Yerel Disk İle İlgili Bir Problem
-
MADTAMER bunu yazdı:
-----------------------------
hocam kasperin aracı var sistem zayıflıklarını tara diye onu denednmi
Denedim usta hepsini antilerden sonuc alamadim.
-------------------------------
Evet mecburen öyle yapacagım sunny2003 kardesim.
EMEGI GECEN TUM TAHRIBATLI ARKADASLARIMA TESEKKUR EDERIM.
-----------------------------ben öle çözdüm hoca seninkide çözülecektir
-
hayır bak bu sorun klasör seçeneklerine gir gizlileri göster de uygula de çık tekrar gir gösterme de olur attrib yöntemini yparsan olay çözülür rene nin dedği doğru klasörleri gizli gösteriyor bu virüs
------------------
konuyu en basta yazdigim gibi gizleme seceneklerini denedim gizli dosya veya klasörleri göster diyorum uygula tamam yapiyorum yerel disk d giriyorum bir bakiyorum araçlardan seçeneklere gene ayni gizli dosya veya klasörleri gösterme secenegi kendı kendine tiklenmis:)
-
Öneri 1 :
Başlat > Çalıştır'a " regedit " yazıp, Tamam deyiniz;
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Advanced
altındaki değerleri kontrol edip, değilse aşağıdaki değerleri giriniz, yoksa ekleyiniz. PC'nizi yeniden başlatıp kontrol ediniz.
"Hidden"=00000001
"SuperHidden"=00000001
"ShowSuperHidden"=00000001
"HideFileExt"=000000002. Önerim :
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer\Advanced\
Folder\Hidden\Showall
Klasörü altındaki değerlerin şu şekilde olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer yoksa ekleyiniz varsa da ve değişik ise, aşağıdaki şekilde ayarlayınız. PC'nizi yeniden başlatıp kontrol ediniz.
Rene Hocanın dedigi komutu şu şekilde çalıştır.Başlat > Çalıştır'a " cmd " yazıp, Tamam dedikten sonra, çıkan pencerede
d:attrib -r -h -s /s /d *.*şeklinde tekrar bi dene -
MADTAMER bunu yazdı:
hayır bak bu sorun klasör seçeneklerine gir gizlileri göster de uygula de çık tekrar gir gösterme de olur attrib yöntemini yparsan olay çözülür rene nin dedği doğru klasörleri gizli gösteriyor bu virüs
------------------
konuyu en basta yazdigim gibi gizleme seceneklerini denedim gizli dosya veya klasörleri göster diyorum uygula tamam yapiyorum yerel disk d giriyorum bir bakiyorum araçlardan seçeneklere gene ayni gizli dosya veya klasörleri gösterme secenegi kendı kendine tiklenmis:)
la olum onu diyorum virüs onu yapıyor attrib onu engelliyor diyorum iyi oku -
winrar ile girmeyi dene d: nin içine
muhtemelen hepsinin orda durduğunu göreceksin
-
Arkadaslar problemi rene ustanin verdigi komuta bir kac ekleme yaparak duzelttim ve calisti...
rapidhacker550 arkadasimin dedigindende yola cikarak uyguladim ve oldu;
yerel disk d de bulunan ornek bir klasorumden isleme cevap veriyorum.
baslat>calistir>cmd yaptikdan sonra
D:\>attrib d:/tamer_dosya1 -h yapip bulunan dosya adlarini tek tek gizlilik modundan cikartmayi basardim.
(ATTRIB -H Dosya Dosyanın gizlilik niteliğini kaldır)
SAYGILAR
MADTAMER