Yobaz (!) Atatürk
-
crafty bunu yazdı:
-----------------------------aynı şekil din içinde geçerlidir büyükler bişeye günah derse o günahtır nedeni sorgulanmaz! sorgulamadan kastım tamam bu günah ama neden günah neye göre günah kuranda böle bişi yazıyo mu die bakmaz. aynı şekilde her dinci (dinciden de kastım din konusunda astığı astık kestiği kestik insanlar) bişeye günah demenin yanlış olduğunu bilmeleri halinde bile o şeye günah derler. insanın bişeye günah demesi allaha şık koşmaktır... allah bağışlayıcıdır kişiye göre günah denen şeyi allah affedebilir. ya da sen kesin cehhenneme gideceksin dediğini affedebilir. uzun lafın kısası aldığımız bilgilerin doğruluğunu araştırmadan yaşama tarzına alıştığımız ve alıştırıldığımız için bu hale geliyoruz her konuda...
-----------------------------
Bak sen de önyargılısın din konusunda astığı astık kestiği kestik insanlardan tanıdıklarım var ve gayet iyi bir şekilde araştırır, doğru olanı bulur yoldan geçen her imama inanmaz! Allah'a şık koşmak değil şirk koşmaktır... Tabii biz dinimizi anlayarak yaşayacağız şirk değil şık yani seçenek dimi?edit: @hyb evet Atatürk'ün ettiği sözler meclisi açarken dua etmesi vs. şu anki aydınlara göre yobazlık göstergesi... Filozof'un söylediği şey O da mı yobaz?..
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
crafty bunu yazdı:
-----------------------------aynı şekil din içinde geçerlidir büyükler bişeye günah derse o günahtır nedeni sorgulanmaz! sorgulamadan kastım tamam bu günah ama neden günah neye göre günah kuranda böle bişi yazıyo mu die bakmaz. aynı şekilde her dinci (dinciden de kastım din konusunda astığı astık kestiği kestik insanlar) bişeye günah demenin yanlış olduğunu bilmeleri halinde bile o şeye günah derler. insanın bişeye günah demesi allaha şık koşmaktır... allah bağışlayıcıdır kişiye göre günah denen şeyi allah affedebilir. ya da sen kesin cehhenneme gideceksin dediğini affedebilir. uzun lafın kısası aldığımız bilgilerin doğruluğunu araştırmadan yaşama tarzına alıştığımız ve alıştırıldığımız için bu hale geliyoruz her konuda...
Bak sen de önyargılısın din konusunda astığı astık kestiği kestik insanlardan tanıdıklarım var ve gayet iyi bir şekilde araştırır, doğru olanı bulur yoldan geçen her imama inanmaz! Allah'a şık koşmak değil şirk koşmaktır... Tabii biz dinimizi anlayarak yaşayacağız şirk değil şık yani seçenek dimi?edit: @hyb evet Atatürk'ün ettiği sözler meclisi açarken dua etmesi vs. şu anki aydınlara göre yobazlık göstergesi... Filozof'un söylediği şey O da mı yobaz?..
hoca genel anlamda dedim bunu arada bir iki tane cıkabiliyo ama ülke geneline yayacak olursan bir düşün bakim önyargılı fln da değilim yanlış anlamış olabilirsin benim şirk yazacaktım şık olmuş k bakma :D -
ZoRKaYa bunu yazdı:
crafty bunu yazdı:
-----------------------------Siteye üye olduğumdan bu yana hiç bir zaman dini-siyasi tartışmaya girmedim.Sadece ekrandan tartışmaları izledim.Hocam filozof yazdığı yorum hakkında atamıza kastı yok belliki ince konulara bile değinmiş ama konu başlığı mide bulandırdı.Dikkatli olsun konu başlığı açarken
-
pit10din bunu yazdı:
-----------------------------abi adam Atatürke sıfat olarak koymak istememiş düzeltildi ztn o kısım :S
o yobaz kelimesi Atatürkü yıllardır dinsiz Kuranı ezen alkolik bi tip olarak sunanlara ithafen yazılmış
bütün yazılanları okuyun öyle yorum yapın
Atatürk'ün hanımının da kapalı olduğu ayrı bi olay ztn o da mesela görmezden gelinir
yine Atatürk ilk gittiği yerde ilk imamlarla toplantı yapardı çünkü insanları din o dönemde daha çok bağlıyodu
kısacası kolpa Atatürkçülere oy wermeyin yol vermeyin olay budur :|
-----------------------------evet düzeltilmiş böle daha doğru
-
FiLoZoF bunu yazdı:
-----------------------------Lafım ortaya yarası olan gocunur atatürkü kullanmak gibi niyetim yok, olmadı, olmaz.
Çamur atmak falan diye fikir belirtenler var çamur yok, gerçek var ve ortada.
Atatürkü kullanıp kimler rant peşinde aşikarken kalkıp böyle abuk bir fikir belirtmek? güzel bi söz vardı ama demeyecem..
Bi örnek attırayım ortaya ADD diye bi dernek var. Gerisini buyrun siz konuşun iddialar deliller belirtmeme gerek yok burda çarşaf çarşaf k/y yapmak lüzumsuz.
ADD'nin neresinden huzursuzsun? Anti emperyalist olmasındanmı? Atatürk İnkılaplarına bağlı olmasından mı? Bu gün "Ben en büyük atatürkçüyüm" diyen Tayyip şerefsizimi daha atatürkü yoksa ülkesinin bağımsızlığını savunanlar ve bunun için yargılananlar mı?
Not: Ben ADD'li değilim ama geçen gün arkadaşımla bürolarına gitmiştim ve orada lisede milli güvenlik derslerimize giren Albayı gördüm. Lisede bize "ADD komünisttir, düşmandır" diyen adam oradaydı ve dedimki gerçekten bunlar doğru yolda ;)
-
add de Atatürkçüler de var Atatürkçülüğü maske olarak kullanan koministler de var hem de fazlasıyla
-
Yıllarca taşşaklarım okunmustur altına girip dürtmedigim insan evladı cehennemde yanacıktır diyip milleti ipe dizenler.Halk ekmek kuyrugu gibi kapılarından beyinsiz ordusu olusturanlar var oldugu sürece ve onlar yok herkese yobaz deniyor yok biz yobaz değiliz yok dinimizi yasıyoruz acıtasyonları ile bir şeylerin arkasına saklanıp hem milleti ütüp ceplerini doldurup hemde bu ülkenin temel kurallarını hiçe sayıp kaldırmak çalısıp,dışarıdan gelicek saldılar için açık kapı bırakanlar varlıklarına dinin imanın ve gercek dinini sadece vicdanı ile yasayan masum kesimin arkasını saklanarak sürdürdükce agzından dini imanı eksik etmeyenlerin dışındakilerce bahsi gecen güruhun yobaz olarak adlandırılması normaldir.Burda sen o su bu diye kişisel konusmuyoruz genel konusuyoruz.Bu yüzden dini sadece vicdani olarak yasayıp birde bu sıfattan rahatsız olanlar bunu karsındakilere çemkirerek degil içlerindeki pisligi temizlerek baslamaları gerekir.Benim için yok muhammedin basına hz gelicek yok kuran dogru yazılacak yok s.s.s yok as.ss yok a.b.s olucaklarda takılanlar ben yobaz degilim diye bi tarafını yırtsa anca baş agrıtır.İplenmez.
-
Atatürk içkiyi çok severdi, hatta aşırı içkiye bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayata gözlerini yumdu...
Atatürkün elinde rakı şişesiyle yaptıklarını başka kimler başarabilmiş ki Atatürk ün elindeki rakı şişesinden bu kadar korkuyorsunuz ? Evet seviyordu rakı içmeyi ve bunda saklanıcak bi şey yok. Eğer Atatürk ü öyle görmek istemiyorsanız bırakırsınız özel hayatını bi yana işlerine bakarsınız , ne yapmak istediğini anlamaya çalışırsınız, kalkıp kendinize şahit tutmazsınız !!
Size ''yobaz'' denilmesini istemiyorsanız bağnazlık yapmıcaksınız. Biz yobaz değiliz derken bile yobazlık alametleri gösteriyorsunuz, ilk önce bi öğrenin yobaz ne demek, sonra bi düşünün ben yobazmıyım bu özelliklere uyuyormuyum diye sonra diyin yobaz değiliz diye.
Hele ki sakın Atatürk gibi devrimci bi insana ''Yobaz'' yakıştırmasını yapıp, kendinizi aklamaya çalışmayın !
Zaten birileri İslamı sahiplendi, onlardan olmayan Müslüman bile değil. Bunlar çoğunluğuda temsil ediyormuş Vatan millet de onlarınmış, onlardan olmayan vatandaş değil. Şimdi Atatürk ü de sahiplensinler, onlar gibi düşünmeyenler Atatürk düşmanı olsunlar...
@mataramasuko
Almanya da Camiilerdeki cemaatten ''hayırlı iş'' adı altında yıllarca para toplanıldı ve bu insanlar dolandırıldı.
Ne diyelim ? Bütün müslümanlar dolandırıcı mı diyelim ? Yoksa arada çıkar bi iki şerefsiz bu Müslümanları bağlamaz mı diyelim ?
Add ye bu yakıştırmayı yaparken azcık düşün bari arkadaşım.
-
AmoR bunu yazdı:
-----------------------------Atatürk içkiyi çok severdi, hatta aşırı içkiye bağlı rahatsızlıklardan dolayı hayata gözlerini yumdu...
Atatürkün elinde rakı şişesiyle yaptıklarını başka kimler başarabilmiş ki Atatürk ün elindeki rakı şişesinden bu kadar korkuyorsunuz ? Evet seviyordu rakı içmeyi ve bunda saklanıcak bi şey yok. Eğer Atatürk ü öyle görmek istemiyorsanız bırakırsınız özel hayatını bi yana işlerine bakarsınız , ne yapmak istediğini anlamaya çalışırsınız, kalkıp kendinize şahit tutmazsınız !!
Size ''yobaz'' denilmesini istemiyorsanız bağnazlık yapmıcaksınız. Biz yobaz değiliz derken bile yobazlık alametleri gösteriyorsunuz, ilk önce bi öğrenin yobaz ne demek, sonra bi düşünün ben yobazmıyım bu özelliklere uyuyormuyum diye sonra diyin yobaz değiliz diye.
Hele ki sakın Atatürk gibi devrimci bi insana ''Yobaz'' yakıştırmasını yapıp, kendinizi aklamaya çalışmayın !
Zaten birileri İslamı sahiplendi, onlardan olmayan Müslüman bile değil. Bunlar çoğunluğuda temsil ediyormuş Vatan millet de onlarınmış, onlardan olmayan vatandaş değil. Şimdi Atatürk ü de sahiplensinler, onlar gibi düşünmeyenler Atatürk düşmanı olsunlar...
@mataramasuko
Almanya da Camiilerdeki cemaatten ''hayırlı iş'' adı altında yıllarca para toplanıldı ve bu insanlar dolandırıldı.
Ne diyelim ? Bütün müslümanlar dolandırıcı mı diyelim ? Yoksa arada çıkar bi iki şerefsiz bu Müslümanları bağlamaz mı diyelim ?
Add ye bu yakıştırmayı yaparken azcık düşün bari arkadaşım
-----------------------------hoca sölemek istediklerimi o kadar güzel sölemişsin ki gözlerim yaşardı...
atatürkün içkisinden kime ne adamın kendi zevki kendi istediği senin kafanda türban var die ben sana saygısızlık ediyomuyum gecen haberlerde iki adet çarşaflı dukkan soydu die hepsine hırsız diomuyum tamam türbana karşıyım ama türbanı siyasete alet ettiklerinden dolayı karşıyım herkezde bu tip sebeplerden dolayı karşı yoksa yıllardır takılan türban sorun olmadı da şimdi mi oldu okumak ya da okumamak farketmiyo muridler önemli olan sana verilen beyni düzgün kullanmak o mantığı kullanmak kullanmadıktan sonra okusan nolur okumasan nolur!
tek bir örnekleme verecem dini anlamadıktan sonra o türbanı kafana taksan nolur takmasan nolur! yine aynı şekilde atatürkü anlamadıktan sonra sen onun içkisine taksan nolur takmasan nolur...
-
Yobaz (!) Atatürk
bence yanlış bir başlık :) yanlış anlaşılır