folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yeni Nesil Türkiye'ye En Gerekli Şey İşletim Sistemi

Yeni Nesil Türkiye'ye En Gerekli Şey İşletim Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek
    golgi bunu yazdı
    Media bunu yazdı

İddia ediyorum Türkiye'de hiç bir elektronik ürün üretim yeri yoktur, hepsi japon ve çin desteklidir.Ayrıca malzemeler Türk markası altında  çin ürünleri takılmaktadır , çamaşırmakinasını açın içinde çin komprosör, japon kablolar , amerikan kabin mevcuttur.

bu yorumla binali yıldırımın yorumu çok farklı değil

Ama doğruyu söylemiş;

Son ayrıldığım işyerinde gördüm ve tüm Türkiyede de aynısı geçerli.

TV ürettik, ürettiğimiz tv'lerin vidasına kadar %100'ü çinden alındı, biz sadece bantta montaj yaptık(tüm firmalar aynı). Ğlkemizde hiçbirşey üretilmiyor, çinden alıp birleştirip Türk malı damgası basıp satıyoruz.

Olmaz değil istesek birkaç yıl toparlanma sürecinden sonra herşeyi üretiriz ama ülkemizde AR-GE gereksiz masraf olarak görülüyor(belki savunma sanayii bu konuda farklı olabilir).

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

olsun bizimde duble yollarımız var

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EcHoLL
    EcHoLL's avatar
    Erkek

işletim sistemi ruslar linux kullanıyor askeri tesislerde dahil kendi versiyonlarını çinlilerde öyle amerikan askeri tesislerinde ms programları kullanılmıyor bizim askeri serverlar windows 2000 düşünün gerisini şimdi belki windows 2008 e geçmişlerdir

"Hayat zor olabilir ama ben de kolay sayılmam." insanları Silahsızlandırmak onları köleleştirmek için En iyi Yoldur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

Pardus daha elle tutulabilir daha iyi bir sistem yapsa olabilir aslında. Şuan metrobüs duraklarındaki sistemlerde bile windows kurulu ara sıra mavi ekran verdiği zamanları da gördüm :D Pardus bu tip şeylere önem verip ona göre gelişse ve iett veya belbim her ne sikimse onlar da elinden tutup yardımcı olsa bu Pardus'a herşey daha iyi olabilirdi. Güvenlik açığından tut işlevsizliğe kadar ne bok ararsan pardusta arkadaş.

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

şimdi aklıma geldi http://www.csystem.org/

linkteki c ve sistem programcıları derneği bildiğim kadarıyla ülkedeki en iyi bilişim kuruluşu. en azından programcılık alanında öyleler.

bu derneğin yerli bir işletim sistemi yazma hedefleri vardı noldu haberi olan var mı ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

pardus mantık olarak iyi fakat topluluk olarak zor zamanlar geçirdi. sürekliliği sağlanabilse idi bence daha başarılı olurdu. paket yöneticisi çok iyiydi fakat repoda paket sayısı az olunca malesef sıkıntı yarattı. kamu kurumlarında devlet zoruyla yaygınlaşsaydı çok daha iyi olurdu. 

ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

2004 de askerlik için bir kaç evrak işlemleri için resmi kurumlara gittiğimde pardus kullanıldığını görmüştüm.

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    HoLyCat bunu yazdı

2004 de askerlik için bir kaç evrak işlemleri için resmi kurumlara gittiğimde pardus kullanıldığını görmüştüm.

manavgatta asker muayenesi için karakol var.

mini linux kasalardan kullanıyorlar.

cihazın tek yaptığı server a bağlanmak sürekli tarayıcı ile çalışıyorlar.

mis gibi sistem işte. yaygınlaşması lazım bence.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kızdırdılar doruk hocayı :m

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocalar pardus gereksiz diyenlerden biri de benim.

Düşündüğünüz gibi os falan geliştirilmiyor, pacakage manager yapılıyor, Türkçeleştiriliyor.

PC gibi bir sisteme kullanışlı bir operating system yazmak her baba yiğidin harcı değil, milyarlarca dolarlık yatırım ve beyin gerektirir.

Biraz daha bakış açınızı genişletip pardus olmazsa neyi yapamam diye sorduğunuzda zaten bunu siz de anlayacaksınız. herşeyi yaparsınız çünkü diğer open source packagelerin üstüne atılan dil desteği ve tasarımdan başka birşey değil. (Hatta modern linuxlerde tr dil desteği de gömülü geliyor zaten)

Pardusu yapanlar bi halttan anlamıyor anlamında söylemiyorum. Fakat OS treni kalkalı 20 sene falan oluyor. Bizim yakalamamız gereken yeni trenler. Mesela adam gibi bir embedded os yazılabilir, giyilebilir teknolojiler için (linuxe bir avantajını bulabilirsek) yeni bir os yazılabilir.

Hayallerimi yıkma başkan tren kalkmış diyemeyiz bence tamamen, belki şu ihtimal girer araya; devlet desteği. Ama gereksinimlerde haklısın her babayiğidin harcı değil ama bence tren kalkmış da değil.

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
Toplam Hit: 5016 Toplam Mesaj: 42