folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yerli Üreticiler Yüzde 30 Ek Vergide Diretiyor

Yerli Üreticiler Yüzde 30 Ek Vergide Diretiyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Vergi geri çekildi. Sebebi ise vergi çıkarsa Samsung ülkedeki tüm faaliyetini durdurur yatırımları geri çekerim demiş.

Kaynak var mı mustafa?

Birde samsung'u küçümsememek lazım. Türkiye Cumhuriyetin'den eski bir şirket kendisi.

http://www.ahaber.com.tr/teknoloji/2015/08/18/bakan-zeybekci-cep-ve-tablete-ek-vergi-yok

Samsung'un ürettiklerini Türkiye'de üretmek mi ? Güldürmeyin hocam. Adamlar LCD ekran üreten bir numaralı firma. Daha telefonların bataryalarını üretemiyoruz.

Benim uyuz olduğum nokta 2 sene öncesinin teknolojisini millete fahiş fiyata sokmak istemeleri. O Venüs çöpleri ilk çıktıklarında 900 liradan başlıyordu baktılar kimse almıyor fiyat düştü. Akıllı telefon buzdolabı gibi çıkardık bitti olayı olmaz. Bunun güncellemesi var, donanım desteği var oğlu var kısaca.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

sanki milletvekilleri bakanlar büyük başlar yerli mal kullanıyorlar :) yerli araba yapılsa bile mercedeslerden bmw lerden inerler mi.. a dan z ye her şeyleri yabancı malları olan adamlar millet adına dandik mal üreten firmaların menfaati için zorla vergi getiriyorlar.. Hadi kaliteli mal üretseler, anlarım yerli ürünleri desteklemek doğru olur ama onu da zaten devlet kendi yapmalı, vergi almasın, başkasına neden vergi getiriyorsun.. ikincisi vestel herkesin bildiği gibi üretim değil montaj yeri.. bırakın çip i, lcd ekranları, daha direnç üretemiyoruz..

Adam gibi %100 yerli malı ürün yapın da kullanalım kullandıralım.. Hatta büyük firmalar gibi ucuz iş gücü için çin'de açılsın üretim yeri :) ama nerde..

@xous, hocam merak ediyorum senin kullandığın telefonun neresini biz yapmışız söyler misin?

https://www.vestel.com.tr/akilli-telefon-venus-5-5-x-siyah

bak burda tüm özellikleri yazıyor.. söyler misin hangi kısmı biz yapmışız? tek bir tanesini bile kafi.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

@unbalanced

Hocam yerli malı olayı duygu sömürüsünden başka bir şey değil. Bak yılların Japon'u Sony'e o bile Çin'de üretim yaptırıyor. Peki Sony dandik mi ? Tabi ki hayır. Zaten şuanda hali hazırda bir firmanın %100 kendi telefonunu üretmesi imkansız. Sadece Samsung yapıyor onuda sanırım. İşlemci yapmayı çözdü adamlar Exynos ile.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xous
    xous's avatar
    Erkek

dostum %100 die bişi yok ama çoğu parça hadı olmadın montaj burda olsun ne farkeder iona göre istisham

sein tuzun kuru anlaşılan kız kardeşın fabrikada çalışsa anlarısn mucx

sokayım onun tezine...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    KuRaNGeR bunu yazdı
    PiDrKill bunu yazdı

Kaynak var mı mustafa?

Birde samsung'u küçümsememek lazım. Türkiye Cumhuriyetin'den eski bir şirket kendisi.

Yok daha neler. Samsung'un kuruluş yılı bile 1938, yani Atatürk'ün vefat ettiği yıl. 70'lerde yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.

Diğer taraftan, Samsung'un yapabildiklerini Türkiye'de yapamaz mıyız? Bal gibi yaparız aslında. Hatta Samsung'un ürettiği bazı ürünlerin eşdeğerlerini halen üretmekteyiz. Sağlam çalışıp iyi ürün çıkaran markalarımızı tenzih edersek, ürünlerin bir kısmı için sağlam yatırım gerektiği için hazır kaliteli yapan var diye uğraşmak işimize gelmiyor. Olay bundan ibaret aslında.

edit: Atatürk zamanında olsaydı, öyle bir açıklama sonrası, tabi doğruysa, Samsung'a yol vermiştik çoktan. Gerçi Atatürk olsaydı bu muhabbetler hiç çıkmazdı ya, neyse.

kuruluş tarihini siemens kadar eski hatırlıyordum ama o kadar değilmiş. Yanlış hatırlamışım. Ama önemi yok. Samsung un   nanoteknolojik üretim bilgisini ve twcrubesini 10 yıl sonradan takip edwbilirsek ülke olarak iyiyizdir diyebilirim. Adamlar 14nm de üretim yapıyorlar hocam. Teknolojik aletlerin hemen hemen hepsinde samsung yapımı bir chip vardır. Bizde üretim yapabiliriz ama o teknolojik bilgi birikimini yakalarsak. O da şu an mümkün değil. Belki yeterli adımlar atılırsa 15 yıl sonra flan.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    xous bunu yazdı

dostum %100 die bişi yok ama çoğu parça hadı olmadın montaj burda olsun ne farkeder iona göre istisham

sein tuzun kuru anlaşılan kız kardeşın fabrikada çalışsa anlarısn mucx

benim kız kardeşim yok hocam, erkek kardeşim var o da makine mühendisi..

%100 üretmelerine gerek yok.. bir şey üretsinler yeterli.. montaja üretim diyorsan o zaman fiat dan tut da bir sürü araba firmasının montajı türkiyede yapılıyor, sen hiç diyor musun fiat türk malıdır diye?

istihtam olayına gelince, işçilere iki kuruş para verip insanlık dışı çalıştırmaksa senin zihniyetin ben ona da karşıyım..

ben işçinin emeğinin kutsal olduğunu ve bu sistemde adil paylaşım düzeni olmadığını düşünüyorum. Ancak bu farklı bir konu..

Peki bunun yerine şöyle bir şey söyleyeyim..

Bu vestel deseki, ben bundan sonra ürünlerimi kendim yapacağım, tv den tut da cep telefonlarına kadar kendim üreteceğim.. peki bana ne lazım? 

-hammadde, (türkiyede bol ne var?)

- personel (al sana boru gibi istihdam)

- milli sermaye..

v.s.

şimdi avantajlarına gelelim, istihdam artmış olacak, dünyaya açılma fırsatın olacak.. ben bugün hiç bir yerde vestel marka telefon görmüyorum buralarda.. 

tekrar döneyim istihdama, vestel akıllı cihazlar üretecek kendi bünyesinde ama bunun için AR&GE yapacak eleman lazım.. Bu nedir? istihtam değil mi? Benim gibi adamlar da güzelim ülkemizi bırakıp da yurtdışında çalışmak yerine kendi ülkesini kalkındırmak için gelir ar&ge çalışmalarında görev alır ve yeni şeyler üretir..

Ama gerçekte ne oluyor? vestel gidiyor çinlilerden malı alıyor burada montajlıyor markayı basıyor %100 türk malı diye pazarlıyor.. Söylediklerimi düşün öncelikle hangisi daha karlı ve mantıklı (türkiye için), ama vestel için? elbette şuan yaptığı vestel için karlı, yani kazanan vestel in sahipleri... eee böyle olunca ben neden yerli malını destekleyeyim ki? 

Benim dediğim şekilde yapsalardı eğer şuan bende iphone değil de vestel marka bir telefon olurdu, emin olabilirsin..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 9043 Toplam Mesaj: 67
vestel vergi yerli üretici zamcık