folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yerli Üreticiler Yüzde 30 Ek Vergide Diretiyor



Yerli Üreticiler Yüzde 30 Ek Vergide Diretiyor

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

    Birde şu açıdan düşünün elinizdeki cihazın değeri düşmek yerine artacak :)

    huawei yi çok sevdim arayüzü güzel fiyatı geçen seneye göre aynı hiç düşmedi :) seneye bakarız güzel bişi varsa vestel alırık yoksa kaçak getirtir burda huawei kırdırırım

    zaten günlük hayatta kullanmak için değil de yatırım için alıyoruz telefonu di mi?

    vestel al kardeş güle güle kullan. ben amerika'dan aldığım telefonu 3 sene kullanıp aldığım fiyata geçirmeye devam ederim sizin gibilere.


    He is finding himself.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    http://www.tknlj.com/vestelden-cok-zorlu-bir-iletisim/

    Delegado_Zero tarafından 07/Tem/15 12:02 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo
    DJ_Alper bunu yazdı

    Birde şu açıdan düşünün elinizdeki cihazın değeri düşmek yerine artacak :)

    huawei yi çok sevdim arayüzü güzel fiyatı geçen seneye göre aynı hiç düşmedi :) seneye bakarız güzel bişi varsa vestel alırık yoksa kaçak getirtir burda huawei kırdırırım

    değeri artacak ama işe yarayacak mı? değerlendi diye satabilirsin mesela, bu sefer yenisini nasıl alcan? veya satmadın, telefonum pahalı diye tatmin oldun ama en kötü 2 sene içinde değiştirmek zorunda kalacaksın. 


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    inşallah %30 fln gelir.biz böle sokağa çıkmadan burdan sövmeye devam edersek daha çook vergi gelir bu ülkede.

    herkes akplilere koyun diyorda bizde ayrı bir koyunuz.hiçbir şey yaptığımız yok.devlette bakıor bişi yok, dayıyor vergiyi

     

    ALINTIDIR.
    iPhone 6 ve Türkiye Cumhuriyeti gerçekleri

    Bir devlet ile inovatif şirket arasındaki fark; birisi araştırıp, geliştirip, bir şeyler üretip para kazanırken diğeri hiçbir şey üretmeden daha çok kazanır.
    Bugün ekonomi bakanı elektronik, cep telefonu, tablet gibi ürünlere ek vergi geleceğine dair bir bilgi paylaştı. Bu doğal olarak teknoloji dünyasının en popüler cihazlarından olan iPhone 6’nın da fiyatının artacağı anlamına geliyor. İlginçtir ki iPhone 6 ilk tanıtıldığı tarih olan 9 Eylül 2014’teki resmi Türkiye fiyatı 2.349 TL idi. Şuanda ise iPhone 6’nın en düşük modeli 2.699 TL’ye satılıyor. Yani daha 1 yıl bile olmadan iPhone 6, gerek dolar kurunun etkisi gerekse de vergilerden dolayı 350 TL zamlanmış durumda. Buna rağmen ekonomi bakanı hala ek vergi geleceğini söylüyor.
    Öncelikle amacım kesinlikle iPhone 6 popülizmi yapmak değil. Hayatımda hiç iPhone’um da olmadı. Benim dikkat çekmek istediğim konu dünyanın en çok satan telefonundan devletin ne kadar kazandığına dikkat çekmek.
    iPhone 6’nın giriş modelinin fiyatı 2.699 TL. Devletin bu iPhone’dan aldığı vergi ise 720 TL. Yani bir iPhone 6’nın fiyatının %26,6’sını vergi oluşturuyor. iPhone 6’nın Amerika fiyatı 649$ (1.744 TL) ve bir iPhone 6’nın Apple’a maliyeti 200$ (537 TL). Buna tüm parçalar ve birleştirilme masrafları dahil. Bu demek oluyor ki devlet bir iPhone 6’dan, iPhone’un parçasını üreten Sony, SanDisk, LG ve benzeri birçok teknoloji şirketinin toplamından daha çok kazanıyor.
    Alınan bilgilere göre 16GB iPhone 6 modeli Türkiye’de ayda 65.000’den fazla satıyormuş. Bu şu demek oluyor; devletin 1 ayda sadece 16GB’lık iPhone 6’dan kazandığı para 46.8 milyon TL. Her ay aynı satış rakamlarının olduğu farz etsek devletin sadece 1 yılda iPhone 6’nın 16GB’lık modelinden (buraya özellikle dikkatinizi çekmek isterim çünkü iPhone 6’nın 64GB, 128GB modelleri ve buna ek olarak iPhone 6 Plus’ın da 3 farklı kapasiteye sahip modeli var) kazandığı para 561.6 milyon TL.
    Sonuç olarak tüm bilgiler ışığında görülüyor ki devlet hiçbir şey yapmadan iPhone 6 üzerinden, milyarlarca dolar ar-ge’ye yatırım yapan dünyanın en inovatif ve en üretken şirketlerinden daha fazla kazanıyor. Devletin 2015 yılında ar-ge harcamaları için öngördüğü ödenek ise 2.8 milyar TL. Şöyle bir düşününce; Türkiye yüksek teknoloji ürünleri ithal ediyor çünkü bunu üretemiyor. Bu yüzden de bu ürünlerden çok yüksek vergiler alıyor. Mantıken alınan bu vergilerin ar-ge’ye harcanması gerekiyor diye düşünüyorum. Ancak görülüyor ki sadece 16GB iPhone 6 modelinden 561.6 milyon TL vergi geliri varken, devletin ar-ge’ye harcadığı para ise sadece 2,8 milyar TL. Yani Türkiye Cumhuriyeti’nin 2015 yılı öngörülen ar-ge harcamasının %20’si sadece Apple’ın sattığı 16GB iPhone 6 modelinden alınan vergilerden karşılanıyor. Eminim ki tüm yüksek teknoloji ürünlerinden (bilgisayar, tablet vs.) alınan vergilerin toplamı bunun en az 10 katıdır. Ancak görünen o ki devlet bu parayı ar-ge’ye harcamak yerine bütçedeki açıklarını kapatmaya çalışıyor ya da diyanet işlerine (bütçesi 5.7 milyar TL) harcamayı daha uygun görüyor. Böylece ülke olarak sonsuz döngüye girerek hiçbir zaman yüksek teknolojili ürün üretemeyeceğimiz gerçeği gün yüzüne çıkıyor. Gerçi devlet neden ar-ge’ye yatırım yapsın ki? Halihazırda ar-ge’ye yatırım yapan şirketlerden daha çok kazanıyor.
    Benim bu gerçeği fark ettiğimde düşündüğüm tek şey ise; inovatif bir şirket kurmaktansa ülke kurmak şüphesiz ki çok daha kârlı bir iş. Yıllar boyunca süren savaşların nedenini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Olur da Mars’a koloni kurulursa herhalde eski zamanlardaki deniz korsancılığının yerini uzay korsacılığı alacakmış gibime geliyor. Yazıyı bitirirken son olarak buradan Sony, LG gibi firmalara bir çağrı yapmak istiyorum: “Bırakın iPhone’a kamera, ekran üretmeyi de gidip Mars’ta kendi ülkenizi kurun!”

     

    Mert Bulan

     

     

     

     

    ayrıca, macaristanda 120mbit sınırsız internet 70 tl. yani ne kadar kazıklandığımızı bilelim

     

    Ekerci tarafından 07/Tem/15 12:30 tarihinde düzenlenmiştir

    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mayıs/2006
    Erkek

    Sırf bu inada karşılık inat olarak en ufak bir çöpümü dahi yurt dışından almaya karar verdim.

    İsteyene istediği her şeyi (kendim getirmek dahil) her şeyi yurt dışından alabilmesi için yardımcı olabilirim, paranız cebinizde kalsın eşşekliğin lüzumu yok.


    Ehl-i Byte
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    DJ_Alper bunu yazdı

    Birde şu açıdan düşünün elinizdeki cihazın değeri düşmek yerine artacak :)

    huawei yi çok sevdim arayüzü güzel fiyatı geçen seneye göre aynı hiç düşmedi :) seneye bakarız güzel bişi varsa vestel alırık yoksa kaçak getirtir burda huawei kırdırırım

    değeri artacak ama işe yarayacak mı? değerlendi diye satabilirsin mesela, bu sefer yenisini nasıl alcan? veya satmadın, telefonum pahalı diye tatmin oldun ama en kötü 2 sene içinde değiştirmek zorunda kalacaksın. 

    aga yenisi yasal almayacan bu vergi olayından dolayı şimdi millet yatırım amacıyla kutu kutu alıyo :D

    açık konuşalım beyler %30 luk vergi bile iphone satışlarını düşürmez :) bizim milletimiz asgari ücretle çalışır iphone alır içine kontör yükleyemez faturasını ödeyemez :)

    kredi kartı borcumu ödeyemiyorum zor durumdayım telefonumu sattım ibaresi sizinde dikkatinizi çekmiyormu? peki aldığınız telefonların tüm özelliklerini nekadar kullanıyorsunuz? ben işlemciyi %80 görmedim şimdiye kadar 2 senede bir 2-2,5 binlaralık telefon alacağına geleceğin için koy kenara amk son zaman döviz yapsan yine kazanırsın durduğu yerde

    herkesin kendi parası kendi zevki kimse karışmaz ha yerli üretimi teşvik edeceksen bunu vergi ile yapamazsın dediğim gibi %30 vergide koysan vatandaş yine alır ama bu sonrasında vatandaşın cebinin azalmasına sebep olur dolaylı yoldan aslında kazanayım derkenbir kısımda kaybetme olur

    aynı olay arabalardada var %40 vergi var (güneydoğu ikametliysen bu adaha az) ama alımları etkiliyormu? adamlar 2 ay sonrasına gün veriyor (ithallerde)

    he şimdi gelelim alım gücüne mantık şu adam bu telefonu alabiliyorsa demekki bu adam yoksul değil

    he birşey daha bunu vestel e yüklemeyin yerli üreticiler bahane hükümet cari açığı düşürmenin derdinde bunada ençok sebep olan elektronik ve otomotiv  araba piyasası yine bir şekilde kendini dengeliyor çünkü ihracaatta var ama elektronik %90 ithal

    onun içündür ki böyle uzun uzun yazıp parmaklarınızı yormayın ben yazdım pişman oldum boş yerine zaman kaybı su akar yolunu bulur.. 


    Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar facebook sayfasında >>> facebook.com/cilginsigortaci █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    Delegado_Zero bunu yazdı

    http://www.tknlj.com/vestelden-cok-zorlu-bir-iletisim/

    Blog senin mi güzel yazılar var hocam ?


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    Delegado_Zero bunu yazdı

    http://www.tknlj.com/vestelden-cok-zorlu-bir-iletisim/

    Blog senin mi güzel yazılar var hocam ?

    yok değil. takip ediyorum bende. 

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek

    Kimin, kimin lafıyla iş yaptığını biliyoruz..

    Yok vestel istemiş, yok bilmem ne istemiş.

    Ülke büyük bir ekonomik krize sürüklenirken, dün sıçanlar bugün sıvıyor.

    Dün iktidarda olanlar taşan bok kanalizasyonunun ağzını artık kapatamayınca, halkı soyma işinin bokunu çıkarmaya karar vermişler.

    Ülkede ne ihracat kaldı, ne üretim, ne hayvancılık, ne tarım.

    Herşeyi ithal ettirir oldu, üstüne koyduğu faiş vergileri de cebine indirerek. 

    Yunanistan gibi olmamıza az kaldı, arkamızda da avrupalılar çüklerini donlarından çıkarmış bizi bekliyorlar.

     

    NOT: Bugün burada, bu kadar zeki aklı çalışan adama bile Vestel' e sövdürebiliyorsa, diğer 50%' yi aldatmanın ne kadar kolay olduğu aşikar.

    Yerli üretime değer vermek isteselerdi : 30% vergi zammı yapmak yerine, yerli ürüne 30% vergi indirimi koyar. 


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    fiyatlar belli olmus

     

    http://www.ensonhaber.com/akilli-telefonlarin-yeni-zamli-fiyatlari-2015-07-07.html 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 7057 Toplam Mesaj: 67
vestel vergi yerli üretici zamcık