folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yetkili Servislere Güvenmeyin, Mutlaka Kendiniz Araştırma Yapın.

Yetkili Servislere Güvenmeyin, Mutlaka Kendiniz Araştırma Yapın.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar.

başımdan geçen bir olayı anlatacağım malumunuzdur eskiden esnaf, usta diyerek saygı duyduğumuz zanaat erbapları bozulan musluğumuzu temir eden, yıkılan duvarımızı yapan, patlayan lastiğimizi yamayan insanlar üç kağıtçılıklarıyla  ün yapmaya başladılar. son zamanlarda nerede bir ustaya, zanaatkara işim düşse ya piyasa araştırması yapmadığımdan ederinden çok daha fazla param gitti yada yaptıklarını iddaa ettikleri işi tam anlamıyla yapmadılar ve param boşuna gitti.

mesela yakın zamanda sanayide bir ustaya aracımın bozulan şanzımanımı değiştirmesi ve araçtaki bir kaç küçük sorunu halletmesi için 1600 tl para verdim ikinci el bir şanzıman alıp taktı tamirden sonra aracı ancak 5-6 ay sonra kullanma fırsatım oldu ve şanzıman değişmeden önce beşinci viteste 3000 devir daimde 120 km/s gittiğim aracım aynı vites ve aynı devirde 70 km/s i geçmiyordu aracın şanzımanından şüphelenip servise götürdüğümde şanzımanın bir alt modele (benim aracım 1.6 yeni takılan şanzıman 1.4 motor içinmiş) ait olduğunu öğrendim. aracın şanzımanını değiştiren tamirciye tekrar gittiğimde adamla birbirimize girecektik, yaptığı işin arkasında durmadı, zor bela hatanın kendisinde olduğuna ettim "tamam ben yeni bir şanzıman bulayım değiştireceğim" dedi ve daha önce parayı verdiğimizde 1 günde getirttiği şanzımanı 3 aydır bulamadı, katil olmamak elde değil yani.

neyse gelelim bu konuyu açma sebebime evimdeki bosch marka buzdolabım tekliyordu, buzdolabı çalışıyordu ama elektrik harcayan su ısıtıcı(ketıl) veya termosifonu açtığında buzdolabına yeterli elektrik girmiyor olacak ki çalışması duruyor ve teklemeye başlıyordu, çalışmak için anahtarınızı çevirip hır hır hır eden araba gibi sürekli ses çıkarıyordu. ben tabi sikilmekten usanmadığım için hemen yetkili servisi aradım, bosch'un yetkili servis elemanları geldi ve buzdolabının elektronik aksamının olduğu kısımı açtılar daha sonra yeni bir elektronik devre kartı (servis yetkilisinin tabiriyle: beyin) takıp buzdolabının sorunsuz çalıştığını sorunun kartta olduğunu kartı 260 tl'ye değiştirebileceklerini ve eski kartıda 10 tlye satın alabileceklerini söylediler, ben ilk önce olumlu baksamda sonradan kartı değiştirmek istemediğimi söyledim ve gittiler. daha sonra google'da arama yaptım ve benimle aynı marka buzdolabına sahip ve aynı sorunu yaşayan insanların olduğunu gördüm, forumlarda 1-2 tl lik iki parça değiştirilerek 300tl (servisler onlardan 300 tl istemiş) masraftan urutulunabileceğini yazmışlardı l bende bundan cesaret alarak buzdolabının kartını söktüğüm gibi elektronikçiye götürdüm ve forumlarda yazak iki parçayı değiştirttim eve getirip buzdolabına kartı taktığımda buzdolabı canavar gibi sorunsuzca çalışmaya başladı ve ettiğim masraf 5 tl. eğer benim aklıma internette araştırma yapıp bir çözüm yolu bulmak gelmeseydi gelen yetkili servis elemanlarına 260 tl bayılıp kartı değiştirttirecektim ve elimdeki kartıda benden 10 tl ye alıp iki küçük parçasını değiştirip tekrar 260 tl ye satacaklardı. bu resmen dolandırıcılıktır. sözün özü paranız karşılığı hizmet aldığınız insanlara kolay kolay güvenmeyin mutlaka çevrenizde konuyla ilgili bilgi sahibi olabilecek insanlara sorun ve onlara da tam güvenmeyerek internet üzerinden araştırma yapın.

saygılar.

buzdolabıyla ilgili forum konusu : http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/329929-bosch-buzdolabi-sorunlari-ve-cozum-onerileri-nelerdir.html

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

şaşkınlıkla okudum.  aynen haklısın kardeşim. yemin ediyorum sanayiye servise araba götürmeye korkar olduk. kırk taklayla tanıdık aracı falan buluyoruz da öyle gidiyoruz. amk sanırsın milletvekiline gidiyoruz. tanıdık olmadan skiyorlar abi adamı.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

Hoca bu devirde tanidigida isini yaptirmiyacan ben de cok cektim bu yakin arkadaslardan vs ve kesinlikle bi is yapmadan once arastirmani oneriyorum sonradan iyi yapmissin  arastirmakla :)insan yanlis yaparak ders cikariyor hatalardan

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Güzel konu ;)

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Hocam yetkili servislerin, parça fiyatından ziyade bu işi bildikleri için o parayı aldıklarını biliyorsunuzdur umarım. Yani 5 liralık parça için 260 lira istemelerinin asıl sebebi, parça fiyatını yüksek göstermek değil, o cihazın erbabı olan teknik personelin bilgisi karşılığında aldığı ücrettir. Yani bir teknik servisi, sırf değiştireceği parça 3-5 lira olduğu için yüksek meblağ istiyorlar diye düşünmeyin sakın. Ayrıca, sizin değiştirdiğiniz parçadan kaynaklanan bir sorun olduğunda siz tekrar yaptırmak zorunda kalacaksınız, oysa ki teknik servis tarafından değiştirilen parçalar garantilidir, bu da bir başka husus.

Bir hikaye vardır, bilir misiniz bilmiyorum. Bir fabrikada makinanın biri bozulur, işler durur. Hemen makina mühendisi çağırırlar. Mühendis gelir, önce bir inceler. Daha sonra eline bir tornavida alır, bir vida sıkar. Makinayı çalıştırma butonuna basar, makina çok güzel çalışmaya başlar. Ücretini sorduklarında "100 lira" der. Fabrika müdürü hemen itiraz eder, "bir vida sıktın, 100 lira mı istiyorsun" diye. Mühendis hiç istifini bozmaz, "Benim vidayı sıkmam 10 lira, ama hangi vidayı sıkacağımı bilmem ise 90 lira" der. Yani, işinin ehli olan kişilerin ve elindeki garanti malların pahalılığından dem vurup insanların verdiği emekleri yabana atmayın. Ha, bunların arasında gerçekten kazıklamak isteyenler yok mu, dolu. Ama teknik servisler genel olarak, daha önce merkez tarafından belirlenmiş fiyatları çıkarabilir. Kafalarına göre fiyat belirlemiyorlar zaten.

Ben aracımı sanayiye sokmayı uygun görmüyorum. Aracımı bir kez sanayiye, komple fırın boya için sokmuştum. Beyaz olan aracımı vites topuzuna kadar boyamışlardı :@ Zaten sanayiye araba sokmayı haz etmem, kimseye de önermem. Ama yetkili servisten 1000 lira daha az ücrete yaparız demişlerdi. Şimdiki kafam olsa, o fazladan 1000 lirayı da verir, yetkili servise yaptırırdım. Özellikle arabaların yetkili servisleri, çoğu kullanıcı tarafından kazıkçı olarak nitelendiriliyor olsa da, aslında kullanılması gereken yegane yerler bence. Sonuçta o aracın her tür özelliği onların bilgisi dahilinde olmasından ötürü, sanayideki "ezbere" işlerden çok daha iyi işçilik çıkar. Dahası, hoşunuza gitmediği taktirde, şikayet edebileceğiniz bir merci var. Sanayide anca kavga edersiniz :P Ben aracımı servise her götürdüğümde, birkaç gün sonra firmanın merkezinden memnuniyetimizi öğrenmek isteyen ve "telesekreter" olmayan bir telefon geliyor.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek

@livane haklısın tanıdık arar olduk  o kadar güven bırakmadılar ki insanlarda artık tanıdık vasıtasıyla gider olduk hem tanıdım vasıtasıyla gidincede gene sikiyorlar sadece tanıdık vasıtasıyla gittiğimiz için sikilmediğimizi sanıyoruz:)

@ranger bence haksızsın yetkili servis tabi ki bilgisi karşılığında ücret alacak yetkili servis bana hatanın kartta olduğunu söylememiş olsaydı ben bilemezdim mesela ve bu iş için zaten arıza tespit ücreti adı altında 20 tl ücret aldılar ve senin bilgilerine karşılık almalarını hak olarak gördüğün ücret bu 20 tl dir ve onların hakkıdır sonuçta bu adamlar atom bombasıyla uğraşmıyorlar 2dk da kendi ürettikleri ve sattıkları buzdolabının hatasını tespit ediyorlar ve hakları 20 tldir ben ondan bahsetmedim bile konuda zaten hatayı tespit ettiler ve 20 tl lerini aldılar eyvallah ama işin dolandırıcılık kısmı ondan sonra başlıyor.

yetkili servisler konusunda da bence yanılıyorsun bu ülkede ezbere tamir yapan bir yer varsa orasıda yetkili servislerdir, şanzımandan ses geliyor şanzımanı değiştir, ön plastikten ses geliyor onu değiştir şeklinde çalışıyor adamlar resmen tamir için değilde parça değişimi için çalışıyorlar zaten servisteki elemanlara dikkat edersen hiç birisi işiniz uzmanı gibi görünen adamlar değil sadece arızanın nerde olduğunu bulmayı ve o parçayı değiştirmeyi biliyorlar böyle oluncada servis masrafları arabanın fiyatına yaklaşıyor neredeyse. ben arabamın şanzımanını değiştirtmeden önce yetkili servisi arayıp fiyat istediğimde bana 10500 tl fiyat çekmişlerdi. yani bana arabayı yetkili servisteki dolandırıcılara değilde sanayideki dolandırıcılara vermekten başka şans bırakmamışlardı. saniyedeki tamirci dolandırıcı ama yetkili servis deneden dolandırıcı diye soruyor olabilirsin kendine hemen söyleyeyim 1000 tl lik bir parçayı tamir etmek için harcayacakları zaman çok fazla ve daha az kar getirecek ama değiştirmek daha hızlı daha az zaman harcayacaklar ve servis daha fazla kar edecek onlardda bu yüzden dolandırıcı, bu yaptıkları dolandırıcılıktır aslında ancak her yerde aynı şey olduğu için kanıksamak zorunda kalıyoruz ve dolandırıcılık değilmiş olması gereken buymuş gibi geliyor.

Arlong tarafından 10/Ara/13 21:14 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Hocam yetkili servislerin, parça fiyatından ziyade bu işi bildikleri için o parayı aldıklarını biliyorsunuzdur umarım. Yani 5 liralık parça için 260 lira istemelerinin asıl sebebi, parça fiyatını yüksek göstermek değil, o cihazın erbabı olan teknik personelin bilgisi karşılığında aldığı ücrettir. Yani bir teknik servisi, sırf değiştireceği parça 3-5 lira olduğu için yüksek meblağ istiyorlar diye düşünmeyin sakın. Ayrıca, sizin değiştirdiğiniz parçadan kaynaklanan bir sorun olduğunda siz tekrar yaptırmak zorunda kalacaksınız, oysa ki teknik servis tarafından değiştirilen parçalar garantilidir, bu da bir başka husus.

Bir hikaye vardır, bilir misiniz bilmiyorum. Bir fabrikada makinanın biri bozulur, işler durur. Hemen makina mühendisi çağırırlar. Mühendis gelir, önce bir inceler. Daha sonra eline bir tornavida alır, bir vida sıkar. Makinayı çalıştırma butonuna basar, makina çok güzel çalışmaya başlar. Ücretini sorduklarında "100 lira" der. Fabrika müdürü hemen itiraz eder, "bir vida sıktın, 100 lira mı istiyorsun" diye. Mühendis hiç istifini bozmaz, "Benim vidayı sıkmam 10 lira, ama hangi vidayı sıkacağımı bilmem ise 90 lira" der. Yani, işinin ehli olan kişilerin ve elindeki garanti malların pahalılığından dem vurup insanların verdiği emekleri yabana atmayın. Ha, bunların arasında gerçekten kazıklamak isteyenler yok mu, dolu. Ama teknik servisler genel olarak, daha önce merkez tarafından belirlenmiş fiyatları çıkarabilir. Kafalarına göre fiyat belirlemiyorlar zaten.

Ben aracımı sanayiye sokmayı uygun görmüyorum. Aracımı bir kez sanayiye, komple fırın boya için sokmuştum. Beyaz olan aracımı vites topuzuna kadar boyamışlardı :@ Zaten sanayiye araba sokmayı haz etmem, kimseye de önermem. Ama yetkili servisten 1000 lira daha az ücrete yaparız demişlerdi. Şimdiki kafam olsa, o fazladan 1000 lirayı da verir, yetkili servise yaptırırdım. Özellikle arabaların yetkili servisleri, çoğu kullanıcı tarafından kazıkçı olarak nitelendiriliyor olsa da, aslında kullanılması gereken yegane yerler bence. Sonuçta o aracın her tür özelliği onların bilgisi dahilinde olmasından ötürü, sanayideki "ezbere" işlerden çok daha iyi işçilik çıkar. Dahası, hoşunuza gitmediği taktirde, şikayet edebileceğiniz bir merci var. Sanayide anca kavga edersiniz :P Ben aracımı servise her götürdüğümde, birkaç gün sonra firmanın merkezinden memnuniyetimizi öğrenmek isteyen ve "telesekreter" olmayan bir telefon geliyor.

La Fontaine'den Masallar kıvamında olmuş maalesef.

Tek avantajı yaptıkları işte bir sorun çıkarsa ( 2-3 kere yapcak kadar para aldıkları için sıkıntı olmuyor herhalde ) ilgilenebilmeleri.

Çoğu iyi usta gerçekten iyiyse ve az sermayesi varsa yetkili servisten ayrılıp kendi yerini kurmaya çalışır.

Yetkili servisin kapısının önünden geçmem. ( İhtiyacım olan işte, ihtiyacım olan ustayı bulmada sorun yaşamıyorum onun güveni olsa gerek )

Sadede gelirsek Yetkili Servis uydur kaydır yamuk iş yapmaz ama fiyatta feriştahı da gelse iyice öperler.

Sanayide de işi bilmiyorsan veya yakın tanıdık değilsen yüzde seksen öperler.

Sonuç: İyi, Dürüst, Yalnızca Emeğinin Karşılığını Alan Ustalara Denk Gelmeniz Temennisiyle.

AnaMuhalefet tarafından 10/Ara/13 21:20 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ustura
    ustura's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam sadece yetkili servisler sikmiyo taksicisi sikiyoo donercisi sikiyo  yil olmus 2014 herkes kolay para kazqnmanin pesinde koseyi donme cabasinda ayik olmak hezaman iyidir  

ustura tarafından 10/Ara/13 21:29 tarihinde düzenlenmiştir

itsin oglum sen adam degilsin
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

Servislerin ilk seferde aldığı ücret genellikle servisin ayak bastı parası oluyor. 20 TL ücreti o aslında. Ayrıca, size arıza tespiti yapmışlar, ama hangi parçanın ne olduğunu, değiştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini söylememişler değil mi? Arızalı parçanın ne olduğunu herkes söyleyebilir, önemli olan o arızanın nasıl düzeleceği. Verdiğim hikayeyi anlamamışsınız, orada arızanın nasıl düzeltileceğini bildiği için o parayı alıyor.

Hocam peki şöyle sorayım, madem teknik servisler ezbere iş yapıyor, sanayidekiler hangi dökümana göre iş yapıyor o zaman? Arabayı yapan firma yetkili servislere bütün teknik dökümanları sunarken, teknik personelin ihtiyacı olan eğitimlerini sağlarken, araç tamiri için gerekli ekipman ve altyapı elinde iken sanayide ne var? Siz teknik servisin elinde bulunan, bilgisayarlı dökümanları gördünüz mü? Ayrıca, bana arabada parça değiştirmeden düzeltebileceğiniz arıza söyleyin. Öyle bir konuşmuşsunuz ki, sanki debriyaj ayarı gereken arabanın debriyaj balatasını değiştiriyorlar. Bu kadar çamur atmayın, ayıptır, günahtır.

Teknik servis ile sanayinin en büyük farklı şudur: Sanayide istediğiniz şeyi yaptırabilirsiniz, ama teknik servis yalnızca üretici firmanın izin verdiği işlemleri yapar. Araçta üreticinin yaptığı şeklin dışında bir değişiklik yapmak istediğinizde teknik servis bunu yapmaz. Bilmediği için değil, üretici firmanın onayı olmadığı için. Üretici firmanın onayı olmayan bir işlem yapmak demek, çoğu zaman aracın o anda veya uzun vadede alabileceği zararları göze almak demektir.

Ben sanayideki çalışma şeklini de biliyorum, teknik servisin çalışma şeklini de. Teknik servise aracımı götürdüğümde arabamın başında bile durur, her hususa dikkat ederim. Ayrıca, teknik servisteki insanların nasıl göründüğü değil, yeteneği ve bilgisi benim için önemlidir. Ayrıca araç hakkında bilgili bir adam nasıl görünür, sizin gözünüzle bilmek isterdim açıkcası. Kimin ne konuda bilgi sahibi olduğunu tipinden anlayamazsınız.

Şanzıman için 10.500 lira istemişler, normaldir. Şanzımanın yapılışı sertleştirilmiş çeliktir, ve gerek teknolojisi gerekse kullanılan malzemenin temini nedeniyle pahalı unsurlardır. Siz çıkma şanzıman ile sıfır şanzımanı karşılaştırarak zaten hatayı baştan yapıyorsunuz. Şanzıman bir defa kapalı kutudur, açmadan ne sorunu olduğunu bilemezsiniz. Bir şanzımanı açtığınızda ise, birkaç dişlisi kırık ise bir daha toplama şanzınız olamayabiliyor. Dolayısıyla, çıkma şanzımanların daha önce nasıl kullanıldığını bilmeden almak, kumar oynamaktan farksız benim gözümde. Ama teknik serviste ufak tefek parçalar almak istediğinizde (bagaj bandı gibi) bazı parçalar gerçekten çok pahalı. Onları sanayiden temin edip kendiniz de monte edebilirsiniz. Ama iş arıza tespite gelirse, kusura bakmayın ama risk alıyorsunuz. Benden söylemesi diyor ve köşeme çekiliyorum.

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

230 liralik samsung monitör e 430 liralik masraf cikaran servisin amk..

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

Servislerin ilk seferde aldığı ücret genellikle servisin ayak bastı parası oluyor. 20 TL ücreti o aslında. Ayrıca, size arıza tespiti yapmışlar, ama hangi parçanın ne olduğunu, değiştirirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini söylememişler değil mi? Arızalı parçanın ne olduğunu herkes söyleyebilir, önemli olan o arızanın nasıl düzeleceği. Verdiğim hikayeyi anlamamışsınız, orada arızanın nasıl düzeltileceğini bildiği için o parayı alıyor.

Hocam peki şöyle sorayım, madem teknik servisler ezbere iş yapıyor, sanayidekiler hangi dökümana göre iş yapıyor o zaman? Arabayı yapan firma yetkili servislere bütün teknik dökümanları sunarken, teknik personelin ihtiyacı olan eğitimlerini sağlarken, araç tamiri için gerekli ekipman ve altyapı elinde iken sanayide ne var? Siz teknik servisin elinde bulunan, bilgisayarlı dökümanları gördünüz mü? Ayrıca, bana arabada parça değiştirmeden düzeltebileceğiniz arıza söyleyin. Öyle bir konuşmuşsunuz ki, sanki debriyaj ayarı gereken arabanın debriyaj balatasını değiştiriyorlar. Bu kadar çamur atmayın, ayıptır, günahtır.

Teknik servis ile sanayinin en büyük farklı şudur: Sanayide istediğiniz şeyi yaptırabilirsiniz, ama teknik servis yalnızca üretici firmanın izin verdiği işlemleri yapar. Araçta üreticinin yaptığı şeklin dışında bir değişiklik yapmak istediğinizde teknik servis bunu yapmaz. Bilmediği için değil, üretici firmanın onayı olmadığı için. Üretici firmanın onayı olmayan bir işlem yapmak demek, çoğu zaman aracın o anda veya uzun vadede alabileceği zararları göze almak demektir.

Ben sanayideki çalışma şeklini de biliyorum, teknik servisin çalışma şeklini de. Teknik servise aracımı götürdüğümde arabamın başında bile durur, her hususa dikkat ederim. Ayrıca, teknik servisteki insanların nasıl göründüğü değil, yeteneği ve bilgisi benim için önemlidir. Ayrıca araç hakkında bilgili bir adam nasıl görünür, sizin gözünüzle bilmek isterdim açıkcası. Kimin ne konuda bilgi sahibi olduğunu tipinden anlayamazsınız.

Şanzıman için 10.500 lira istemişler, normaldir. Şanzımanın yapılışı sertleştirilmiş çeliktir, ve gerek teknolojisi gerekse kullanılan malzemenin temini nedeniyle pahalı unsurlardır. Siz çıkma şanzıman ile sıfır şanzımanı karşılaştırarak zaten hatayı baştan yapıyorsunuz. Şanzıman bir defa kapalı kutudur, açmadan ne sorunu olduğunu bilemezsiniz. Bir şanzımanı açtığınızda ise, birkaç dişlisi kırık ise bir daha toplama şanzınız olamayabiliyor. Dolayısıyla, çıkma şanzımanların daha önce nasıl kullanıldığını bilmeden almak, kumar oynamaktan farksız benim gözümde. Ama teknik serviste ufak tefek parçalar almak istediğinizde (bagaj bandı gibi) bazı parçalar gerçekten çok pahalı. Onları sanayiden temin edip kendiniz de monte edebilirsiniz. Ama iş arıza tespite gelirse, kusura bakmayın ama risk alıyorsunuz. Benden söylemesi diyor ve köşeme çekiliyorum.

Yazdıklarımız "görüş farkı" diyeceğim de 2 şeye dikkat çekmek istiyorum.

Yetkili servisteki usta dediğin kişiler gökten zembille mi indi hayır, olağanüstü yetenek-bilgi gerektiren iş yapmıyorlar devamlı yaptıkları şeyi yapıyorlar zaten. ( Piyasa da aynı ustanın türevini bulabilirsin sen de az çok anlıyorsan )

Yetkili servise aracı götürdüğünüzde çoğu yer bırakın aracınıza yapılan her hususu takip edip müdahele etmeyi aracın yanına bile sokmazlar. Tespitimiz şu fiyatı şu kadar yapalım mı derler.

Bknz---->( Aracı görmeyen bir bölümde ) Bekleme odası

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 2055 Toplam Mesaj: 17