YGS/LYS Kalkıyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patata216
    patata216's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Eğitim sistemiyle oynamak yerine kondom satışlarını artırsalar bunlar yaşanmaz.

Bu kadar genç nüfus, bir ülkeye fazla. Üremeye acilen son verdirilmeli.

1 milyon adam sınava giriyor (bazı ülkelerin toplam nüfusu); sen bunların hepsini mühendis avukat yapamazsın. Her sene 1 milyon tane mühendis avukata iş sağlayabilecek bir ülke değiliz. 

O yüzden şu embesil ebeveynlere, çocuk yapmanın marifet olmadığını anlatmalı.

patata216 tarafından 06/Eki/17 13:13 tarihinde düzenlenmiştir

Bu sefer banlanmadım - patata666 hesabımı çaldılar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    patata216 bunu yazdı

1 milyon adam sınava giriyor (bazı ülkelerin toplam nüfusu); sen bunların hepsini mühendis avukat yapamazsın. Her sene 1 milyon tane mühendis avukata iş sağlayabilecek bir ülke değiliz. 

yanlış düşünce... Sen eğitim sistemini geliştir her sene 1M mühendis çıksın. 1M mühendisten bahsediyoruz gerçek nitelikli hayvani mühendisler. Üretecekleri projelerin ucu bucağı olmaz. Paranın amına koyulacak projeler geliştirilir. Teknoloji istiyorsan mühendisin olması lazım. 100 mühendisin 1 senede yaptığı işten kazancı 1Milyar dolar ise 1M mühendisin hatta yarısının elinde patladığını düşün  500K mühendisin proje geliştirip dünyaya sattığını düşün dünyanın amına koyar piyasalara yön veren ekonomi devi bir ülken olur. G8 si iplemezsin bile. Tabi eğitim sistemi olmadığı için haklısın kondom üretimi tavan yapıp devletin dağıtması gerekir...

next next next install
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patata216
    patata216's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ilteris bunu yazdı
    patata216 bunu yazdı

yanlış düşünce... Sen eğitim sistemini geliştir her sene 1M mühendis çıksın. 1M mühendisten bahsediyoruz gerçek nitelikli hayvani mühendisler. Üretecekleri projelerin ucu bucağı olmaz. Paranın amına koyulacak projeler geliştirilir. Teknoloji istiyorsan mühendisin olması lazım. 100 mühendisin 1 senede yaptığı işten kazancı 1Milyar dolar ise 1M mühendisin hatta yarısının elinde patladığını düşün  500K mühendisin proje geliştirip dünyaya sattığını düşün dünyanın amına koyar piyasalara yön veren ekonomi devi bir ülken olur. G8 si iplemezsin bile. Tabi eğitim sistemi olmadığı için haklısın kondom üretimi tavan yapıp devletin dağıtması gerekir...

1 kadın 1 bebeği 9 ayda doğuruyor, şimdi buna göre 9 kadın 1 bebeği 1 ayda mı doğuracak ?

500k mühendise para verebilecek bir ülke değilsin, 500k mühendisin proje yapmasına destek olabilecek kapasitede bir ülke değilsin, 500k mühendisin araba dahi üretilmeyen bir yerde tecrübe edindirebileceğin bir çalışma ortamı mevcut değil.

Bir an önce çocuk üretimine son verdirilmeli ve berber, bakkal, terzi insanları bu mesleklere yönlendirmeliyiz. Büyük şehirlerde adım başı elin avukata mühendise doktora çarpıyor. Hiçbi faydası yok.

Ayrıca nitelikli mühendislerin olduğu hindistanın şu anda senin dediklerine göre dünyadaki en büyük süper güç olması lazım.

patata216 tarafından 06/Eki/17 14:31 tarihinde düzenlenmiştir

Bu sefer banlanmadım - patata666 hesabımı çaldılar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Sınav giriş ücretlerinin toplamı 160 liradan, 120 liraya düşürülmüş + 15 dakika geç kalanları almama kuralı kaldırılmış.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Sınav giriş ücretlerinin toplamı 160 liradan, 120 liraya düşürülmüş + 15 dakika geç kalanları almama kuralı kaldırılmış.

Hocam ben bu sene girdim ygs ücreti 55 tl, lys için de her bir oturum için 40 liraydı.5 oturum vardı.

Puan hesaplanması için en az 2 oturuma girilmesi gerekiyordu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Vergilius
    Vergilius's avatar
    Erkek

Kalktı,2018 den itibaren uygulanacak. Çok sıkıntılı bir sistem şöyle ki;  fizik ağırlıklı fen çözmüş olan arkadaş tıp'a, biyoloji ağırlıklı çözmüş olan mühendisliğe ayrım olmadan gidecek. mf1-m2 gibi alanlar artık yok sadec mf var. Sayısalcısınız diyelim tıp'ı zorluyorsunuz ama gelmeyecek gibi, eski sistemde edebiyat ayrı oturum fen ayrı oturumdu yani isterseniz hepsine girebiliyordunuz. Yani tıp gelmedi diyelim edebiyat kasıp aynı zamanda hukuka gidebiliyordun. İnsanların elinden çokyönlü olmayı alıp tekdüze insan yaratmaktır bunun adı. Ayrıca artık sınav tek bir günde bitiyor. Yanlış duymadınız koca sene emeğiniz 1 günde hastaysanız gidecek. Benim şeker hastası arkadaşım var aşırı stresi kaldıramıyor vücudu bayılıyor, bu çocuk sabah sınava girecek 2 saat sonra yine bir sınav. Bu mu eşit sınav bu mu adil seçim ? Bu sistem kasıtlı olarak getirilmiş bir sistemdir. Kasıt Türk milletine.

Nec mora, nec requies
Toplam Hit: 4524 Toplam Mesaj: 37
universite