YGS Hakkında.
-
@hrnakyz teşekürler hoca uzun uzun yazmışsın
@nigra nasıl la hiçmi önemi yok yani, diyelimki ikimizde eş derece ile yetenek sınavını geçtik benim yuksek ygs notum bana artı sağlamazmı
-
hocam bu ozel yetenekte ygs nın onemı buyuk şöyle acıklıyım.
bende özel yetenekle antrenörlük bölümündeyım bizde formul sudur
ygsx 0.22 oöbp x 0.11 +lisanslı futbolcu felan olmak vesselam. formul budur.cok ıyı sporcu olup benden ıyı yapmalarına ragmen dısarıda kalan arkadaslarım oldu.270 puanlada gırerde hangı unı gırer orası bellı olmaz ben 302 ile balıkesırdeyım sen dusun
-
eyv arslan banada mantıklı gelen budur, yani illaki önemi vardır bu ygs nin, bizim velet ailesini kandırıyor demek ki
ulan bizim öss zamanı iyidi lan, gerçi isimden kaybediyordu ygs daha oturaklı bir isim olmuş
-
DestinatioN bunu yazdı
@hrnakyz teşekürler hoca uzun uzun yazmışsın
@nigra nasıl la hiçmi önemi yok yani, diyelimki ikimizde eş derece ile yetenek sınavını geçtik benim yuksek ygs notum bana artı sağlamazmı
Hacım öncelik yetenek sınavından aldığı puanda, ygs'den aldığı puan bir alt bir üst etkiler belki. Genel olarak değil çünkü sınav, her okul sınav tarihi açıklar onlara başvuru yaparsınız, sınav günü girilir yapılır çizimler. Sonra hocalar profesörler ne varsa el altında puanlamaları yaparlar, 50 puanın üzerinde olanlar 2. aşama sınavına alınır. Burada da başarılı olursa alırlar okula, yanlız okulların sınavlarına kayıt yaptırırken sıralama da önemli onu da unutmasın. Genelde Animasyon > Grafik > Resim > Heykel/Seramik > Fotograf şeklinde gider. Anlayacağın çok gözde büyütülecek etkisi yok ama fazla puan göz çıkarma bir kişiyle yedeğe düşen adamlar biliyorum, az da olsa etkisi var, riske atmayıp yükseltsin notunu biraz. 300'ün üzerinde puan alan adam sayısı da azdır GSF'de onu da söyleyeyim, bizimkine ilk 3'de girenlerin 230-240 puanı vardı. Güzel sanatlar fakültesi için konuşuyorum diğerlerini bilmem.
NigraSilva tarafından 10/Şub/14 00:46 tarihinde düzenlenmiştir
Bazı sapıtmış tipler oluyor 90-95 civarı alıyorlar yetenekten, onlar akın ederse puan işine yarayabilir. Seçtiği üniversiteye de bağlı biraz, istanbul ve eskişehir savaş alanı gibi mesela. 9 eylül savaş alanı gibiydi benim girdiğim sene. -
eyv moruk artık ben kendisine anlatırım ne bok yerse yesin =)
-
DestinatioN bunu yazdı
e şimdi barajı geçtikten sonra istediği ünive gidebilirmi (yetenek sınavını yüksek puanla geçerse)
yada
ygs puanı + yetenek sınavı= istediği üniv mi?
ek olarak 270 puan güzel sanatları araya katmadan düşünürsek nasıl bir puan
hocam şimdi önemli olan yetenek sınavı yetenekçiler için.
yetenek sınavını geçerse 181 alsa bile her türlü okula alınır ama sıralama etkilenir.
misal:
250'yi limit olarak belirleyen herhangi br resim bölümüne x kişisi 251 ile girdi.
diğeri 451 ile girdi.
451 ile giren 1. sırada yer alırken 251 ile giren 40 sırada yer alıyor. kontenjana göre değişir.
ama önemli olan yetenek... 40 kişi alıyor 50 kişi seçip ygs puanına göre 40 kişi alması gibi bir mesele yok. 40 kişiyi yetenekle seçmek zorunda
-
DestinatioN bunu yazdı
eyv moruk artık ben kendisine anlatırım ne bok yerse yesin =)
fazla kastırmayın adamı ygs'ye önemli olan yetenek.