Yeter Ya Bu Unutkanlik Basima Bela Olacak Biktim :|
-
iste yine basima geldi sanki kafamda biri var beni engelliyo geçen seneki gibi :@
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=45979
simdi ben ne zamandir düsünüyorum erasmus programina yazilicam turkiyeye gelicem.. ama kayitlar ocak ayinda olacakti.. sonra nedense ocak ayina girince bu tamamen beynimden çikiyo aklima bile gelmiyo sanki hiç öyle bisey düsünmedim :|
az önce birden aklima geldi nasil unuturum diye sasiriyom hemen ünivin sitesine giriom kayitlar 21-24 ocak arasiymis :S
bende mal gibi kaliyom
ama anlamiom madem unuttum niye bittikten hemen sonra aklima geliyo
bu kadar istiyosam neden unutuyom
sanki beynimde biri var aq :|
-
Link'e tıklayıp olayı okudum...birebir aynı sorunu yaşıyorum 3 4 yıldır çok canımı sıkmaya başladı telefon cüzdan anahtar monçtürün yanında duruyor diğer odalarda harıl harıl arıyorm acaba nereye koydum die fakat 15 dk. içinde gelişen olaylar bunlar yani 15 dk. önceki olayı unutuyorum...ama bunların aksine özellikle görsel ve isimsel yönden zekamın iyi olduğuna inanıyorum .. herhangi birşeyi bi kez görmem filan yeterli aynısını çizebiliorm yıllar sonra veya ince noktalarına kadar tarif edebiliorm vs. yani demek istediğim genel bi sorun değil fakat anlık gelişen olaylarda aşırı bi unutkanlık var yada dikkatsizlikten ve dalgınlıktan kaynaklanıyor olabilir diye üdşünüyorum eğer yaptığın iş esnasında üstünde bi dinginlik varsa kii bu benim dewamlı halimdir ondan kaynaklanır genelde..
-
İşte Beyin kapasitemizin tamamını kullanamadığımızın farklı bir Örneği. :)
-
Eğer düzensiz uyuyorsanız(ki bende sebebi bu) ya da çok az uyuyorsanız diyelim,
bu tarz şeylerin olması normal. Uzun süreli düzensiz uyku, gerçeklikle hayalin ayırt edilmesini zorlaştırıyor.
Geceleri uyuyamıyorum ben, bazen iki gün gece ve gündüz olmak üzere uykusuz geçirdiğim oluyordu.
Arkadaşların da gazıyla 3 gün uyumama kararı aldım, 3. günün bitmesine 4-5 saat kala kalp atışlarım çok düzensizleşti.
Üzerimi çıkardığım da aynada kalp atışlarımın etkisini görebiliyordum. Salonda uzanıyorum mesela, 1-2 saniyelik bi dalgınlık oluyo,
o sırada kız arkadaşımla mesajlaşıyoruz, bana ters cevap attığı için kavga çıkartıyorum ama aslında böyle bi mesaj yok.
Lemuria nın dedikleri de aynen geçerli, uzun süreli şeyler zihnimden silinmiyor ama anlık şeyleri hemen unutuyorum,
1 dakika önce yapacağım şey aklımdan çıkıveriyor falan. Tabi sen de sebebi nedir kesin olarak bir şey söyleyemiyorum :|
-
uyku mu o ne :D ya bi düzen kuramadim gerçekten aq sabah dersim var hep gece netteyim :S mesaj olayida geçen bana oldu sabah uyandim msj gelmis okudum sonra geri uyudum.. sonra msj kayboldu yolliyana soruom ne msji dio :D ama bazende ilginç seyler oluo mesela telde alarmi kuruom saat 6ya sonra rüyamda biri msj atiyo bende yastigimin altindan teli aliom uyaniom o ara saat 5.59 sonra alarm çaliyo :D zaman kavramida kayboluo sanirimda onu anlatmayim iyice mal dersiniz
-
MALLLLL. :D yaa varya aklın nerde senin anlamıom bass ı çalmasını unutmuyosun allah tan bide onu unutsan tam olucak artık haa .P ama aynı dert bendede oluyo çok unutuyorum hatta 1 2 sefer gözlükler gözümde olduğu halde 1 saat gözlük aradığımı bilirim :S
-
bende de var bole seler :|
gozluklerle uyuyup sabah kalkınca yarım saat gozlukleri etrafta aramak, bulamayınca duvarları tekmelemek, sora gidip anneme nerde anne bu gozlukler diince annemin kahkhalarını izlemek :| "gozlukler gozunde ya olm"
sora dersaneye giderken saatimi unuttum die yarı yoldan geri donup, evde sati aldıktan sonra kapının onune bıraktıgım sırt cantasını almadan çıkmak. sora cantanı olmadıgını farkedip tekrar yarı yoldan donerken bu sefer de neyi unutacagını dusunmek :|
-
bende de herşeyi detaylarıyla hatırlama hastalığı var
-
Balık yağı kapsülü kullanın.Eczanelerde satılıyo..Uykuyada dikkat edin..
-
bende pek yok o unutkanlık ama hatılayamama diye bişey var işimiz icabı muhasebeciyiz 6 ay yada 1 sene öncesini dün gibi hatırlaman lazım daha gerisini sölemeyim beyni acayip yoruyo bu da tabi arkadaşlar kadar unutkan olsam işten atılırdım heralde :)
-
Bu sorunun sanırsam 2 ana nedeni var genç bireyler olduğunuzu düşünürsek yaptığınız yanlış düzensiz uyku düzeni ve düzensiz beslenme bu 2 sini bi raya oturtturun düzelir, geçmiş olsun. Prof Dr Fcuk Öpücuk