folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder YGS LYS Ci Müritler

YGS LYS Ci Müritler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

ExpirE bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben dün FEM 2010 3 adet yarıyıl kitaplarına başladım 1. si bitti 2. sine başlıyacağım.

3 ünü bu hafta bitiricem ve yine bu hafta içinde Final dershanesinin yarıyıl kitaplarını bitirmeye çalışıcam.

Tavsiyem seviyeniz ileri ise FEM i çözmeyin fazlasıyla kolay çok gereksiz sorular var ileri seviye olanlar için ama 1. yi çözdüm ama 2. si ve 3. süde aynı öyle bu yüzden derhal Final inkine geçicem.

-----------------------------

Hocam yaryıl kitaplarını sittiret.Kolay dediğin FEM'in Matematik 2 Sorubankası (İlk adım değil) al çözmeye başla ben 11. sınıfım şimdiden ygs kitaplarının çoğunu bitirdim süre kısaldı vites arttır biraz.FEM'in YGS Matematik Konu Özetli Soru bankasını da mutlaka bitir.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Bugün deneme olduk zabah ve netlerim;

Türkçe: 32,5

Sosyal: 33

Matematik: 14.75

Fen: 2.75

Beyler ea meznuyum ama sözelden hazırlanıyorum bu netler şu aşamada çok mu kötü ? Dersanedede ea sınıfındayım özel sebeplerden dolayı...

şu bi buçuk ayda feci mat1 kasıcam 20 nin üzerine çıkabilirsem yeter bana,,, sözel netleride -2 tane ykseltsem istediğim puanı alıcam..

Sene başında şu netlerde olursam iyi demiştim mat hariç

Hedef: Marmara İletişim Fakltesi veya Marmara Coğrafya Öğretmenliği (2. Öğretim)

Almam gereken Puan LYS En az Ham 410    ts1 ve ts2 den

Lys netlerim şuan için,

Edebiyat: 40-45 arası

Tarih: 35-40 arası

Coğrafya: 14-16 arası

Felsefe: 20-25 arası

LYS ye daha ağırlık veremedim çalışınca netlerin 3 er 5 er artacağını düşünüyorum...

Allah sonumuzu hayretsin

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ygs de artık bir tek fen kaldı benim ötekileri hallettim. onuda en temel olarak güvenderden ygs konularını çıkardım çalışacam. aslen eacıyım ama sayısaldan geçiş yaptığım için fende 30 olmasada yaklaşıyorum. zaten getirdiği puan ve eacıların çoğununda çözmediğini düşünürsek çok iyi bile ama ben yinede daha güzel bi sonuç almak istiyorum.

lys için benim en kötü dersim geometriydi, eskiden olsa 30 soruda 10 net yapamazdım bile şimdi 22-23 yapacağımı tahmin ediyorum. geometride; geometri hocası bile ilk benden ümidi kesmişti diğer dersleri düzgün yap bari diyodu. Bu konuda soru pratiğini geç, konuların adlarını bile bilmeden bu kadar hızlı yükseliş yapan nadir öğrencilerden biriyim heralde :)

Edebiyat yine sayısaldan geçtiğim için biraz sıkıntılı, derslerde edebiyatı düzgün işlemezdik, işlesekde sayısal öğrencisi olduğumuzdan dinlemezdik. ama yinede çok kötü değil. zaten 25 soru falan yine paragraf dil anlatım çıkıyo genel kültür anlamında da kendi merakımdan edebiyatta bir şeyler bildiğimi farkettim. şu an tahminim 56 soruda 45 civarı net yaparım.üstünüde günde 20 dk oturup hergün edebiyat okusam hallederim :)) ekstra kitap soru bankası falanda çözecem zaten :|

Edebiyat sosyal testindeki coğrafya 1 sıkıntı yok. 24 soru full yada fulle yakın çıkarırım.

En Büyük sıkıntım mat2

mat 2 ninde temel konularında sıkıntı yok denklemler, eşitsizlikler, olasılık, perm, komb vs.

Trigonometri, Logaritma(Herkes en kolay konu diyo ben daha anlamış değilim :| ha geçensene dersleri dinlememiştim dersanedede herkes biliyo diye çok hızlı geçti bende oturup evde çalışmadım bu konuya henüz) ve Lise son konuları Türev, İntegral falan fıstık ve komplike yapılı sorular sıkıntı. Bu konularında en çok çıkan konular olduğunu düşünürsek sorunlu.

Önümüzde 4 ay civarı bir süre var lys 1 sınavı için, bu sürede de mat2 yi halledeceğimi düşünüyorum.

Bu 15 tatilde feni en baştan sona kadar bitirecem. Bu arada kitaplara yüklendiğimden dersaneden aldığım dergiler bayağı birikti. onlarıda çözecem.

15 tatilden sonra bi geometri kitabı daha bitirip mat2 ye adam akıllı başlıyorum.

Mat2 için biraz sıkıntım olduğu için ilk güvenderin konu anlatımlısıyla başlıyacam, sonra final ve sınav konu anlatımlıları var birisini çözerim büyük ihtimal finali. Sonra dergiler ve dersaneden aldığım soru bankalarını çözerim. sonuç artık ne ki olursa :|

Pederden müsaade aldım, istediğim yer olmazsa gelecek senede girebileceğime dair :)) tabii ondan dolayı boşlamıyorum ama kafaya da takmıyorum. istediğim yer uğruna 2. sene de girerim yani :|

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

silent_king bence sen sözelden hazırlanıyorsan sınava sözeli tam anlamıyla hallet. mat1 i de boşla demiyorum ama sözeldeki netlerin yetersiz. aynı hatayı bizim bi arkadaşta yapıyo onu 4 ay sonra ancak ikna edebildik :| inşallah sen çabuk farkına varırsın :))

mat1de ise bence öyle kasma zor sorular için falan. geometri çözüyomusun bilmiyorum. bizim arkadaş çözmediği için senide çözmüyo varsayıyorum.

konu anlatımlı kitaptan al konuyu çalış testi çöz. çözemediklerini hocalara sor. çok zor soruları kafaya takma ama onlarıda öğren. konunun ne olduğunu ve sorularda neyin istenildiğini anlayabildikten sonra 30 soruda 20 civarı yaparsın diye düşünüyorum.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

RootB ' e danışın ilk 100e oynuyo hocam :)

since 2005 // tbt
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Hocam Tarih son 5 denemedir 16 ya1 Coğrafyada 12 ye 2 çıkıyo felsefede 6 ya2 çıkıyo,,, felsefe Kısmet artık oturup tüm kitabı ezberleyemeyeceğime göre sınavda bnm bildiğim veya iyi yorumladığım yerden gelir umarım :)

Türkçeden ise  Hep basit sorlardan çıkıyo yanlış dikkatsizlikten veya çok zoru çözmememden heralde

Günde 6 saat çalışıyorum gecen seneye göre baya iyi bu sene ama yinede yetersiz evet,,, sözelleri en az 35 - 35 yapmalıyım...

matematiğide 25 felan yaparsam iyi bi çalışmayla 400 e vururum heralde :) oda bana yeter de artar bile :D

neyse ben burda vakit kaybetmeyim az Soru çözeyim :)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

La bu gün fem 1. tatil kitabı bitti daha 2. ciye geçmeyi düşünmüyorum çok kek sorular var belki ilerlediğimde geri dönüp mat 2 lerini çözerim birde fiziklerini çözerim gerisi fıs :S

bu gün Fen bilimleri dershanesinin 3 ü bir arada ygs fizik kimya biyoloji nin kimya ve biyolojisini bitirdim rahatladım :S

şimdi sıra final yarıyıl tatil kitabnda.... bu arada mat 2 geliştirmeye devam :P

"bea"
Toplam Hit: 3785 Toplam Mesaj: 38