folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Yoksa Bu Herif Beni Düdüklüyo Mu? Ebay Uzmanları 1Dk‘Nızı Rica Edecem

Yoksa Bu Herif Beni Düdüklüyo Mu? Ebay Uzmanları 1Dk‘Nızı Rica Edecem

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Selam hocalar ebay'dan teeee 6 Eylülde 9.99 dolara şu ürünü satın aldım: http://www.ebay.com/itm/10pcs-2-4Ghz-NRF24L01-RF-Transceiver-Module-ISM-Arduino-iduino-Free-shipping-/281154193115?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41761886db 

tenovo2010 diye bi satıcı

Aynı tarihlerde başka satıcılardan 2 ürün daha aldım onlardan biri 18. günde, diğeri de resmi tatiller yüzünden 40 gün içinde geldi ama bu yavşağınki gelmedi daha. Diğer satıcılar ürünü kargoladıktan hemen sonra TRACKING NUMBER yani takip numarasını girdiler ve ben de oradan iyi kötü gördüm ürünlerin yollandığını. Ama bu göt tracking number girmedi. Bu alışverişler benim ebaydan ilk alışverişlerim ve daha 3 alışveriş yapmılığım var, sanırım acemiyim diye kekliyor beni. Ben de 48. gün CASE açtım ve ürünün akıbetini sordum. Mesajlar altta, belki biraz tarzanca bi ingilizcem var ama iyi kötü anlaşıyoruz :D

eBay Customer Support has opened a case for you.The seller has until Oct 30, 2013 to respond. Oct 24, 2013 at 6:38 AM
    The details you provided:
    You haven't received the item.
    You paid for the item on Sep 06, 2013.
    Your phone number: telefon numaram.
    We will not share your phone number with the seller.
    Additional information:
    "I am waiting the item still. Please could you learn what the problem? I paid on Sep 06, 2013(before 48 days)..."
    You've requested:
    Item tracking information
    eBay Customer Support comments:
    "This item is not covered by the eBay Buyer Protection."

TR'si: ürünü hala bekliyorum, sorunu öğrenebilir misiniz? ödemeyi 6 eylülde yapmıştım, 48 gün önce

********************************************************************************************************************

cevap:

The seller has responded to your case with other solution. Oct 24, 2013 at 7:09 PM
    Seller's message:
    " Dear friend, adım soyadım BURDA ADRESİMİ YAZMIŞ. Turkey It is so strange for us,Is it right? Sincerely "
    TR'si: arkadım adresin şu şu şu, Türkiye bizim için öyle güç/karmaşık ki, doğru mu?, saygılarımla

********************************************************************************************************************************

bi süre daha bekledikten sonra benden cevap(belki o ara gelir diye):
    You have responded to the seller. Nov 05, 2013 at 3:35 AM
    Your message to the seller:
    "I bought the item at Sep-06-13 that didn't arrive to me still. You wrote in your message "It is so strange for us,Is it right?(about my adress)" at october 24. I sad OK, I will wait for a while, by myself. I bought more 2 item from other sellers at same time. Those arrived me on time(despite my adress so strange!!!), Today is 60. day, your item didn't arrive me. Your SHORT first message "It is so strange for us,Is it right?(about my adress)" I am waiting long message this time. Why didn't say tracking number and when did you send the item?"

TR'si: ürünü 6 eylülde aldım hala gelmedi. Mesajında adresim hakkında karmaşık falan demişsin, Ben de eyvallah dedim kendi kendime sineye çektim bekledim. Aynı zamanlarda 2 alışveriş daha yaptım senin dediğine göre adresim karmaşık olmasına rağmen onlar  zamanında geldi bana. Bugün 60. gün senin ürünler gelmedi daha. Kısacık mesajında adresim için çok karmaşık sorunlu cart curt demiştin ya bu sefer delikanlı gibi uzun uzun mesajını bekliyom. hem sen niye takip numarası vermedin, ürünü ne zaman gönderdin amcık

*********************************************************************************************************************************

Adamdan cevap:
    The seller has responded to your case with other solution. Nov 05, 2013 at 5:40 PM
    Seller's message:
    "Dear friend, OK! So sorry to keep you wait so long time. The situation is you can get a tracking number when your order is above $45,so sorry we can not provide it to you. Could you kindly go to your local post office to check it ? If not ,just send message to me,we will do whatever to help you out. Sincerely "

TR'si: sevgili din kardeşim, tamam özür dilerim seni çok beklettim. kargo için takip numarası almak 45 dolardan fazla tutuyo. sana sözümü tutamadım sıçtım batırdım. Lütfen kibarca ptt'ye gidip kontrol eder misin. gelmediyse bi alo de yardım edeyim sana kanka. saygılar şelale

**************************************************************************************************************************************

Benim cevap:
    You have responded to the seller. Nov 06, 2013 at 3:45 AM
    "Dear friend, thank you for your gently response. Today I called to post office but I couldn't receive a good news. Especially I will go to local post office in this week. I will learn that write the situation to you. Thank you again. Sincerely."

TR'si: kanki nazik yanıtın için eyvallah, bugün ptt'yi aradım iyi bi haber yok. bu hafta özellikle gidecem. durumu öğrenip sana yazarıım, hadi öptüm görüşürz.

******************************************************************************************************************************

cevap:
    The seller has responded to your case with other solution. Nov 07, 2013 at 1:20 AM
    Seller's message:
    "Hi, Thanks for your help. The shipping address is as follows. ------- adım soyadım xxxxxxx adresxxxxxx CERKEZKOY 59500 Turkey TEL.:xxxxxxxxxxxx ---------- The information from our forwarder company is that the package had left HOngKong. If there is any information, just feel free to contact us. We would like to do whatever we can do to help you out. Yours Sincerely, Cherish"

TR'si: s.a. kardeş, kargo adresin böyle görünüyo.... ha bu arada senin paket  kingkong'dan ayrılmış yoldaymış. bi gelişme neyin olursa bizle iletişime geçilir zaten. size yardımcı olabilmek için götümüzü bile satarız, saygılarımla cherish(keriz mi demiş anlamadım)

**********************************************************************************************************************************

Benden cevap:
    You have responded to the seller. Nov 09, 2013 at 12:10 AM
    "Hi, I went to post office at yesterday. I didn't learn the item situation, because they said that "You haven't got tracking number, thus we can't say anything about the item" So, I couldn't learn anything. Which day you sent the item? How did you learn the item situation from post office, have you got the item number? How can we solve this problem? The case will close automatically at 11-23-2013. What can we do before this date? Sincerely."

TR'si: selam kanka, dün ptt'ye gittim ama durumu öğrnemedim, takip numaran yok siktir git dediler. Sen malı ne zaman yolladın, ptt'den durumunu nasıl öğrendin takip numarası mı var yoksa elinde çakal seni. ne yapacaz şimdi nasıl çözecez bu işi. Bu case  ayın 23ünde otomatik kapanacak bu tarihten önce ne bok yiyosan ye.

*******************************************************************************************************************************

Cevap:
    The seller has responded to your case with other solution. Nov 10, 2013 at 9:47 PM
    Seller's message:
    "Hi, How about do we reship the item to you? As I check paypal and found your payment is more than 2 months, can't be refund already. Since the shipping address is correct, I believe you'll receive it this time. Yours Sincerely, Cherish"

TR'si: hayırlı günler,malı sana bi daha yollasak nasıl olur, aradan iki ay geçtiğinden paypaldan geri ödeme yapılmıyomuş, o köprünün altından çok sular aktı. senin adres doğruysa anam avradım olsun bu sefer kesin eline geçecek. görüşürüz kib

***************************************************************************************************************************************

benim cevap:
    You have responded to the seller. Nov 11, 2013 at 12:06 AM
    "Hi, thank you for offered another solution way. Yes my address is true, my address again: " adım soyadım, adresim telefonum yazılı" There is no problem for my address. This address is my workplace address, I am working from 08:30 to 18:30 here. Before I bought 2 item too at same date and those arrived me,önceki gelen diğer satıcılardan aldığım ürünlerin zarflarının fotoğrafları. I am waiting to reship the item again. I will reach to you, after I receive the item. How can I write personal message in here? I couldn't find. Sincerely..."

TR'si: önerin için eyvallah müdür, adresim doğru, bak bi daha yazıyom burada adam gibi muhafaz et zırt bırt sorup durma gına geldi artık. Bu adres doğru sorun yok adresimde. Burası benim iş yerim sabah akşam köpek gibi çalıştığım yer, o sıralar 2 ürün daha aldım onlarınki geldi, yapma böyle kanki ayıp oluyo. bakbunlar diğer ürünlerin zarfları, bunlarınki geldi utanmıyon mu göt. sen yine gönder bekliyom, malı aldıktan sonra alo derim ben sana. kanki san nası mesaj atıyoz bulamadım bulamadım zımbırtıyı.

***************************************************************************************************************************

cevap:
    The seller has responded to your case with other solution. Nov 11, 2013 at 7:06 PM
    Seller's message:
    "Hi, It's so strange. We have contacted with post office to check this problem. OK. We'll reship the item to you immediately. Please note to check it. But could you please kindly help us to close this case? Thanks. Yours Sincerely, Cherish "

TR'si: senin adres çok boktan, pttyle konuştum sorunu çözsünler deyi. tamam kanki sen kazandın malı sana hemen yolluyom, sen kontrol et. ama kanki olmadı bu, şu case'yi de kaldır gözünü seveyim, yardım et bitsin şu iş ayaklarını öpem, bokunu yiyem. hadi öptüm gıdıktan...

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////SONUÇ/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

YAV CEMAAT şimdi ne yapayım ben bu adama ESCALATE mi yapayım yoksa tmm amına koyim sen kazandın mı diyim. Bence bu göt benim malzemeyi göndermedi. takip numarası 45 dolar diyo, ötekiler nası aldı o zaman o numarayı? ne yapayım cemaat bu göt dediğini de yapmaz gibi geliyo, sizce gönderir mi malı tekrar??? ne yapayım???

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Hocam hong konglu mesaja kadar okudum, bu eleman dropshipping yapıyor. Yani duymuşsundur dealextreme, buyincoins gibi hong kong merkez/menşeili satış siteleri var.

Oradaki 1 dolarlık ürünü -misalen- ebay'a koyuyor, 3 dolar diyor, 1 dolarını diğer firmaya 2 doları cebe atıyor, diğer firma da adamın yerine gönderiyor.

Onlar da adama tracking number vermedikleri için ( 45 dolar ve üzeri sipariş tutarlarına ücretsiz veriyoruz ) demişler, belki 2-3 dolar verip parasıyla bi tracking kodu alabilirdin.

Neyse uzun lafın kısası tracking olmadığı için postada birileri üstüne yatmış olabilir, kıyıda köşede unutulmuş olabilir, kaybolmuş, delinmiş, yırtılmış, patlamış, kaza geçirmiş her şey olabilir.

Bu tip durumlarda genelde hong kong menşeili firma reshipping yapar yani tekrar gönderir aynı şeyi, o da teyit edemez çünkü başına ne iş geldiğini postanın. Bazen ikincisi eline ulaşır, bazen ikisi birden gelir yahut sırayla...

Bu arada ebay seni korumuyoruz haberin olsun demiş, yani adamla iyi geçin ki sonuca varabilesin :D

eBay Customer Support comments:

"This item is not covered by the eBay Buyer Protection."

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Yani hocam it ite, it kuyruğuna mı???

ee ne yapayım ben şimdi ebay da korumuyo ama case açılabiliyo var mı bi yaptırımı?

madem korumuyo ne bok yemeye case açılabiliyo ne yapabilirim şimdi he tmm birader deyip kapatayım mı case'yi

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam keşke ilanı iyice inceleyip tracking number veriyormu, türkiye'ye shipping oluyormu diye baksaydın. Ben aynı şekilde tracking number olmayan bir ürün almıştım:

İlk önce bekledim 1 ay falan hong kongdan geliyordu, dx ten falan yaptığım alışverişlerden edindiğim tecrübeyle 1 ay müddet verdim.

Sonra baktım gelmiyo adama mesaj attım gelmedi şöyle böyle falan diye, adam da postada kaybolmuş olabilir istersen paranı iade edeyim ya da yenisini yollayayım dedi bende yolla amk dedim. O da 1-1.5 ay sonra geldi :D

Bence sende yeniden yollanmasını talep et.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

eyvallah beyler allah razı olsun. anlaşılan adamla anlaşma yoluna gidecez, gönderirse gönderecek göndermezse çok değil ama 20 kağıt girecek :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackeyes
    blackeyes's avatar
    Erkek

Bir ebay top rated seller olarak, adamdan bir kere daha ship yapmasini rica edip bu sefer tracking number yollamasini istersen yapacaktir. Yapmazsa kotu feedback birakirim diye ufaktan soylersen kesinlikle yapacaktir. Ben yaklasik 4 senedir satis yapiyorum ve kotu feedback almamak icin adama 50 dolarlik malzemeyi ikinci defa yolladigim oldu, feedback kesinlikle cok etkili olacaktir. Yazman gereken cumle de burda " I have done a lot of transaction with ebay and i have never had problem before. Please reship the item and provide the tracking number in order to close the case, thanks."  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

takip numarasi 45 dolar demiyor hicde dememis..

adamin sana dedigi 45 dolar ve uzeri siparisler tracking numarasina tabidir , he soyledigi dogru veya yanlis orasini bilemem lakin asikar olan birsey var ki laflari yanlis anlayip karsi tarafi itham edecek kadar gozun donmus yahut yetersiz yabanci dilin.

umarim anlasip, sorunu halledersin.. hallolmazsa da ebay uzerinden saticiyi sindirme yoluna gider , cesitli stratejiler planlariz burada

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Ver eksi yorumu ugrasma hic. cok pis tirsiyolar eksi yorumdan.

bu arada turkce cevirilerine resmen kahkaha attim, cok basarili olmus, tebrik ederim :D

All I need is a possibility.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

blackeyes

Hocam malı alalı 2 ayın üzerinde zaman geçtiğinden feedback bırakamıyorum ve ebay da malın protection dışında olduğunu söylüyo. ben malı alırken öyle bir yazı görmemiştim hiçbiyerde. İşin doğrusu acemiyim de bu işlerde ama diğer aldığım 2 mal geldi sorunsuz şekilde. peki yine de feedback bırakabilir miyim. case burada bir işe yarar mı peki? escalate yapmama gerek var mı?

hojucuk

Haklısın hocam ingilizcem iyi değil unuttum daha doğrusu dili. Sen deyince fark ettim 45 dolar üzeri alışverişte demiş. Ön yargıdan ve biraz da sinirden dolayı dikkat etmemişim ona fakat yine de aldığım diğer iki ürün de o kadar pahalı değil ve anında tracking number verdiler. Bu 10 dolar ve anında trackin no verdi,çin postası: http://www.ebay.com/itm/30pcs-per-lot-650nm-6mm-3V-5mW-Laser-Dot-Diode-Module-Red-Copper-Head-/140963232227?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d21039e3

diğeri de bu 15 dolar, bunda da anında numara aldım, yani adam yalan söylüyor, bu da hong kong postası, aynı posta şirketi: http://www.ebay.com/itm/5-PCS-2-4G-FM-Modules-2400MHz-RF-Wireless-transceiver-Module-FSK-GFSK-RFM70-SPI-/271098822576?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1ebfbfb0

mizahi

Hocam işte 2 ayı geçtiğinden yorum ve puanlama kapanıyo bişey yapamıyorum, tek güvendiğim şu case denen sorun durumu. çeviriyi kendim yaptım gogıl transleyte bırakmadım, çok kötü çeviriyo :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

hocam urun gelmeden sikayeti kapatma. gerekirse parani geru yollasin paypaldan. adam dropshippingci. %90 urunu de yollatti ama birak o ugrassin sen ugrasma

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    hocam niye uğraşıyorsun ödemeyi paypaldan yaptıysan oradan itiraz çek konu güzelce anlat ingilizce yazmana gerek te yok. wn kötü para iadesi alırsın. ben 460 dolarlık mal aldım paypal üzerinden adamla anlaştım 400 unu geri yollayacaktı 60 i kargo ücreti olduğu için geri ödeme yapamam dedi bende kabul ettim paypal o kargo parasını da adamdan alıp verdi bana ;)

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
Toplam Hit: 2486 Toplam Mesaj: 17