folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yok Edilen Tarihi Yedikule Bostanları

Yok Edilen Tarihi Yedikule Bostanları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

Arkadaşlar maalesef ülkemizdeki yeşile olan gıcıklık ve ranta verilen değer kapsammında istanbula hizmet eden 1500 yıllık bostanlar yok ediliyor.

Kendini osmanlı kültürüyle eşleştiren arkadaşlarında en çok sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuçta kendini "muhafazakar" olarak tanımlayan insanların ben 28 yıldır neyi muhafaza ettiklerini anlamadım ve anlamak istiyorum.

Günden güne tarihimiz, yeşilimiz yaşam alanlarımız birilerine yediriliyor en azından şehirlerimizin ve atalarımızın hatta dünyanın bize mirası olan bazı değerlere daha fazla ilgi çekebilmek adına paylaşıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=kVq2K0yYinU

https://www.youtube.com/watch?v=ZZ2uM_kfGpI

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

İlginç ve şaşırtıcı bir durum. 60-70 sene yaşayan, oradan kazanç da elde eden bu insanlar neden oraya baraka yerine güzel görünümlü, renkli iyi tasarlanmış ahşaplardan kulübeler yapsalarmış, durum daha farklı olabilirdi mi diyorum?

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O değilde bu Bizanslıların nasıl mühendisleri varsa adamlar kaç yüzyıl önce yaptığı surlar hala ayakta.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

O değilde bu Bizanslıların nasıl mühendisleri varsa adamlar kaç yüzyıl önce yaptığı surlar hala ayakta.

Eskinin insanları malzemeden çalmıyordu hocam.

https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Bostanların oradan geçerken durup yeşillik almak 1500 sene sonra yok oluyor demekki.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Telekinesis
    Telekinesis's avatar
    Erkek

Benim semtim. Cok uzuluyorum üstteki muridin de dediği gibi az mi orda durup yesillik aldik :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Apolitik
    Apolitik's avatar
    Erkek
    Cayan bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Eskinin insanları malzemeden çalmıyordu hocam.

Kelle koltuktaydı.

Şeyh uçmaz, mürit ot çekmiştir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

videoların hepsini izleyemedim, onlar kendileri mi sahip çıkıp yetiştiriyorlar (rasgele bir araziye?) yoksa orası hep ekim dikim alanı mıydı (ki surlar olduğu için pek mantıklı gelmedi)

Anladığım kadarıyla burası devletin arazisi ama bazıları burada bir şekilde tarım işine girmiş, devlette burayı yeşillendirecek mi yoksa imara mı açaca? İmara açması sıkıntı değil mi orada tarihi surlar var?

Son olarak yurtdışında şehir içinde özel yerler var, oradan klube satın alıyorsun ve önünde küçük bir tarlan oluyor, orada istediğin gibi ekebiliyorsun, aldığın klubeye genelde kendi ülkenin bayrağını koyuyorsun, ama gayet derli toplu güzel görünüyor. Bu tarz şeyler bizim ülkemizde de olsa keşke.

Son olarak ikinci videodaki eleman bize karar cuma verildi, p.tesi yıkacaklar demiş, videonun eklenmesine baktım 10 ocak diyor. Hala yıkılmadı mı? Ya da durum ne şuanda

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

videoların hepsini izleyemedim, onlar kendileri mi sahip çıkıp yetiştiriyorlar (rasgele bir araziye?) yoksa orası hep ekim dikim alanı mıydı (ki surlar olduğu için pek mantıklı gelmedi)

Anladığım kadarıyla burası devletin arazisi ama bazıları burada bir şekilde tarım işine girmiş, devlette burayı yeşillendirecek mi yoksa imara mı açaca? İmara açması sıkıntı değil mi orada tarihi surlar var?

Son olarak yurtdışında şehir içinde özel yerler var, oradan klube satın alıyorsun ve önünde küçük bir tarlan oluyor, orada istediğin gibi ekebiliyorsun, aldığın klubeye genelde kendi ülkenin bayrağını koyuyorsun, ama gayet derli toplu güzel görünüyor. Bu tarz şeyler bizim ülkemizde de olsa keşke.

Son olarak ikinci videodaki eleman bize karar cuma verildi, p.tesi yıkacaklar demiş, videonun eklenmesine baktım 10 ocak diyor. Hala yıkılmadı mı? Ya da durum ne şuanda

Devlet arazisi diye biliyorum. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

önemli değil. yol yapacaklar. ekmeği asfalta banıp yicekmişiz. 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Dünya tarihi sayılan bu tip eserlerin uluslararası kurulacak bir komite tarafından idare edilmesi taraftarıyım. Yoksa otoparkta yapıyorlar, beton da döküyorlar, mermer de döşüyorlar ya da Suriye'deki gibi bombayla havaya da uçuruyorlar. Bunlar tüm insanlığın tarihi. Tekelin ve döneminde o toprağa hükmedenin değil.

Austen tarafından 12/Şub/16 13:16 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3066 Toplam Mesaj: 20
tarih yeşil doğa tarihi eser