Yılda Bir, Askerlik Yoklamasını Yaptırmayanlar...
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------fivestar bunu yazdı:
Bu sizin yasal bir sorumlulugunuz.Sizi yetişkin yerine koyup yoklamaya çağırıyorlar bundan gurur duymanız gerekir.Hepimiz bu ülkenin insanları olarak yılda 1 kerede olsa 2saatinizi ayırıp şubelere gidebilirsiniz.Tabi mazareti olanlara sözüm yok konuyu açan arkadaşım sanada kızmıyorum sadece yaşım senden büyükse bir abi tavsiyesi
-----------------------------Ümraniye askerlik şubesine selam verip çıkacam desen 2 gün sıra bekliyorsun :)İstanbul'un birçok yerinde durum aynı galiba. Daha askerlik yapmadım ama yaptığım zaman her sene 2-3 günümü ayırıp yoklama yaptırmayı düşünmüyorum.
Bence bu bir mazaret degil yaptırmayı düşünmemek senin kararın :) 3gün gitmeye üşeniyorsun sabahın 5inde nasıl kalkıcaksın askerde 15 ay ben merak ediyorum.Tabi karakolla ugraşmasıda cabası
Üşenmekten çok orda tamamen boş boş beklemek saçma geliyor.Ayrıca insanlar çalışıyor yoklama yaptıracam diye her sene 3 gün izin mi alacaklar.Askerlik yapacağım zaman sabahın 5'inde kalkmak niye sorun olsun zaten askerdeyim yatmaya mı gidiyoruz oraya:) Bu arada durum belgesi, vb işlemlerin neden uzun sürdüğünü söyleyim.Şubelerde bildiğimiz eski çevirmeli modemlerden var.İşlem yapılacağı zaman şubeye modem ile tel no çevirerek bağlanıyorlar ve bilgileri o şekilde çekiyorlar.Aynı anda 1 kişi modemi kullanabiliyor.Karşı taraf için de aynı durum söz konusu.Bağlanamıylar bazen 3-5 kez deniyorlar falan.Teknolojiyi hep geriden takip ederiz ama bunlar gerinin de gerisinden geliyor.Bi de bu tecil yaptıranları niye muayene ederler hiç anlamış değilim.Boşuna demiyorlar orda mantık yoktur diye :)
-
SpoofU bunu yazdı:
Beyler ben yoklamaya gidicem, yani askerlik şubesine başvurup askere gidicem, sakalla gitsem sorun olur mu? fotoğraf götürmeli miyim?
Bir cevap lütfen -
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------http://193.110.208.248:85/HTM/GEN/YDKYOKFRM.htm
bunu doldur posta ile şubene gönder
-----------------------------işte bu harika oldu.. çok saol .
-
yeni tezkere aldıım için bu sene ole bi sorunum yoq
-
SpoofU bunu yazdı:
SpoofU bunu yazdı:
Beyler ben yoklamaya gidicem, yani askerlik şubesine başvurup askere gidicem, sakalla gitsem sorun olur mu? fotoğraf götürmeli miyim?
Bir cevap lütfen
Diger konular için tartışmak istemiyorum ama orda gerektigi gibi hakkınızı arayabilirsiniz.Son Yoklama Gününden Önce;
* Verem savaş dispanserine giderek, verem taraması yaptırıp sonuç belgesini alınız.
Nüfus hüviyet cüzdanınızı,
2 adet fotoğrafınızı,
Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,
Verem savaş taraması sonuç belgesi
Meslek veya sanatınıza ait belgeleri,
Sporcu lisansınızı,
Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini
mutlaka yanınızda bulundurunuz.
-
gitmeyin askerlik subesine mubesine, seninle isi olan senin ayagina gelsin, gide gide kudurmustan beter ettiniz bu kurumlari
-
fivestar bunu yazdı:
-----------------------------SpoofU bunu yazdı:
SpoofU bunu yazdı:
Bir cevap lütfen
Diger konular için tartışmak istemiyorum ama orda gerektigi gibi hakkınızı arayabilirsiniz.Son Yoklama Gününden Önce;
* Verem savaş dispanserine giderek, verem taraması yaptırıp sonuç belgesini alınız.
Nüfus hüviyet cüzdanınızı,
2 adet fotoğrafınızı,
Öğrenim durumunuzu gösterir belgenin aslı ve fotokopisini,
Verem savaş taraması sonuç belgesi
Meslek veya sanatınıza ait belgeleri,
Sporcu lisansınızı,
Sürücü belgenizin aslı ve fotokopisini
mutlaka yanınızda bulundurunuz.
Çok sağol hoca -
Bende askere biran önce gideyim diye gittim muayenemi oldum.1 sene sonraya tarih verdiler.
Kasım dönemi için erken alsınlar diye dilekçe verdim almadılar.Şubat için gene dilekçe verdim bakalım ne olacak.
Ben de bu alaya kızıyorum zaten kaçak olsan zorla alır götürürler.Adam askere gitmek istiyo almıyolar.
Artı olarak biran önce gidip dönmem okadar önemli ki dilekçemde de belirtmişim hala almıyolar.
Yok mu ASAL da bi tanıdığı olan beni askere aldırsın.
:D
-
Tamam gidelim yapalım yaptıralım hoş güzel şeyler ama şuda bi gerçekki hemen hemen bi çok yerde EmiRReiS'in de belirttiği gibi aynı manzara
Bende bu sene durum belgesi almak için 4 gün gittim ve şanslıydım açıkcası :)
Hazırlık Evresi : Gideceğim gün akşam 4-5 gibi polis bi arkadaşla gittiknedir ne gerekir ne kadar sürede alırız yoklamadaki gibi isim misim yazdırma durumları varmı gibisinden o gün gelen ve 4-5 günden beri uğraşan insanları görünce ve onları dinleyince tmm dedik s.çtık ve Hergun saat 5 gibi isim yazılıyor bu isimler ( eğer liste kaybolmazsa ) sabah 8.30 orda olunuyor ve ona göre alınıyor liste bittikten sornada sabah gelip listede olmayanlar ufak ufak alınıyor,şanslıydım çünkü daha hazırlık aşamasında isim yazdırılırken millet hep gitmişti ve buna rağmen 83. sırayı almıştım :)
buna ragmen 2-3 gün boyunca sıra gelmedi her akşam isim yazdırmaya ragmen bi gün liste kaybolursa ( yalan old çıkıyo bi şekilde )
Görevli askerler koordine edip düzenli bi şekilde düzene oturtmaz ve egolarını tatmin etme gibi davranışta bulunurlarsa.
Nöbetti Onbaşı her gün önce liste kayboldu sırayla alcaz ayağına önden 10-15 kişiyi alırsa ( hemşeri ,zavazingo'nun oğlu , Gizliden mallbora veren eleman gibi ) sonrasındada bulundu bulundu diye çocuk kandırıyomuş gibi listeyi bi yerlerinden çıkarıp devam ederlerse..
ve herkezde benim kadar şanslı olmazsa ..
Ast subay günde ictima alıp içeride oturursa ,bi sabah bi öğle yemeklerinde dışarıya çıkarsa ..
Gençler bu düzendende soğur askeriyedende.. Askerde olsak eyvalalh da sivildeyiz ve bişilerin yetişmezi lazım
Yok fax gelmedi yok şubeye ebiz gönderdik onlar almadı öbür taraftanşuben yok kardeşim gelmedi etmedi derken insan sıyırıyo ya ve öyle bi atmasforde bi fax gelince saçma sapan hareketler yapma durumunda kalıyo . Bilmeyen kardeşler için Bi fax gelince insan ne kadar sevinir demeyin sizide görücez :)
Askeriyeye bazı şeyleri kabullendirmek yada değişimler getirmek zor olabilir ama bu sistemler nereye kadar ?
Bi sistem kurulsa yazılımı yapılsa tüm şubelerin en azından merkezi yerlerin ve hepsi bi veritabanından bişileri çekse .. kimin ne çektiğide belli olsa zaten bişiler raporlanmış olur.
Bu iş kaç gün sürer ?
-
real_agabey bunu yazdı:
-----------------------------Bende askere biran önce gideyim diye gittim muayenemi oldum.1 sene sonraya tarih verdiler.
Kasım dönemi için erken alsınlar diye dilekçe verdim almadılar.Şubat için gene dilekçe verdim bakalım ne olacak.
Ben de bu alaya kızıyorum zaten kaçak olsan zorla alır götürürler.Adam askere gitmek istiyo almıyolar.
Artı olarak biran önce gidip dönmem okadar önemli ki dilekçemde de belirtmişim hala almıyolar.
Yok mu ASAL da bi tanıdığı olan beni askere aldırsın.
:D
-----------------------------hocam yaşın 25 neden almıyorlar ki başka bi sebebi mi var? ben 19 um gerçi benide arayan soran yokta gidip yaptırcam kaydımı.Benimde bir an önce gitmem lazım eğer uzatırlarsa hiç hoş olmaz.