Yer Alti Göruntuleme Sistemi
-
iş sadece dedektör ve izin almakla da kalmıyor.bir de büyü ve cinlerden anlayan bir hoca bulmak gerek.bunlar olmazsa bulduğun definenin hayalden öte gitmediğini görürsün.(sen zaten bunu biliyorsundurda bilmeyenler için şeyettiydim )
-
pc servsinde çalışırken bi çaycımız vardı mehmet abi buda çok meraklıydı bir gün gidiyor makinayla makina ötüyor bu heycanlanıp kazıyor kazıyor bir vuruyor petrol çkıyor nasıl seviniyor sonra jandarmalar gelince anlıyorki botaşın borusunu patlatmış enayi jandarmalar bunu almış 3 senedir cezaevinde
-
la_brasil bunu yazdı:
-----------------------------
iş sadece dedektör ve izin almakla da kalmıyor.bir de büyü ve cinlerden anlayan bir hoca bulmak gerek.bunlar olmazsa bulduğun definenin hayalden öte gitmediğini görürsün.(sen zaten bunu biliyorsundurda bilmeyenler için şeyettiydim )
-----------------------------
evet haklısın kardwes onemlerımızı o konuda alıyoruz zatenmurid arkadaslardan bırını yazısını okudum MAKİNA NİN yonetmenliğini seviyorum bende 0ozellıkle makıneden anlamak bilgi almak ıcın ..?
-
şindi makina işi eğer ortam müsaitse alet alınır araziye gidülür taranır gece ses çıkarmadan kazılır 1 2 1 2 çok derinde olduğundan mütevekkelli sıkılınıp yarım kalır ertesi gün bi başkası gelür çıkarır paralara konar cuk koyar nese :B saçmalaıdım
gel gelelim cin büyü olayına yaygın bir söylenti vardır küp içinde papalı bulunan altının büyüsü bozulmadan açılırsa altın kuma döner die :D siz bana küpü delmeden kırmadan açmadan %25 ini virin ben büyüyü bozarımmm cinleri kovrıım :D :)(
şiiiindi aleti aldın diyelim jenderma yakalamaadığı sürece sorun değil diyelim cenderma gelince yada polis artık bulunduum yere göre eğer hazine arazisi ise ayvayı yedin eğer şahıs arazisi ise kurtarma ihtimalin var kendi arazinse bi şecik olmaz
şiiindiiii hazine arazisi için sölüyom : devletten izin nein almadan haritasını çıkartıp müze vatandaşlarını yanınna almadan çıkarma nein yapamassın ama gündüz aletle araya bilirsin sanırım net hatırlamıyorum
şahs arazisi : sahibinden izin almak kaidesi ile arama ve devletten izin almak koşuluyla çıkarma işlemi yapabilirsin tabi burda çıkan şeyin taksiminde arazi sahibide paya girer devlette
kendi malında arama ve çıkarma işlemi yasal olarak yukardaki gibi işler ama bu senin ahlakına kalmış bişe
dip not nirde olursan ol geeleyin aletle yakalanma ha bu arada aleti elinde yakalarlarsa suç arabada bagajında durursa deil ve muhakak faturasını yanında taşı bide her alete güvenmemekle birlikte yer altı görüntüleme sistemlerinde genel olarak corafyacıların ve jeologların işine yaraması amacı ile yapılmıştır alet seçimine dikkat et mümkünse yurt dışından kendin getirmeye bak misal veriyim adam termal kamera diye bişe alıyo altın gümüş sıcaklıkmı yoğunlukmu ne diye bakıyomuş herif bi kazma vuruyo cuk tavşan yuvasında bide interneti iyi araştır bide herese güvenme çünkü burayı iyi oku defineyi bulunca seni polise ihbar eden adam senin elindeki maldan %7 pay alır bunuda unutma bişe olursa bu konularla ilgili hirtürlü yardım ederim gerek mümüzmatik gerekse secere tesbiti v.s D:
edit : aslında yönetmelik ve kanunlarda bunlar var :D ben bi özet geçtim
-
hocam cok mukemmel yazmıssında ALLAH razı olsun biz BİZ RESMİ CALISIYORUZ kazılarımız hepsı resmıdır.
sadece yer altı goruntuleme sıstemlerındekı makınalarından bılgı almak ıstedim
-
Dünyada henüz yerin altını gösteren bir teknoloji icat edilmedi. En babası rontgen ışınlarıdır ki onlarda 20 cm ile sınırlıdır. Kim sana yerin altını gösteren bir makineden bahsediyorsa yalan söylüyordur. Dedektörlere gelince, onlar manyetik etkileşim esası üzerine çalışırlar. Piyasada define amaçlı satılan dedektörlerin hemen hepsi aynıdır. Etkili mesafeleri 30-40 cm i geçmez. Ancak metal maddenin yer altında kalma süresi ve büyüklüğü, toprağın kimyasal yapısı ve nem gibi özellikler bu mesafeyi 1 metre ye kadar çıkartabilir.
-
daha fazla çekeni de var kardeş elimde 3.5m çeken var kendim yaptım...
bu sorduğunuz alet çok şekil bir alet olup çok ta pahalıdır...bunun yanında üçkağıdı da boldur...bazı firmalar pc programı ile işi bitiriyorlar yani sen toprağın altında bişey yok sa bile veya varsa bile sana yok gibi gösteriyor yada var gibi gösteriyor...kısacası pc kendi hafızasında bazı çekiller çiziyor kullanıcı ekranına bu tarz bir cihaza rastlarsan çok uğraşırsın..ama kaliteli bişeyler bulabilirsen onunda fiyatı dudak uçuklatır kanımca onlada kısa yoldan zengin olursun fakat çok kaliteli bişey bulman lazım...sen yine de bir uğur elektroniğin öle bir cihazı varmı yokmu araştır o firmanın diğer dedktörleri iyi ama istediğin tarz da bişey varmı yok mu ellerinde bilemem....
teknolojiekibi.com u da ziyaret edebilirsin bu konular orada çok konuşuldu...