Yök / Bir Yılmaz ÖZDİL Klasiği
-
Deniyor ki, "YÖK’ü yaz!"
Yazayım.
*
1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34...
Fibonacci serisidir bu.
*
Eğitimsiz bir göz bakarsa, peş peşe sıralanmış, alakasız sayılar gibi durur.
Halbuki...
Her sayı, kendinden önceki iki sayının toplamıdır. Aslında "düzen" oturmuştur, tıkır tıkır işler ama, sıradan göz göremez.
*
Matematik zannedersin...
Hayatın ta kendisidir.
Her olayın, kendinden önceki olaylarla bağlantısı olduğunu anlatır bize... İki adım öncesini görürsek, bir sonraki adımın ne olacağını da kabak gibi görebiliriz.
Yani...
Ötesinin ne olacağını merak etmek yerine, berisine bakmak yeterlidir.
*
Çankaya, 21... YÖK, 34’tür.
*
55, üniversitede türban.
89, lisede türban.
144, ilkokulda türban.
*
Fibonacci serisinin son halkası olan yeni YÖK Başkanı’nın "serbest bırakırsak artmaz, tam aksine, azalır" lafı...
"Bilimsel olarak" yanlıştır.
*
Ve, tek yanlış değildir...
*
Bu, 5’inci YÖK Başkanı.
1’inci, Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi rektörüydü.
2’nci, 19 Mayıs Üniversitesi.
3’üncü, Karadeniz Teknik.
4’üncü, Galatasaray rektörüydü.
Ya 5’inci?
Rektör değil.
Dekan bile değil.
*
Herhangi bir fakülteyi ya da üniversiteyi yönetmemiş biri, hepsini birden yönetecek.
*
Albayın, tuğ, tüm, kor ve or’u atlayıp, direkt genelkurmay başkanı olmasıdır.
Muhabirin, editör, yazı müdürü olmadan, genel yayın yönetmeye kalkmasıdır.
Vali olmamış kaymakamın, İçişleri Bakanlığı koltuğuna kurulmasıdır.
*
Yönetemez.
Yönetemeyeceğini göreceğiz.bu adamın yazılarına hastaym yaa , çok güzel yazıyor. yine güzel yazmış.
-
varsayımlar varsayımlar ve yine varsayımlar... ya yönetirse göt oldum diye yazı yazarmısın? diye sorasım geliyor ama
sormayacağım...
-
jannissary bunu yazdı:
-----------------------------varsayımlar varsayımlar ve yine varsayımlar... ya yönetirse göt oldum diye yazı yazarmısın? diye sorasım geliyor ama
sormayacağım...
-----------------------------Katılıyorum.Hiç sevmem Yılmaz Özdili arada bir doğru düzgün bir şeyler yazar..Kendisinin bir zamanlar spor yazarı olduğunu unutmuş anlaşılan ve yeni yök başkanı abd de master yapmış bir sosyolog değilmiydi?
-
Vali olmamış kaymakamın, İçişleri Bakanlığı koltuğuna kurulmasıdır...............................
ilk benzetmeye eyvallahta muhabir ve içişleri bakanlığı örneği geyik olmuş .
bilgin yada torpilin varsa genel yayın yönetmeni olabilirsin.( şahsın gözü yükseklerde galiba)
millet seni seçmişse bakan değil başbakan bile olursun.
yök e gelince .yönetemeyecek neyi varki a.q hatta sen bile yönetebilirsin :) ama bana kalırsa yök ü yok etmek gerek.
-
kendinden beklendiği üzere süper bi yazı yazmış.
-
ulan adam kaç kere göt etti bıraktı bu ya olursa olmazsa diyenleri hala konuşan var neyse....(tartışmaya girmiycem)
ben yazdıklarında çelişkili hiçbirşey görmedim anlatımı da bilgiside yerinde bir insan
taktir etmek lazım
-
Fibonacci serisinin son halkası olan yeni YÖK Başkanı’nın "serbest bırakırsak artmaz, tam aksine, azalır" lafı...
"Bilimsel olarak" yanlıştır.adam gerçekten salak abi. 80 lere kadar bi sürü insan basını açmıs bi sorun olmuşmu. islamı alevlendirmek içinde yasaklara başvuruldu bu ülkede.islamı neden alevlendirmek istesinler diyeceksiniz şimdi. niyemi? 25 senedir tartısıyoruz bi çözüm getirilebildimi ? hayır ama her işe bulaştırıldı türban muhabbeti. Ertuğrul sağlam ı bile karıştırdılar. demekki neymiş bazı şeyler göze sokuldukca artıyormus. bu ülkede mafya çoktu ama bi kurtlar vadisi oynadı herkez mafya oldu. gerilimde arttı şiddette artı. yapılan her haber yanlı olduğu içinde insanların duyguları yalnış yönleniyor. kutuplaşma başlıyor birisi ona yobaz diyor ötekisi gavur diyor. bana kalırsa serbest kalsın.
-
iSTaN_BuLL bunu yazdı:
-----------------------------Fibonacci serisinin son halkası olan yeni YÖK Başkanı’nın "serbest bırakırsak artmaz, tam aksine, azalır" lafı...
"Bilimsel olarak" yanlıştır.adam gerçekten salak abi. 80 lere kadar bi sürü insan basını açmıs bi sorun olmuşmu. islamı alevlendirmek içinde yasaklara başvuruldu bu ülkede.islamı neden alevlendirmek istesinler diyeceksiniz şimdi. niyemi? 25 senedir tartısıyoruz bi çözüm getirilebildimi ? hayır ama her işe bulaştırıldı türban muhabbeti. Ertuğrul sağlam ı bile karıştırdılar. demekki neymiş bazı şeyler göze sokuldukca artıyormus. bu ülkede mafya çoktu ama bi kurtlar vadisi oynadı herkez mafya oldu. gerilimde arttı şiddette artı. yapılan her haber yanlı olduğu içinde insanların duyguları yalnış yönleniyor. kutuplaşma başlıyor birisi ona yobaz diyor ötekisi gavur diyor. bana kalırsa serbest kalsın.
-----------------------------herşeyin başı kurtlar vadisi diyosun ...
-
sen anlatımında görmüyor olabilirsin.
ama ben gösteriyorum bak.
birinin içişleri bakanı olması için önce vali yada kaymakam olması gerekmiyor.
bu adamın anlattıkları hep kuru kalabalık.
iddia ediyordu referandumdan evet çıkarsa abdullah gülün cumhurbaşkanlığı biter diye.
referandumdan evet çıktı.
sonuç ne mi oldu? özdil göt oldu. cumhurbaşkanı hala aynı .
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
iSTaN_BuLL bunu yazdı:
-----------------------------Fibonacci serisinin son halkası olan yeni YÖK Başkanı’nın "serbest bırakırsak artmaz, tam aksine, azalır" lafı...
-----------------------------herşeyin başı kurtlar vadisi diyosun ...
-----------------------------yanlış anlamıssın hacı herşeyin bası su;
1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34...
Fibonacci serisidir bu.------------------------------
anladın sen onu (:
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------sen anlatımında görmüyor olabilirsin.
ama ben gösteriyorum bak.
birinin içişleri bakanı olması için önce vali yada kaymakam olması gerekmiyor.
bu adamın anlattıkları hep kuru kalabalık.
iddia ediyordu referandumdan evet çıkarsa abdullah gülün cumhurbaşkanlığı biter diye.
referandumdan evet çıktı.
sonuç ne mi oldu? özdil göt oldu. cumhurbaşkanı hala aynı .
-----------------------------
'Herhangi bir fakülteyi ya da üniversiteyi yönetmemiş biri, hepsini birden yönetecek.
*
Vali olmamış kaymakamın, İçişleri Bakanlığı koltuğuna kurulmasıdır.'abicim adam olamaz dememiş ki olmaz demiş yanlış .doğru birşey değil anlamında örnek vermiş
hem yazıyı yazdığı günden sonra katakulle yapmasalardı ADBullah Gül ün cumhurbaşkanlığı bitecekti zaten herkes biliyo Yoksa ben mi bilmiyorum?