmesem de yine de güzel bir adımdı, ama devrim arabalarına yapılan şey buna da yapıldı. Bunun için zihniyetin değişmesi gerekiyor.

Bazı arkadaşlar biliyordur daha önce kosgeb e bir proje sunduk, maliyet gerekçe gösterilerek revizyon vermişlerdi. Adam ne gerek var böyle bir şeye gibi mantığa bürünmüş, elin gavuru yapınca adamları takdir ederler ama bize destek olmazlar. Bu olay ülkemle benim aramdaki bağı kopartmıştır. Bir şeyler üretmek isteyen arkadaşlara tavsiyem, gidip yurtdışı firmalarıyla görüşün, onlardan destek alın. En azından adamlar seni dinliyor, sana değer veriyor ve onlara artı bir değer katacağına inanıyorsa seni her şekilde destekliyor. O yüzden bundan sonraki hayatımda başka ülkelerde çalışıp, onlara katkı sağlayacağım.. İster vatan haini diyin ister başka bir şey, umrumda değil. Ülkemde adam yerine konulmadıktan sonra isterlerse atsınlar vatandaşlıktan.. 

Hocam tam anlamıyla bu durumdayım, henüz öyle bir şey sunduğum falan yok ama ülkede kimsenin kimseye saygısı kalmamış durumda.

Mesela şu facebook'ta açık bulup 12bin dolar alan eleman diye konu var ya, yorumlara bakıyorum resmen vatandaşımdan utanıyorum ya. Ne kadar cahil bi halk yetişti, ve bunu sadece belli bir ideolojiye adayan insanlar var. Onlar bu cahillerden daha beter, sağ - sol - cumhuriyetçi vs. kim olursa olsun herkes aşağı yukarı aynı. Aynı kafada. Karşısına bi bu forumda adını sayamayacağım bir sürü sağlam, saygı duyduğum, idol saydığım yazılımcı müridler potansiyelinde adam da çıkarsan soru aynı " ya sen face falan hackliyomusun, bizim bi arkadaş ya da eski manita var da ". 7den 70e soru bu. İnsanların bilişime falan bakışı bu şekilde zaten. Bir şey yapmış, geliştirmiş adam sürekli alaya alınıyor, niye bilmiyorum ama sanki bok var gibi dalga geçiyorlar.

Birileri yurt dışına gitcem dayanamıyorum artık burada dediği zaman ( mesela ben, her saniye kafamda bu düşünce var ), gelen cevap gidemezsin oluyo. Sebep? Neden? Kendilerinin totosu yemiyo diye başka insanlara da bu tarz yorumlar yapıyorlar. İnsanların övündüğü şeylere bakıyorum, utanıyorum. İnternetten videolar gösteriyorlar, milletin acınacak durumuna bakıyoruz, gülüyoruz beraber sonra da soruyorlar başka hangi ülkede böyle olaylar var oğlum muhabbetine giriyorlar. İyi de ben bunlardan bıkmışım zaten,evet başka hiç bir yerde böyle bi insan topluluğu, kitlesi yok. Yurtdışına giden bir çok kişiden aynı şeyi duyuyorum, yurt dışında türklerden uzak dur. En pis işleri yapıyorlar genelde . Bunu söyleyen yakınlarım da oldu. İnsanların Türk algısı çok kötü bir duruma doğru gidiyor. Memleketi apaçisi emosu bastı zaten. Kurtlar Vadisi izleyip bir gün polat olma hayaliyle yaşayan gençlik, sokakta, memlekete faydası olabilecek adama mal mal artistlenme peşinde. Bu gerizekalıları mı suçlayacaksın, bunları bu hale getiren zihniyeti mi. Üniversitelerdeki eğitim sistemi zaten bir sike yaramıyor. Ülkede her şey ayrı dert, işletim sistemine falan gelene kadar çok şey var daha. Anlatmak istediğim, yazmak istediğim, içimi dökmek istediğim çok şey var da.. Bu kadarı da yeterli diye düşünüyorum. Ama Türkiye'nin geleceği şu an için tam bir yol ayrımında bana göre. Bir yanda okul haricinde bir şeyler yapmaya çalışan, alay edilen bir gelecek var, diğer yanda sike sürülecek aklı olmayan adamlar var. O bir şeyler yapmaya çalışan insanların da pek sabrı kalmamış durumda, hepsi yurt dışına gitme peşinde şu an gördüğüm kadarıyla. Firex, tagext, unbalanced, yeniharman, outmost, tugberk, rene, holy ve adını unuttuğum, bilgisine saygı duyduğum bu kadar insanın niye Türkiye'de bulunduğuna da hayret ediyorum açıkçası.

Bu kadar yazıdan sonra, amma sevmeyen varmış, siktirin gidin o zaman diyecek bir çok mürid çıkar. Çünkü insanlara Türkiyenin durumundan yakındığımda bol bol çıkıyor karşıma, arkadaşlarımdan. Ben de umarım gidebilirim diyorum, şu parayı ayarlayabilsem zaten 1 dk durmaya niyetim yok.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

İlk mesajımın son satırı.

"Çok eski bilenler bilir. Konu illede pardus değil yani bizimde olması gereken bir sistem."

Olayı illede pardus ile ilişkilendirmeyin, ilk mesajımda da bunu dedim.

Olay sadece bizim bir işletim sistemi yapmamız kesin şart olan bir şey, atari kaseti bile üretemiyoruz bu yüzden.

Kaldı ki, şimdi pc tablet otomobil beyni atm uçak vs üretebilelim.

Kıçı kırık hindistan motor üretiyor ya. Tek başına.

Bir işletim sistemi çıtamız olmadığı sürece elektronik ürünleri unutmak gerek, çünkü en basit bok bile gömülü sistemlerle çalışıyor mikrodalga bile.

https://www.uvvam.com | Dünya Su Sporcuları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı
    Noyan bunu yazdı

Al benden de o kadar. zaten ulkenin civisi cikmis.  S...yim isletim sistemine.

Yeni NESİL Türkiye ney lan :| "TÜRKİYE" işte. 

ayrıyetten katılmıyorum Türkiyede yapılamayacak şey yoktur ancak bazı yawşakların yawşaklıkları yüzünden yapılamıyor maalesef. 

Living Death
Toplam Hit: 5753 Toplam Mesaj: 42