folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yeni Topladığım Bilgisayarda Mavi Ekran Almam

Yeni Topladığım Bilgisayarda Mavi Ekran Almam

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı
    wikwik bunu yazdı

Ekran kartının fanı çalışmıyor da olabilir. Isınınca donup kendini resetlemesi buna işaret ediyor aslında.

yok hocam sorun bu değil mesela cod mw3 ü son çözünürlük oynuyorum bişey demiyor.

Hocam problem ekran kartında. Directx graphics kernel ekran kartında bir hata algılayıp BSOD verdiriyor.

Şimdi olayı tanılamak için birkaç şey denemen gerekicek. İlk olarak normal kullanımda ve oyun açıkken ekran kartı sıcaklıklarına bak aşırı bir durum varmı diye.

İkinci olarak ekran kartının driverlarını

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

buradaki aracı kullanarak (highly recommended) seçeneği ile kaldır. Sonra pc yi yeniden başlat. Daha sonra gördüğüm kadarı ile ekran kartın nvidia

http://www.nvidia.co.uk/Download/Find.aspx?lang=en-uk

buradan en son güncel driver ı indir ve kur.

Problemin hala devam ediyorsa üçüncü seçenek olarak power supply ekran kartını yeterli oranda besleyemiyor demektir. Şu anki power supply kaç watt lık bilmiyorum ama daha güçlü bir power supply ile pc yi beslemeye çalış.

Bu 3 yöntemden biri sorununu çözmeli, eğer çözemiyorsa en son olarak anakartın üreticisi bir güncelleme yayınladıysa anakartını güncellemen, buda olmazsa ekran kartını çöpe atman ile sorunun çözülür :)

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı
    wikwik bunu yazdı

Ekran kartının fanı çalışmıyor da olabilir. Isınınca donup kendini resetlemesi buna işaret ediyor aslında.

yok hocam sorun bu değil mesela cod mw3 ü son çözünürlük oynuyorum bişey demiyor.

Hocam problem ekran kartında. Directx graphics kernel ekran kartında bir hata algılayıp BSOD verdiriyor.

Şimdi olayı tanılamak için birkaç şey denemen gerekicek. İlk olarak normal kullanımda ve oyun açıkken ekran kartı sıcaklıklarına bak aşırı bir durum varmı diye.

İkinci olarak ekran kartının driverlarını

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

buradaki aracı kullanarak (highly recommended) seçeneği ile kaldır. Sonra pc yi yeniden başlat. Daha sonra gördüğüm kadarı ile ekran kartın nvidia

http://www.nvidia.co.uk/Download/Find.aspx?lang=en-uk

buradan en son güncel driver ı indir ve kur.

Problemin hala devam ediyorsa üçüncü seçenek olarak power supply ekran kartını yeterli oranda besleyemiyor demektir. Şu anki power supply kaç watt lık bilmiyorum ama daha güçlü bir power supply ile pc yi beslemeye çalış.

Bu 3 yöntemden biri sorununu çözmeli, eğer çözemiyorsa en son olarak anakartın üreticisi bir güncelleme yayınladıysa anakartını güncellemen, buda olmazsa ekran kartını çöpe atman ile sorunun çözülür :)

ilk olarak dediğin gibi sıcaklıklara baktım bi sorun yok, ekran kartı driver olayını da yaptım onda da sorun yok, power supply 750 watt kasa ondada sorun yok, güncelleme olayı biosu mu güncelle diyorsun?

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

biosu da güncelledim sorunum hala devam ediyor başka çözüm önerisi olan var mı?

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkfeo
    Darkfeo's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı

biosu da güncelledim sorunum hala devam ediyor başka çözüm önerisi olan var mı?

ekran kartı ile power arasındaki bağlantı nasıl ? power dan gelen 6 pinli konnektör ile mi bağlı (büyük ihtimalle öyle görünüyor)

ekran kartını kutusunda çıkan 6 pinli güç kablosu olması lazım, onu deneyerek ve windows'a format yeniden format atarak sorunu çözebilirsin.

"Tarikat kutsaldır, maddi çıkar için kullanılamaz." HolyOne
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

Sorun ekran kartıymış arkadaşlar. 

Bilgisayarı vatana götürdüm orda ki dingil 2 kurcaladı sorun sistemdedir felan deyip beni yollamaya çalıştı. Ekran kartını verdim servise intel hd grapchisle kullanıyorum şuan hiçbir sorun yok. Korkuyorum ki servistekiler bir sorun yok diyip geri yollucaklar ekran kartını.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

uyumszluk olabilir.

büyük ihtimal de ekran kartında sorun yoktur.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Hocam çok üzülüyorum böyle durumlara yaw , sen git o kadar para yığ kasaya .

Sonra gel böyle absürt hatalarla karşılaş.

Ekran kartını farklı bir bilgisayarda denermisin hocam , belki sıkıntı ondandır

mecbur deneme yanılma yapıcan yada o dump dosyasını tuğberk adlı müride yolla 

o belki anlar

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
Toplam Hit: 2996 Toplam Mesaj: 28