folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Yönetim Değişir İse Alkol Ucuzlar Mı ?



Yönetim Değişir İse Alkol Ucuzlar Mı ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2008
    Erkek

    Tarif videosunda atarlanıyordun ama hoca ? "Bunu içmeyen bmw 316 ya biniyodur, enteldir danteldir" v.s :D
    Neyse işin esprisi bir yana yeni yönetim anca 3 5 sene uğraşıp ekonomiyi düzeltir maaşlara zam gelir ama alkol ve sigaraya zam gelmez bu şekilde fiyatları ucuzlatan bir denge sağlanabilir ama alkol ve sigara fiyatlarında direk indirim yapacak bir oluşum istiyorsan tek adres LDP :D

    Edit: Akp gider ama onun gibi bir parti gelirse (mesela mhp) yukarıda yazdıklarımı unutun..

    LhaNeT tarafından 22/Ağu/19 23:33 tarihinde düzenlenmiştir

    Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Aralık/2009
    Erkek

    Devlet en sıcak parayı akaryakıt ve sigara/alkol vergilerinden alıyor ve bunlarla döndürüyor döndürebildiği kadar yani yönetim değişse bile kısa vadede bu kalemlerin ucuzlaması imkansız..


    Kendine İyi Bak ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jargonphp
    jargonphp's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ağustos/2017
    Erkek

    ucuzlamaz diyenlere pek kulak asma. İçkinin üretim fiyatı değil vergisini artırdılar. Yani devletin başındakilerin fazla para kazanmak amacıyla keyfi olarak yapmış oldukları bir durum. Meclisten vergileri bi indirdilermi içki fiyatının %70 azaldığına şahit olursun. Sigara fiyatlarıda aynı o şekilde. 

    Yanlış olmasın en son okuduğum bir haberi paylaşayım özet olarak.

    Şuanda 70'lik rakı'nın şişesiyle beraber üretim maliyeti 8 lira. Fabrika çıkış fiyatı 11 lira. Tekeli işleten firma üstüne 4 lira koyuyor Toplam 15 lira. Şuanki fiyatına bak. İşte onun tamamı vergi.

    Malboro'nun üretim maliyeti 0.90 kuruş. Fabrika çıkış fiyatı 1.35 kuruş. Firmanın üstüne koyduğu kar 0.60 kuruş. Yani toplam 1.95 kuruş malboro'nun maliyeti. Şuanda verdiğin  18 liranın 16 lirası vergi AKP Hükümetinin cebine gidiyor. Devletin kasasına ittiğini düşünme derim, ihaleler adı altında paralarımızı hortumluyorlar ve yurtdışına kaçırıyorlar. Bunun adı resmen Vatana İhanet ve herbirinin yargılanıp asılması gerekiyor.

    10 Kasım 1938 YILINDAN bugüne kadar hak edenin hakkını araştırıp iadei itibar verip, hak etmeyenin cezasını vermek lazım ki Devlet ! Devlet gibi olsun.

    Ezelden beri vatan haini Fesli Takkeli Sarıklı Cüppeli ahlaksızların Kahraman edasıyla karşılandığına şahit bu ülke.

    Bak konu nerden nereye geldi görüyormusun herbirşey birbirinin zinciri aslında.

    Gömleğin ilk düğmesinin doğru veya yanlış iliklenmesi ile alakalı

     

     


    “Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”(Gazel-i Baki)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Aralık/2009
    Homo

    hükumetin derdi içki sigara kumar değil. bu tür ürünlere vergi koyduğunuz zaman insanlar esneklik gösterip terk edemiyor. mesela adam sigara tiryakisi, sigaraya istediğin zammı koy adam bırakmaz. fiyata kartı inelastik bir talep var. örnek veriyorum ilaca fahis oranda zam yaptın ilaç almayı bırakacak misin? Ya da benzin ya da elektrik? tüketimi azaktirsin ama bitiremezsin. talebi fiyata karşı esnek olmayan ürünlere vergi koymak devletin gelir elde etmek için uyguladığı yöntemdir ki bu sebeple vergi ha bire bunlara çakılıyor. yoksa içki haram dur içmesin gavatlar dedikleri için değil tamamen gelir için yapıyorlar.

    tavuk etine vergiden ötürü zam geldi diyelim, geldi geldi fiyati kırmızı ete kavuştu. Ben şahsen tavuk eti yemem ki gider kırmızı et yerim. ne oldu tavuğun talebi düştü, demek ki tavuğun talebi fiyata karşı esnek. insanlar alternatif arar bulur ve eskisini terk eder. ama benzinin alternatifi yok, alkol yok, sigara yok, ilaç yok. sike sike alacaksın.

    Özetle, yönetim değişse de para ihtiyacı olduğu için kimse bunlar üstündeki vergiyi azaltmaz. zaten ihtiyaç varken durduk yere geliri neden azaltayim, mal mıyım? bizim ülkede yönetim sorunu yoktur zihniyet sorunu vardır. Türk'üz tamam eyvallah da çıkarciyiz. A partisi B partisi fark etmez, kim gelirse gelsin önce benim işkembe, sonra yakın akrabanın işkembe, ondan sonra yakın akrabanın yakın akrabanın işkembesi dolsun der. Bunu deriz, zihniyetimiz bozuk. Yolda çöp gördüğü zaman çöpe atmak yerine bana ne amk benim işim mi diyenlerin oranı inanın bana yüzde 95 filan. yiğidi öldür hakkını yeme şimdi böyle kötü bi huyumuz var ama yüzde 5 gibi hoş genlere sahip insanlarımız da var.

    Caliber tarafından 23/Ağu/19 08:19 tarihinde düzenlenmiştir

    Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    micropin bunu yazdı
    ajan1111 bunu yazdı

    şimdi beni ne kadar takarsın bilmiyorum ama söylemeliyim;

     

    sen alkolü bırakmayı hiç denedin mi? olaya biraz dini açıdan bak. bu işin bide ahiret hayatı var. orda durum ebedi olacak. bu dünyada ahirette cenneti kazanmak için çalışmalıyız. böyle alkol falan haram. o zaman direk cehenneme. biraz düşünsene EBEDİYEN hep yanacan, hep sıkıntı, hep dert, hep üzüntü. değermi? bu dünyada yaşadın yaşadın hadi 90'ı gördün elbet bitecek. hep alkol aldığını düşünürsek hem niye alkol içecenki? sana alkol iç diye zorlayan mı var? (: sonraki hayat için naptın? diye sorarım. hadi beni geç sen kendine sor bu soruyu.

    Aslında öyle bir hayat yok, çok büyük ihtimalle sen kendini kandırıyorsun desem :) Elimizde olan tek gerçek bu hayat, onu da varlığını ispatlayamadığımız öte dünyalar için tüketmek pek akıl karı değil.

    İnananlara saygı duyarım, ama bence inaniyorum diye de dünyanın güzel nimetlerinden kendini soyutlamamak gerek. 5 vakit namaz kıldın, alkolden, kadınlardan uzak durdun. Bir daha hiç yaşayamayacağın aşkları, zevkleri, anları teğet geçtin ve sonunda doğadaki her hayvan gibi öldün gittin, toprak oldun. Ahiret diye bir şey olmadı, kimse tarafından sorguya çekilmedin diyelim. Yazık değil mi yaşadığın kısıtlı hayata? Yine de kul olmaktan memnun olana bir şey diyemem ama bence çok yazık.

    Benim için tek sorun buna inananlar tarafından inanmayanların zorbalığa, fahiş fiyatlara maruz kalması. Arkadaş içiyorsam bu seni neden bu kadar geriyor, o içkiyi senin ağzından dökmüyorum ya. Kendi baskılanmışlığının acısını çıkartıcasına nedir bu kinin, bu öfken... Osmanlı'da gayrimüslimlerden alınan fazla vergiyi(cizye) laik ülkede yasal yolla alamadıkları için sanırım alkol üzerinden tahsil ediyorlar. (Bu sözler İslamcı politikacılara)

    hocam anladığım kadarıyla senin durum beni çoo...ok aşar, ben ne kadarlık insanımki, burdan sana yeteri kadar yardımım olmayabilir (; bence sen çevrende gördüğün dinini yaşayan namazını kılan birileriyle konuş. bu söylediklerini onlarada söyle onlar sana gereken şeyleri söyler.


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aylmz
    aylmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ocak/2016
    Erkek
    LhaNeT bunu yazdı

    Tarif videosunda atarlanıyordun ama hoca ? "Bunu içmeyen bmw 316 ya biniyodur, enteldir danteldir" v.s :D
    Neyse işin esprisi bir yana yeni yönetim anca 3 5 sene uğraşıp ekonomiyi düzeltir maaşlara zam gelir ama alkol ve sigaraya zam gelmez bu şekilde fiyatları ucuzlatan bir denge sağlanabilir ama alkol ve sigara fiyatlarında direk indirim yapacak bir oluşum istiyorsan tek adres LDP :D

    Edit: Akp gider ama onun gibi bir parti gelirse (mesela mhp) yukarıda yazdıklarımı unutun..

    LDP ♥


    binin yarısı beş yüz o da bizde yok
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2003
    Erkek

    Yanlis hatirkamiyorsam kendi urettikleri hakkinda ovucu videolar cekmistin. 

    Demek ki ne oluyormus? Kisilerin fikirleri zamanla degisebilirmis.

    Butikbira Com ve Butiksarap Com sitesindeki kitleri bir dene hocam. 


    ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2007
    Erkek

    zükülmüş poponun davası olmaz derler


    Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angels_demos
    angels_demos's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2006
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

    şimdi beni ne kadar takarsın bilmiyorum ama söylemeliyim;

     

    sen alkolü bırakmayı hiç denedin mi? olaya biraz dini açıdan bak. bu işin bide ahiret hayatı var. orda durum ebedi olacak. bu dünyada ahirette cenneti kazanmak için çalışmalıyız. böyle alkol falan haram. o zaman direk cehenneme. biraz düşünsene EBEDİYEN hep yanacan, hep sıkıntı, hep dert, hep üzüntü. değermi? bu dünyada yaşadın yaşadın hadi 90'ı gördün elbet bitecek. hep alkol aldığını düşünürsek hem niye alkol içecenki? sana alkol iç diye zorlayan mı var? (: sonraki hayat için naptın? diye sorarım. hadi beni geç sen kendine sor bu soruyu.

    sadece içki içtiğin için ebediyen yanacağını gerçekten nasıl düşünebiliyorsun ve hangi dayanakla buna inanıyorsun anlamıyorum. sağlık açısından falan uyarsan neyse.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Mayıs/2007
    Erkek

    Sperm y**kta değil da**kta uretilir ayrıca..  


    Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 3193 Toplam Mesaj: 31
alkol viski kola o kadın