Ygs Hakkında
-
Arkadaşlar bu sene ünideyim fakat bir kere daha girmek istiyorum bu sömestrda biraz ygs çalışıcam
1 Öncelikle ygs konularını yazıcak bir gönüllü arkadaşımız varmı
2 Kayıtlar ne zaman son
3 sınav ne zaman
4 ne kadar puanım kesilcek
-
2) 19 Ocak son. Ben de okuyorum ve giricem sinava. Okul puanın düşüyor büyük oranda tam bilmiyorum ne kadar düştügünü. Tek sorun sınava girdiğin yer mezun oldugun okulun olduğu il yada komşu il olması. İstanbul'da okuyorum zevkine girdiğim sınav için Rize'ye dönücem
-
alli bunu yazdı:
-----------------------------
2) 19 Ocak son. Ben de okuyorum ve giricem sinava. Okul puanın düşüyor büyük oranda tam bilmiyorum ne kadar düştügünü. Tek sorun sınava girdiğin yer mezun oldugun okulun olduğu il yada komşu il olması. İstanbul'da okuyorum zevkine girdiğim sınav için Rize'ye dönücem
-----------------------------hangi lise mezunusun
-
Fen
-
ünideyim ama bende giriyorum sınava bu sene . Rizeliyim hocam sende Rizelisin galiba buraya döndüğüne göre görüşelim.
Coğrafya = yer şekilleri ve iklimin etkisi , grafik bilgisi , dünyanın sekli ve coğrafi konumu , dünyanın hareketleri , harita bilgisi , atmosfer ve sıcaklk , basınç ve rüzgarlar , nemlilik ve yağış , iklim çeşitleri , türkiyenin iklimi , nüfüs ve yerleşme, iç-dış kuvvetler , türkiye coğrafyası , hayvancılık ve ormancılık , madencilik ve sanayi , ulaşım-turizm-ticaret , ülkeler coğrafyası
matematik = sayılar , üslü sayılar , köklü sayılar , oran orantı - çarpanlara ayırma - özdeşlikler - birinci derece denklemler - sayı.kesir.yaş problemleri-işçi.havuz.hız.kar.zarar problemleri - karışım.yüzde.faiz.grafik problemleri-küme bagıntı fonksiyon-işlem modüler aritmetik polinom
fizik = vektörler ve kuvvet dengesi - moment ve ağırlık merkezi - basit makinalar - hareket - dinamik-iş güç enerji-madde ve özellikleri-sıvıların kaldırma kuvveti-basınç ısı sıcaklık genleşme-elektrostatik ve elektrik akımı
kimya = madde yapısı ve hal değişimi - atom yapısı - periyodik cetvel - kimyasal bağlar - radyoaktivite - mol kavramı - temel yasalar - kimyasal tepkimeler - gazlar - çözeltiler
biyoloji =organik ve inorganik bileşikler - enzim atp metabolizma - hücre ve bölünmeleri - yönetici moleküller ve protein sentezi - virüsler ve bakteriler- tek hücreliler ve kolineler ve bağışıkllk -hücresel solunum - fotosentez - üreme gelişme - canlıların sınıfandırılması - beslenme ililşkileri - ekoloji - kalıtım - populasyon genetiği ve evrim - taşıma sistemleri - solunum sistemleri - sindirim sistemleri - boşaltm sistemleri -destek ve hareket sistemi -endokrin sistem - sinir sistemleri ve duyu organları ( karışıktır)
Konular bunlar hocam türkçe konularını yazmadım herhalde biliyosundur :) -
aga şimdi ilk sınavda ne soracaklar. ben sadece sözelden girmek istiyorum amk ilk sınavda illa matematik yapmak zorundamıyım. edebiyat tarihten girsem dadece olmaz mı? direk geçişle gittik üniye hayatımda öss'ye girmedim şimdi girecez ne ayaktır neyin nesidir bi boktan haberim yok :)
-
@evsiz YGS -de hepsini yapacaksın :) kaçış yok
-
hay bok ya bende sadece istediğin yapıyorsun sanmıştım bilsem böle kayıt olmazdım. sadece türkçe edebiyattan girsem puan alamazmıyım yeteri kadar
-
hocam ygsde hepsini yapıyosun . sonra bi sınav daha var ondada kendi bölümünün sorularını yapıyosun edebiyat gibi
-
Okul puanın atıyorum 60 geliyosa 30 gelir yarısını kesiyolar
-
edebiyat tarih matematik başka ne soruyorlar :D