YGS Hakkında.
-
beyler ben en son öss olayında kaldım, ygs mgs hak getire hiç bir bilgim yok.
şimdi benim ufak kuzen ham 270 yapıyor güzel sanatlar okuyor, şimdi bu velet zaten benim guzel sanatlar cok yuksek değil benim univ girişi daha kolay falan diyor teyzeme. 500 üzerinden dusunursek 270 dusuk bir puan olsa gerek. 270 ne kadar dusuk, yada dediği gibi güzel sanatlardan girmesi dahamı kolay. resim bölümünde okuyor.
-
Yokmu bilen :)
-
mezun olduğu okulun diplomasına göre ek puan da alacak fakat ham puan az... kastırması lazım
-
hocam meslek liselerin eğer kendi bölümünün üniversite için olanını şeçersen ekstra puan yok bilmem ney ney diye diye barajı asmadanda gönderiyorlar kuzenim öle 2 yıllık elektrik bölümüne girdi. ham 270 yapıyorsa okulda bi 45 verse 305 felan olur oda yeter büyük ihtimal ama incelemek gerek
-
bildğim kadarıyla böyle bölümler . yetenek sınavı ile alıyor . yani puan önemli değil . önemli olan barajı geçmiş olması
-
e şimdi barajı geçtikten sonra istediği ünive gidebilirmi (yetenek sınavını yüksek puanla geçerse)
yada
ygs puanı + yetenek sınavı= istediği üniv mi?
ek olarak 270 puan güzel sanatları araya katmadan düşünürsek nasıl bir puan
-
DestinatioN bunu yazdı
e şimdi barajı geçtikten sonra istediği ünive gidebilirmi (yetenek sınavını yüksek puanla geçerse)
yada
kötü bir puan
-
DestinatioN bunu yazdı
yada
ben ygs ham puan olarak 400 üstü hedefliyorum hocam geçen seneyi 4 zayıfla kapatmış biri olarak :D puanına göre üniv değil de ünive göre puan yapmayı denese iyi olur
-
peki beyler teşekkür ederim, sanırım daha çok çalışması lazım
-
DestinatioN bunu yazdı
beyler ben en son öss olayında kaldım, ygs mgs hak getire hiç bir bilgim yok.
şimdi benim ufak kuzen ham 270 yapıyor güzel sanatlar okuyor, şimdi bu velet zaten benim guzel sanatlar cok yuksek değil benim univ girişi daha kolay falan diyor teyzeme. 500 üzerinden dusunursek 270 dusuk bir puan olsa gerek. 270 ne kadar dusuk, yada dediği gibi güzel sanatlardan girmesi dahamı kolay. resim bölümünde okuyor.
Hocam şimdi üniversitede herhangi bir bölüme giriş yapması için öncelikle ygs sınavında yani ilk girdiği sınavdan barajı geçmiş olması şartı gerekiyor herhangi bir sınav türünden sayısal yada sözel fark etmiyor en yüksek puanı onun yetenek sınavındaki sıralamasını belirlicek oluyor
daha sonra üniversitelerin belirlediği tarihde yetenek sınavları oluyor onlara giriş yapıyor resim bölümü okuduğu için elbette hem teknik hemde ek puan açısından avantajlı olucaktır puanı hesaplanırken hem ygs hemde yetenekteki puan türlerinin yüzdesi alınıyor genelde bunu üniversite belirliyo her üniversiteninki farklılık gösteriyor.....
başarılar
yanlışım varsaa düzeltin... eksik olabilirm
-
Güzel sanatlar fakültesindeyim hoca ben, öss'den barajı geçerse yeter önemli olan şey yetenek sınavı adı verilen meret. Ne yiğitler saç döktü bu uğurda, kendimden biliyorum. :D