folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yıllarca Deprem Vergisi Alındı, Sizce Ne İçin?

Yıllarca Deprem Vergisi Alındı, Sizce Ne İçin?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

.......

-----------------------------

bundan daha fazlasını verirdik.

çünkü depremde zarar gören binalar kamu binası, konumuz itibariyle bahsettiğimiz güçlendirilen binalar değil, köyde yapılan kaçak evler.

Neden hükümet köyleri denetlemiyor yapılan evleri kontrol etmiyor derseniz birşey demem haklısınız ama tutupda bu vergiler nerde kim harcadı bu paraları niye kimse birşey yapmadı gibi kulaktan dolma bilgilerle boşu boşuna milletin aklını çelmeyin.

Dostum 1999 yılından itibaren toplanan 40 milyar TLye hangi devlet binası güçlendirildi ?. 500 bin TLden sıfır bina yapsan 80.000 Tane yeni bina yaparsın... Sen hala bana gelmişsin daha fazlasını verirdik diyorsun. Ben artık ödemek istemiyorum iliğimize kadar alıyorlar zaten! Aç artık gözlerini dostum bu paralar sen ''yardıma'' gidiyor diye düşündüğün için yerine gitmiyor. Kulaktan dolma bilgi demişsin ayrıca , verdiğim hangi bilgi kulaktan dolma biraz açarsan ben de sana açıklayabilirim.

İndia İndia !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkcode
    Darkcode's avatar
    Erkek

Dostum 1999 yılından itibaren toplanan 40 milyar TLye hangi devlet binası güçlendirildi ?. 500 bin TLden sıfır bina yapsan 80.000 Tane yeni bina yaparsın... Sen hala bana gelmişsin daha fazlasını verirdik diyorsun. Ben artık ödemek istemiyorum iliğimize kadar alıyorlar zaten! Aç artık gözlerini dostum bu paralar sen ''yardıma'' gidiyor diye düşündüğün için yerine gitmiyor. Kulaktan dolma bilgi demişsin ayrıca , verdiğim hangi bilgi kulaktan dolma biraz açarsan ben de sana açıklayabilirim.

Arkadaşım zaten üst mesajımda söyledim ısrarla hangi binalar diyorsun. İnatla bir daha söylüyorum Türkiye genelindeki kamu binalarının %80 ni. Ayrıca binaların yeniden yapılmadığını nerden biliyorsun? Dün 3 farklı kanalda 3 farklı kişiden dinledim hepsininde üzerinde durduğu konu bu, türkiyenin kötüye gittiği yok. Herkes istiyor ki japonya gibi olalım 8 şiddetinde depremde bile kimse ölmesin. İyi güzel hoş ona lafım yok ama japonya 1 gündemi böyle oldu? Japonyanın bukadar sağlam temeller üzerinde durmasının sebebi 1959da olan deprem. O günden bugüne gelen bilinçlendirme,denetim,çalışma var.

Türkiyenin ise bu çalışması nezamandan beri var? 12 YIL

Ya japonlar gerizekalı 12 yılda yapılacak şeyi bunca yılda yapmışlar yada biz çok zekiyiz 12 yılda istiyoruz ki koca ülke yıkılsın baştan yapılsın.

Benim gözüm yeterince açık bence siz at gözlüğünü çıkarın. İliğine kadar neyini sömürdüler? OKUL bedava HASTANE bedava istediğin gibi tedavi olup beş kuruş para vermiyorsun. Millet bugün Sigaraya zam geldi diye isyan ediyor ama aynı paranın kat kat mislini bundan önce hastaneye eczaneye ilaca veriyordu kimse o konuda birşey demiyor. İçkiye zam geldi diye herkes hükümete sövüyor ama daha önce bir çocuğun 11 yıl okuduğu okula giden kitap parasının artık olmaması ile ilgili böyle birşey de var demiyor.

Burda tutup hükümet taraflı konuşmak istemiyorum, çünkü çok yanlış var (Çadırların dağıtımı, Köylerin Denetlenmemesi) gibi ama bunları tartışacağımız yerde hükümet hiçbirşey yapmıyor sadece vergi alıyor tüm paramızı sömürüyor derseniz ozaman geçer hükümet taraflı konuşurum.

nasıl edelim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

yaptırın kardeşim DASK ınızı Sigara günde 10 lira veriyorsunuzda senelik 100 liramı veremiyorsunuz

Dask olmayana bir bok yok marmara depreminden sonra açık açık söylediler kaçkere hemde

milletimiz akılsız beyinsiz yok efendim maddi durumu yok günde 20 krş kenera atacak parası yoksa yaşamasın zaten :D

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

@ Darkcode : Dostum sen halinden memnunsan ne mutlu sana . Ben bu konu üzerine dah fazla tartışmak istemiyorum. Ben sadece içinde bulunduğu durumdan rahatsız bir vatandaşım.

@ Dj_Alper : Gene kendine bir pay çıkardın helal olsun sana :)

İndia İndia !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkcode
    Darkcode's avatar
    Erkek

bloodmage bunu yazdı:

@ Darkcode : Dostum sen halinden memnunsan ne mutlu sana . Ben bu konu üzerine dah fazla tartışmak istemiyorum. Ben sadece içinde bulunduğu durumdan rahatsız bir vatandaşım.

@ Dj_Alper : Gene kendine bir pay çıkardın helal olsun sana :)

Memnun Değilim, onca kişi ölürken nasıl bir insan memnun olabilir. Gönül ister ki bizde deprem olunca kendimizi dışarıya atmak yerine japonya gibi binalara saklanalım.

Ama ben vergi verdim hadi devlet herşeyi yapsınla olmuyor bu. Kaç kişinin evinde deprem için acil yardım çantası var yada kaç kişi evdeki dolabını tablosunu ıvırını zıvırını duvara yapıştırıp sağlamlaştırdı?

Neden Japonya da depremde dökülmeyecek şekilde tasarlanan dolap yapılıp satılıyor da neden burada satılmıyor?

Çünkü talep yok, alan yok, isteyen yok neden yapılsın ki?

Bence sorulması ve sorgulanması gereken bunlar..

biliyorum ki 2 ay sonra deprem bilgilendirme konusu açıldığı zaman çizik yazıp geçecek çok insan var burda.

Yanılmayı çok isterim ve umarım yanılırım.

sürç-i lisan ettiysem özür diler, iyi forumlar dilerim.

nasıl edelim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bulanik
    bulanik's avatar
    Erkek

Darkcode bunu yazdı:

Deprem vergisi deprem olunca kullanılsın diye değil deprem olmadan önlem alınsın diye var.

Geçmiş hükümetlerin yaptığı kötü yapıları güçlendirmeye harcandı, harcanıyor.

Şuan türkiye genelinde ki okul,hastane gibi devlet binalarının %80 i güçlendirilmiş durumda zaten o paralar ile.

GEREKÇE

Basbakan Bülent Ecevit baskanligindaki 57. Hükümet tarafindan 24 Agustos 1999 tarihinde TBMM Baskanligi'na sunulan tasarinin
    ''Genel Gerekçe''si söyle:

GENEL GEREKÇE

Ülkemiz 17 Agustos 1999 günü bir deprem felaketi yasamistir. Yasanan bu felaket önemli boyutta can ve mal kaybina yol açmis, daha bir hafta önce yürürlüge giren bir vergi kanununun ekonomik hayata yapmasi beklenen olumlu etkininin isaretleri görülmeden, yeni ve büyük bir kamu finansman ihtiyaci ortaya çikmistir.
    Bölgede meydana gelen ciddi boyutlardaki tahribatin ve zararin giderilerek hayatin mümkün olan en kisa sürede normale dönüstürülmesi, Hükümetin temel amacidir. Depremin Devlet gelirlerinin yüzde onbesine tekabül eden bir bölümünün tahsil edildigi bölgede meydana gelmis olmasinin gelir kaybina da neden olacagi gözönüne alindiginda karsilasilan yükün boyutu daha açik bir biçimde ortaya çikmaktadir.
    Karsi karsiya bulunulan gelir ihtiyacinin saglikli kaynaginin vergi oldugu kuskusuzdur. Bu amaçla hazirlanan Tasarida depremde zarar gören yurttaslarimizin, getirilen yükümlülüklerin kapsami disinda birakilmasi prensibi benimsenmistir.

Bu Tasariyla;
    - 1998 yilinda beyan edilen gelir veya kurumlar vergisi matrahlari ile bu yilda elde edilen ve belli miktarin üzerindeki ücretler,
    - Bina, arsa ve araziler,
    - Motorlu tasitlar,
    - Cep telefonlari, üzerinden bir defalik ek vergi ödenmesi öngörülmektedir. Ayrica bankalar tarafindan verilen çekler Degerli Kâgitlar Kanunu kapsamina alinmaktadir.
    Bu düzenleme ile bir yandan depremde zarar gören yurttaslarimizin yaralari sarilmaya çalisilacak diger yandan ekonomide yeni yapisal sorunlar yaratilmadan bir süredir uygulanmakta olan ekonomik istikrar programinin devami saglanacaktir.
    Tasari ile ayni zamanda toplumsal dayanismanin hakiki bir örnegi gerçeklestirilecektir.

Bu yasa metninden anladığım kadarıyla senin bahsettiğin gibi geçmiş hükümetlerin kötü yapılanması sonucu kamu binalarının güçlendirilmesi gerektiği konusunda bir şey yazmamaktadır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek
    adam bu vergi olayını anlatıyor 50 milyar dolar toplanmış olması gerekiyor fakir fukara evini yenilesin diye. Spiker kadında adamı susturmaya çalışıyo ilginç.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jon6
    jon6's avatar
    Erkek
    Biocyte bunu yazdı:
    adam bu vergi olayını anlatıyor 50 milyar dolar toplanmış olması gerekiyor fakir fukara evini yenilesin diye. Spiker kadında adamı susturmaya çalışıyo ilginç.
    spikerin suçu yok hocam o da emir kulu, kulaklıktan haber geliyor ona da, ne yapsın söyleneni yapmak zorunda
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek
    jon6 bunu yazdı:
    Biocyte bunu yazdı:
    spikerin suçu yok hocam o da emir kulu, kulaklıktan haber geliyor ona da, ne yapsın söyleneni yapmak zorunda

evet haklısın o halde neden susturuluyor acaba? Trt'nin devletin kanalı olduğundan ve devletin çıkarlarını koruduğundan ve bunun için zaman zaman gerçekleri gizlemekten kaçınmadığından mı acaba?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:

Darkcode bunu yazdı:

Deprem vergisi deprem olunca kullanılsın diye değil deprem olmadan önlem alınsın diye var.

Geçmiş hükümetlerin yaptığı kötü yapıları güçlendirmeye harcandı, harcanıyor.

Şuan türkiye genelinde ki okul,hastane gibi devlet binalarının %80 i güçlendirilmiş durumda zaten o paralar ile.

şimdi haberlerde izledim kamu binalarında buyuk hasarlar varmıs ne oldu senın tez ?

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
Toplam Hit: 5654 Toplam Mesaj: 35