Yere Düşen Elmayı Belkide Gök İtiyor Yorumu
-
selo-g bunu yazdı
arkadaşlar ben bu sohbetin tamamını izlemişrim adam başka birşey anlatmak istiyor öyle hemen gömmeyelim. Hepsini izleyelim sıkıntı varsa gömün :)
ne anlatıyor hocam adam? saçma sapan şeyler, gözünüzü seveyim şunları ciddiye almayın ya. bilimden kanundan teoriden zerre haberi yok gelmiş ahkam kesiyor.
-
Hocam ben ''GÖK'' diye tabir edilen olayı, Şiirlere ve resimlere konu olan o bulutlu ve mavi görüntü diye biliyorum. Yani aslında imgelem olan bir konu.
Gelgelelim tepemizde atmosfer denilen bir tabaka dışında, boşluktan başka bir şey yok.
Şimdi bilimsel kanunlara veya dogmalara dokunmadan, kendi kaba taslak fikrim şu ki; burada konuşulanların ışığında, sanki içinde bulunduğumuz gezegene ait bir güç olduğu düşünülüyor. Adı ise ''yer çekimi'' ve bunun aslında ''gök itimi'' olup olmadığı veya olabilip, olamayacağı konuşuluyor. Pekala şöyle düşünsek; gezegenin içinden ziyade, esas konu sonsuz boşluk değil midir ? Bir bakalım;
Uçak düşmeye mi direnç gösterir, yoksa yükselmeye mi ? sorusundan önce, koca devran nasıl boşlukta asılı duruyor ? sorusunu yanıtlamak gerekmez mi ? Bence sadece bu soru, tartışmayı önemsizleştirmeye yetiyor. Yani burada itici olarak gösterilen ''GÖK'' aslında uzay ise, her yönden baskıya maruz kalan bir küredeyiz ve hepimiz, nokta kadar büzülmeye direniyoruz. Aynı şekilde sürekli baskıya karşı kararlılığını yitiren taş küreler de sağa sola sallanıyor, biz de buna yörünge filan diyoruz. Her şeye bir şeyler uydurup, karşısına geçip ''oldu'' diyoruz.
Hatta bence konu daha farklı; ufak bir veledin elindeki, sürekli salladığı ve bir müddet durup izlediği bir küreye hapsolmuş da olabiliriz. Bence bu da çok mantıklı... -
Bu pezevenk bi ara madem afrikalılar aç neden karınları şiş demişti,, kıl kaptım sonra bu ibneye