Yks 84K Bölüm Öneri

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mart/2016
    Erkek

    Merhabalar,
    Geçtiğimiz Yks sınavında 84500 sıralama yaptım.
    Hangi bölümü seçmeliyim ve tercihlere hangi sıralamadan başlamalıyım ?
    Bilgisayar Mühendisliği,Diyetisyenlik ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği arasında kaldım,hangisini seçmeliyim?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Yahu ben tercih yapacak olsam şu an İstanbul da hiç bir üniyi hesaba katmam yemişim kalitesini İstanbul da büyük deprem bekleniyor. Biz nereden bilebiliriz hocam senin önceliklerini? Emin ol şu sorunun hiç bir mantıklı yanı yok. Ben sana matematik öğretmenliği yaz desem ne olacak? Sormayacak mısın neden matematik öğretmenliği diye??

    İşte o soruları sana tavsiyede bulunanlara değil kendine sorarak yapmalısın. Yurt dışı düşünüyorsan eğer kesinlikle kaliteli üniversite takıntın olmasın gano kasman yeterli ünide. 

    Gireyim hemen bitsin üni para kazanayım diyorsan saydığın mesleklerin hepsinde özelde hemen iş bulabilirsin diyetisyenlik için de kendi ofisini açabilirsin.

    Öğretim göreceğin bölümün kalitesi önemliyse önce sana uyan şehirleri belirleyip bu şehirlerdeki üniversitenin bölüm hocalarının cw sini araştırmalısın. Meselâ ben bi bölüm istiyorum 2021 için ders programı farklı, mezun ettiğinde direkt bir alanda uzman olarak mezun eden o bölümde bunu sağlayan tek bir üniversite var şu an bölümün hocalarını araştırdım ki ne göreyim bölüm başkanı ile bölümde kimya dersi veren hoca birbiriyle evli direkt sildim gözümden bu mesela senin için bir anlam ifade etmeyebilir ama benim için anlamı orada açık açık tanıdık kontenjanı döndüğüdür dolayısıyla kaliteli bir eğitim, lisans sonrası akademik kadro burada hayaldir.. 

    Bunları ve benzer soruları kendine sorarsan zaten seçeneklerinin çok azaldığını göreceksin. 


    Troubles'll come & they'll pass
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    Mühendislikle matematik arasında kalmanı anlarım da diyetisyenlik ne alaka hocam?
    Sırf popüler diye bölün okumayın, bitiremeden popülerliği biter, kalırsınız ortada.


    goo.gl/qBNZmW
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ocak/2014
    Dişi

    Öncelikle yeni sistemde sıralama nasıl oluyor hiçbir fikrim yok.

    ama meslek seçimi olarak bu saydığın alanların hepsi birbirinden zıt.

    bence meslek olarak nasıl birşey istiyorsun ona karar vermelisin. anladığım kadarıyla meslek seçimi olarak kafan bayağı karışık 

    ilkokul matematik çok sabır isteyen, sorumluluk isteyen vıcır vıcır öğrenciyle haşır neşir olacağın bir bölüm ve köye atanıp anti sosyal bir hayatın olabilir. özeldede iş bulursun matematik güzeldir. öğretmenlik demek sürünmek demek.

    Bilgisayar mühendisiliği tam terzi inanılmaz hareketsiz bir meslek. bütün hayatları sandalye üzerinde geçiyor.  matematik gibi değil devamlı mesleki bilgini güncellemen, piyasayı ,programları, uygulamaları, yenilikleri

     takip etmen gerekir.  bu bakımdan yorucu.

    Diyetisyenlik  için fark yaratman gerekir. rahat meslek aslında.

    özelde de çalışırsın ama şu günümüzde herkes diyetisyen. hatta ilk okul mezunu bir akrabam var gitti herbalife a katıldı şimdi bir hap satıyor. geçenlerde diyetisyende kim benim yanımda dedi :)

    millete yanımda şunu ye bunu yeme diyor. bu yüzden sinirlerin bozulacak.  doktorlar arası rekabet çok . bu bölümü çok takan yok. birde onlarla mücadele edeceksin

    ama benim bilmediğim daha spesifik bir alanda uzmanlık alırsın daha farklı çalışırsın bilemem. 

     

    nasıl bir karakterin var. nasıl bir hayat isitiyorsun?

    mücadele etmeyim kpss atanır hayatımı yaşarım mi diyorsun kendi kendine iş yapabilecek birimisin değilmisin?

    para vermeselerde hangi işi yapmaktan mutlu olurdun?


    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük. Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. (Mevlana)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    @kuytul rehberlik öğretmeni değilmiydi? Geçmiş senelerde başlık açar yönlendirirdi soranları onu bi dürtsenize.


    herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek

    tabiki de bilgisayar mühendisliği.

    bu ülkede devlete bel bağlayıp öğretmen olunmaz.  4 sene sonra bir de kpss ye hazırlanırsın 2-3 yıl.  gerek yok.

    ol mühendis, kendini geliştir. 4 öğretmen maaşı alırsın. 

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    b0rd0
    b0rd0's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2014
    Erkek

    Dostum Elektrik Elektronik mühendisliği oku . Neden? diye sorarsan başka meslek bul kendine . Mühendislikte araştırma önemli çünkü araştırmak ve hayal etmek yerine dinlemeyi seçeceksen mühendislik sana göre değil emin ol.


    Kalbim Kadar Yazabilsem de Ömrüm Kadar Severim..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Temmuz/2003
    Erkek

    Lise bittikten sonra memur olduk. Sonrasında okuduk ama bi işe yaramadı.

    Ben bilgisayar öğretmenliği bitirdim, sonrasında bilgisayar programcılığı okudum. Şimdi ki aklım olsa önce programcılık okuyup kpss den bi kuruma tekniker olarak girerdim, şu an 5 bin lira maaş alır kurumda 3-5 bilgisayarla eğlenirdim. Öğretmenlik için kpss gircen, mülakata gircen, bi de sözleşmeli olarak doğuda 4 sene görev yapcan çekilecek iş değil.

    Bu ülkede 4 yıllık bölüm okumak eziyet, sonrasında iş bulmak daha da bi eziyet.


    goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Mart/2016
    Erkek

    futurist kafamın karışık olmasının sebebi daha önce 84k yapıcağımı düşünmüyordum ne gelirse gider kurtulurum gözüyle bakıyordum ama işte böyle oldu.
    ne yapmak istediğimi gelicek olursakta ben bilgisayar mühendisi olmak isterim ama yapabiliceğimden emin değilim.Öğretmenliği ise ne yalan söyliyim haftada 3-4 günün bana kalıcak olmasından dolayi istiyorum.Peki sizce hangisini seçmeliyim?

     

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    sıralamaya göre bölüm seçilmez. sıralamaya göre üniversite de seçilmez. acı şekilde tecrübe ettim. en acı şekilde tecrübe edenlere de şahit oldum. çünkü üniversitelerin başarı sıralamaları üniversitenin eğitim olanakları, imkanları, şehrin sosyal yaşamına göre sıralanmıyor. tercih eden öğrencilerin başarı sıralamasına göre belirleniyor. sıralama asla kayda değer bir kıyaslama değil çünkü tercih eden öğrenciler de kendinden öncekilerin tercihlerine göre seçmişler nereden bilsinler üniversitenin, bölümün nasıl olduğunu? onlarda kendinden öncekilerin. böyle saçma sapan bir döngü mevcut.

    Bilgisayar Mühendisliği,Diyetisyenlik ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümleri arasında dağlar kadar fark mevcut. şunu iyi bil aptal halkımız şöyle cümleleri çok kurar;"bizim oğlan yata yata okudu kpss ye girdi devlette mühendis olarak çalışıyor.", "matematik öğretmenliği okudu kpss ye çalışmadan girdi çok zeki hemen atandı yata yata para alıyor.", " diyetisyenlik okudu kızıma bi ofis açtık valla işler iyi yani işini eline aldı ofisi oldu kızımın" vb. biz öğrenciler de zannediyoruz ki kolay bir bölüm okuyup yata yata para kazanalım. öyle bir bölüm yok. dünyada kolay para kazanmak mevcut evet. fakat şans işi. şu bölümü okuyayım işe gireyim rahat para kazanayım yok öyle bir dünya. o noktaya gelene kadar çekilen çileden bihaber aileler. ya da torpil adam kayırma ile geliniyor. bazen de şans. :D kimi insanların doğuştan sahip olduğu olanaklar için bazıları yıllarını heba etmek zorunda kalıyor. farkında olmak lazım bunun.

    bu nedenle sevdiğin işi yapmaya yönelik tercih yaparsan karşına çıkan engellerde en azından pes etmezsin. türkiye çok iğrenç bir halde. bu durumun farkında olup bundan istifade edenler ile daha da iğrençleşiyor.

    sevdiğin işi nasıl bulacaksın? biraz deneyimleyebilirsin. o işi yapanlarla sohbet edebilirsin yaz twitter arama kısmına bilgisayar müh. diye birsürü kişi çıkar karşına. bilgisayar müh. bölümü ders programına bak. ders içeriklerine bak. diyetisyenliğe bak. öğretmenliğe bak. mezun olunca neler olacak yol haritasını bi araştır bilmeden atlama.

    bölümü seçtikten sonra hangi üniversite sorusu için bölümüne karar ver ona göre sıralamana en uygun yeri araştırıp şu yönü iyi bu yönü kötü şeklinde yardımcı oluruz bildiğimiz üniversitelerde. bursada okuyorum ben. karadeniz teknik üniversitesinin başarı sıralaması çok düşük ama anadoludaki çoğu üniversiteye bin basar eğitim kalitesi açısından. ama uzakta karadeniz teknik. laz çok orada rahatsız olabilirsin mesela. zonguldak mesela https://grizu263.beun.edu.tr/ itü gibi köklü bir üniversiteyi geçecek bir ekip kurmuşlar amerikada yarışmada derece yaptılar. ama tabi itünün sosyal imkanı aşırı fazlayken zonguldakta sosyal olanak 0 denebilir. bilmem anlatabildim mi sen hangi bölümü okuyacağına karar ver üniversite için tekrar yardımcı oluruz.


    HACKEROKAN!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2012
    Erkek

    Bilgisayar mühendisliği yazabilirsini. Mezun olduğum okulda (Ege Üniversitesi) işsiz olan bildiğim kadarıyla kimse olmadı. Çoğu kişi yurtdışına kaçtı. Tr de kalanlarda itili ufaklı pek çok firmada çalışıyor. Kolay gelsin.

     

    zeybekustasi tarafından 02/Ağu/20 17:30 tarihinde düzenlenmiştir

    https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
Toplam Hit: 2019 Toplam Mesaj: 25
yks2020