folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yolcu Uçaklarında Bile Bile Ölüme Gitmek

Yolcu Uçaklarında Bile Bile Ölüme Gitmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Selamlar,

Uzunca zamandır Uçak Kazası Raporu belgeselini izliyorum. İzleyenlerde birazdan yazacaklarımı düşünüyorlardır. Ama izlemeyenler için şöyle söyleyeyim o milyon $ lık uçakların hemen hepsi bir hiç uğruna düşüyor.

Pilot oğluna kolu veriyor oğlu kurcalarken uçağı yan yatırıyor.

Bakım Görevlisi Yerden Yüksekliği Bulan Cihazın Üstünde Bant Yapıştırıyor Çıkarmayı unutuyor sonra çakılıyor.

Yine görevlinin biri oksijeni açık unutuyor uçak tepedeyken oksijen bitiyor pilot ve yolcular ölüyor.

Benim yaşadığım bir olay: http://www.tahribat.com/Forum-Sun-Expres-Ucagin-Ici-Buzlandi-172018/1/

Lambanın biri patlıyor iniş takımlarının açılıp açılmadığını anlayamıyor pilot. Sonra orda aletleri kurcalarken kolunu dümene çarpıyor farketmeden uçak inişe geçiyor sonra bam güm.

Gibi gibi bir sürü hata sonucu uçaklar düşmüş ve herkes parçalara bölünüm ölüp gidiyor. 

Otomobilde bir kaza olsa kemer kurtarıyor hava yastığı kurtarıyor. Bir çok şey hasarı yinede düşürüyor. 

Ama uçakta böyle bir şey pek yok. Kemer var can yeleği var ama o hızla öyle bir düşüyorki parça pintik oluyorsun. Bazı uçaklar denize indirilebiliyor ama çoğu hızla suya inince takla atmış parçalanmıiş. Basitçe ben uçaklarda bazı güvenlik önlermleri olması gerektiğini hayal ediyorum.

Savaş uçaklarında koltuk fırlatma zımbırtısı var. Bu dizayn edilebilir. (eminim maliyet artar bıdı bıdısı vardır)

Uçağın tavanına kocaman paraşüt yerleştiricen aga düsmeye yakın kuyruktan salıcan yavaş çarpacak yere.

Bakınız uzay mekiği: http://images.forwallpaper.com/files/thumbs/preview/103/1038514__space-shuttle-landing-with-parachute_p.jpg

Her yolcuyu karakutu kadar sağlam odalarda taşican falan filan.

Tabiki bende biliyorum koca şirketler her şeyi düşünmüşlerdir ama bence bilgisayarlarına fazla güveniyorlar.

Ve her şey bozulunca yaşamak için hiç bir sistem yapmamışlar.

Kısaca bizim aletlerimiz aşırı sağlam ama olurda aksilik çıkarsa bye bye diyorlar sanki.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Hocam Türkiye'de bir yılda trafik kazalarından ölen sayısına ve uçak kazalarından ölenlerin sayılarına bak istersen bi.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Hocam Türkiye'de bir yılda trafik kazalarından ölen sayısına ve uçak kazalarından ölenlerin sayılarına bak istersen bi.

uçakda seyahat etmek çok daha güvenli

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Savaş uçaklarında koltuk fırlatma zımbırtısı var. Bu dizayn edilebilir. (eminim maliyet artar bıdı bıdısı vardır)

Uçağın tavanına kocaman paraşüt yerleştiricen aga düsmeye yakın kuyruktan salıcan yavaş çarpacak yere.

Bakınız uzay mekiği: http://images.forwallpaper.com/files/thumbs/preview/103/1038514__space-shuttle-landing-with-parachute_p.jpg

Her yolcuyu karakutu kadar sağlam odalarda taşican falan filan.

1-Fırlatma koltukları hem maliyet açısından gereksiz hem de fırlatma olayından dolayı bütün tavanın uçaktan ayrılabilir olması lazım ki bu da o kadar büyük bir yapının daha sakat olması demek. Ayrıca tavan kısmında birsürü havalandırma ışıklandırma vs sistemi var nasıl ayıracaksın tavanı? Dikkat edersen savaş uçaklarında o ayrılan kısımda camdan (veya kullanılan malzeme) başka hiçbirşey yoktur.

2- O paraşüt mekiğin yavaş inmesini değil iniş yaptıktan sonra yüksek hızından dolayı pistten çıkmadan durabilmesi için fren takviyesidir. Öyle bilmemkaç tonluk uçağı yavaş indirecek paraşüt yapılması hiç makul değil. Hem çok çok büyük bir paraşüt gerekir (çok!) bundan dolayı da o çok büyük paraşüt zaten açılıp içi hava dolana kadar yörüngeden dünyaya düşersin :D

3- karakutu kadar sağlam odaya taşıman içindekinin ölmemesi anlamına gelmiyor. Uçak düşünce oluşan darbe etkisi g kuvvetine bağlı o kutunun içinde seni muhallebi yapar. Kutu sağlam kalır seni milyn yerden kemiği kırılmış çıkartırlar.

torpedo_XL tarafından 07/Ağu/14 14:30 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

katılıyorum.. hatta terör yüzünden ölenler ile trafik kazasında ölenleri karşılaştıran bir konu açmıştım.. 

dünyada en az kaza yapan taşıma sektörü havacılıktır hocam.. türkiye de ise yılda binlerce insan trafik kazalarında ölüyor ve hiç bir problem yokmuş gibi yine magandalar dolanıyor.. bence türkiyede tüm ehliyetler toplanıp baştan verilmeli ve 2 yıl stajyer sürücü olmalı. en ufak bir hatasında 10 yıl ehliyetine el konulmalı, ehliyetsiz araba kullananlara müebbet hapis verilmeli, birini öldürenleri de idam etmeli, sinyal verilmeyenlerin, yaya geçidinde durmayanları asite atmalı :)) 

şaka bi yana ama cezalar ağırlaştırılmalı.. 

uçaklara gelince, pegasus ile uçuyorum bazen zorunluluktan, kaç kere gittiysem başıma hep bir bela aldım.. thy ile karşılaştırınca arada çok fark var.. tabi bahsettiğin önlemler alınmalı, mesela telefon,ipad gibi şeylerde uçak modu olsa da yine de kullanmaya izin verilmiyor mesela :) bu tarz şeylerde hassaslar.. yani thy, pegasus dan daha çok güvenli geliyor bana. pegasusa bindiğimde sanki samandan uçağa binmiş gibi hisseidyorum 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

Üstat bu çok klişe bir laf elbet defalarca duydum bunu.

Acaba ölen/araba mı ölen/uçak mı daha çoktur. Uçakda bir anda 150 kişi ölüyor buna karşı araba sayısı uçağa göre defalarca kat fazla.

zeybekustasi tarafından 07/Ağu/14 14:33 tarihinde düzenlenmiştir

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

hocam eski olaylardan örnekler vermişsin. kaza oranı giderek azalıyor.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O değilde kayıp Malezya uçağı hala bulunamadı.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

O değilde kayıp Malezya uçağı hala bulunamadı.

Bulundu ama çıkarılmadı

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Öleceksem uçakta öleyim hacı en azından haberlere falan çıkarız^-^

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

uçak kazasında ölme oranın 10-15 milyonda 1 .  oyüzden karayla karşılaştırma bile. Güvenliğin en sıkı ve en ciddiye alındığı olaylardan biridir.

Toplam Hit: 2520 Toplam Mesaj: 21