folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yere Düşen Elmayı Belkide Gök İtiyor Yorumu

Yere Düşen Elmayı Belkide Gök İtiyor Yorumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    selo-g bunu yazdı

arkadaşlar ben bu sohbetin tamamını izlemişrim adam başka birşey anlatmak istiyor öyle hemen gömmeyelim. Hepsini izleyelim sıkıntı varsa gömün :)

https://www.youtube.com/watch?v=Xp18cH9BA5o

ne anlatıyor hocam adam? saçma sapan şeyler, gözünüzü seveyim şunları ciddiye almayın ya. bilimden kanundan teoriden zerre haberi yok gelmiş ahkam kesiyor.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Hocam ben ''GÖK'' diye tabir edilen olayı, Şiirlere ve resimlere konu olan o bulutlu ve mavi görüntü diye biliyorum. Yani aslında imgelem olan bir konu.

Gelgelelim tepemizde atmosfer denilen bir tabaka dışında, boşluktan başka bir şey yok.

Şimdi bilimsel kanunlara veya dogmalara dokunmadan, kendi kaba taslak fikrim şu ki; burada konuşulanların ışığında, sanki içinde bulunduğumuz gezegene ait bir güç olduğu düşünülüyor. Adı ise ''yer çekimi'' ve bunun aslında ''gök itimi'' olup olmadığı veya olabilip, olamayacağı konuşuluyor. Pekala şöyle düşünsek; gezegenin içinden ziyade, esas konu sonsuz boşluk değil midir ? Bir bakalım;

Uçak düşmeye mi direnç gösterir, yoksa yükselmeye mi ? sorusundan önce, koca devran nasıl boşlukta asılı duruyor ? sorusunu yanıtlamak gerekmez mi ? Bence sadece bu soru, tartışmayı önemsizleştirmeye yetiyor. Yani burada itici olarak gösterilen ''GÖK'' aslında uzay ise, her yönden baskıya maruz kalan bir küredeyiz ve hepimiz, nokta kadar büzülmeye direniyoruz. Aynı şekilde sürekli baskıya karşı kararlılığını yitiren taş küreler de sağa sola sallanıyor, biz de buna yörünge filan diyoruz. Her şeye bir şeyler uydurup, karşısına geçip ''oldu'' diyoruz. 

Hatta bence konu daha farklı; ufak bir veledin elindeki, sürekli salladığı ve bir müddet durup izlediği bir küreye hapsolmuş da olabiliriz. Bence bu da çok mantıklı...

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piiiranha9242
    piiiranha9242's avatar
    Erkek

Bu pezevenk bi ara madem afrikalılar aç neden karınları şiş demişti,, kıl kaptım sonra bu ibneye

..Morali hep bozuk olan insan..
Toplam Hit: 3939 Toplam Mesaj: 24
yer çekimi elma gök itimi