Yoksa Bu Herif Beni Düdüklüyo Mu? Ebay Uzmanları 1Dk‘Nızı Rica Edecem
-
antivir-US bunu yazdı
Hocam malı alalı 2 ayın üzerinde zaman geçtiğinden feedback bırakamıyorum ve ebay da malın protection dışında olduğunu söylüyo. ben malı alırken öyle bir yazı görmemiştim hiçbiyerde. İşin doğrusu acemiyim de bu işlerde ama diğer aldığım 2 mal geldi sorunsuz şekilde. peki yine de feedback bırakabilir miyim. case burada bir işe yarar mı peki? escalate yapmama gerek var mı?
Haklısın hocam ingilizcem iyi değil unuttum daha doğrusu dili. Sen deyince fark ettim 45 dolar üzeri alışverişte demiş. Ön yargıdan ve biraz da sinirden dolayı dikkat etmemişim ona fakat yine de aldığım diğer iki ürün de o kadar pahalı değil ve anında tracking number verdiler. Bu 10 dolar ve anında trackin no verdi,çin postası: http://www.ebay.com/itm/30pcs-per-lot-650nm-6mm-3V-5mW-Laser-Dot-Diode-Module-Red-Copper-Head-/140963232227?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20d21039e3
diğeri de bu 15 dolar, bunda da anında numara aldım, yani adam yalan söylüyor, bu da hong kong postası, aynı posta şirketi: http://www.ebay.com/itm/5-PCS-2-4G-FM-Modules-2400MHz-RF-Wireless-transceiver-Module-FSK-GFSK-RFM70-SPI-/271098822576?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f1ebfbfb0
Hocam işte 2 ayı geçtiğinden yorum ve puanlama kapanıyo bişey yapamıyorum, tek güvendiğim şu case denen sorun durumu. çeviriyi kendim yaptım gogıl transleyte bırakmadım, çok kötü çeviriyo :D
Hocam adam dropshipping yaptığı için aldığı toptancı firma eğer öyle bir şart koştuysa cebinden verecek değil kargo parasını. Hani bizde bazı firmalar ücretsiz kargo bazıları ...tl üzerine ücretsiz kargo diyor ya onun gibi düşün.
Açıklamalarda adam yazmış 4 hafta içinde gelmezse bizimle iletişime geçin diye 2 ay fazla beklemişsin biraz.
Şu an yapabileceğin tek şey adamdan para iadesi veya yeniden göndermesini beklemek. Hatta yeniden gönderirken istersen üstüne 1-2 dolar daha at tracking number iste elemandan.
Bu tür surumlarda almadan önce satıcı ile konuşmak en mantıklısı.
-
Hocam case açtım ve ayın 23'ünde otomatik kapanacak, ya kandim kapatacam ya otomatik kapanacak ya da şikayeti bir üste bildirecem(escalate mi öyle bişey) ne yapayım bilemedim.
Hocam sağol paypal konusunu öğrendiğim iyi oldu, bu durumda belki buna başvurabilirim.
Hocam işte acemilik :) hemen atladık galiba, aslında yazılan tüm şeyleri de okudum ama hem top rated seller diye hem de puanı çok yüksek negatifi az diye fazla güvendik galiba ve gözden kaçanlar oldu anlaşılan. Araya resmi tatiller girdi hem çinde hem bizde o yüzden ben de geç kaldım. Hocam yeniden göndermesini istedim zaten ama case kapanacak ayın 23'ünde buna karşı ne yapabilirm onu düşünüyorum, gönderse bile o zamana kadar gelmez zaten, emin olamam gönderip göndermediğine. Bu akşam cevap yazayım bari adama.
Ellerinize sağlık beyler sağolun yardımlarınız için, başka önerisi olan arkadaşlar varsa onları da bekliyorum.
-
Gencler adamin drop ship yaptigini nerden biliyorsunuz? Birde drop ship firmalari zaten tracking ile calisir, en azindan amerikada boyle. Bundan
sonra alicaginiz urunlerde amerikan saticilarindan alirsaniz daha az sorun yasarsiniz. Ben cinden cok mal cektim hic birinden de tracking number
olmadan urun almadim cunku adamlarin isine geliyor tracking numarasi. Paypal saticinin parasini tracking numarasi malin iletildigini belirttikten
sonra kullanilabilir yapiyor. Degilse 90 gun bekleme suresi oluyor genelde. Sen dedigim gibi yap adamdan tracking numarasi iste yeni shippingle
beraber. Tracking numarasini alinca case kapatabilirsin. Kolay gelsin.
-
hocam senin mesajı pm attıktan sonra gördüm, bi bakar mısın ;)
-
Cevapladim. Bir soru da benden size gelsin o zaman. Ben burda telefon satisi alimi yapiyorum. 3 tane telefon dukkanim var. Elime bir cok telefon geciyor, telefonlar iphone 4-4s-5-5c-5s, note 2, s3, s4, s2, note 1.
Bunlarin bazilari amerikada calisamayacak durumda imei bloklanms oluyor ama Turkiyede calisabilecek durumdalar. Telefonlarin hepsi kullanilmis oluyor ve ne zaman hangi telefonun elimde olacagi belli olmuyor. Ben burdan turkiyeye telefonu parcalar halinde sokabilirim ve orada bana satabilecek birileri lazim olucak.
Pasaport islemleri falan nasil oluyor? insanlar para karsiligi bu isi yapiyorlar mi ? Bana bunun baglantisini saglayabilecek birileri var mi?
Bilen birileri varsa bana ufaktan bir bilgi verirseniz sevinirim.
-
hocam yeni konu açsaydın gören olmaz burda senin soruyu