Youtube Daki Grammerly Reklamından Kurtulmak?
-
u235 bunu yazdımkyb bunu yazdıCevdet bunu yazdı
Konuyu açan sayın mürid, benim eski iş yerimde bir kardeş, bilgisayarında adblocker kullanıyor diye bir süre taşak geçildikten sonra gönderilmişti
Bence böyle şeyleri alışkanlık haline getirmemek lazım, neden dersen bu değirmenin suyu biraz da reklamlar aslında.skip ad;)
Öyle saçmalık mı olur ? Ben internete her ay 50-60 lira para veriyorum ve para verdiğim bir şeyde reklam görmek istemiyorum. Flash'ın kullanıldığı dönemde bir sayfaya 5-6 tane flash reklam koyup tarayıcının çılgınlar gibi işlemci ve ram kullanmasına sebep olan sitelere iyi oldu.
Mobilde bile reklam engelleme eklentisi kullanıyorum. Hem sayfalar hızlı açılıyor hemde kotadan tasarruf.
Bilgisayardan anlamayan tanıdıkların bilgisayarlarına bile denk geldikçe engelleme eklentisi kuruyorum. Zaten Google yakında Chrome'a kendi reklam engelleme özelliğini getirecek. Google reklamları harici reklamları otomatik engelleyecek.
TV yede para verip alıyorsun o zaman TV de de reklam olmasın.
+1 Doğru bir yaklaşım. :)
-
SkynetX bunu yazdıGoogle kendisi reklam engelleyici yaparsa iyi olur. Google 'ın reklamları hem temizdir, sayfada 20-30 tane reklam çıkarmaz hem de kişisel.
Yok değil, youtube da bir skeç izlicem 20 dk, 4 tane reklam giriyor. Legacy bilmem ne oyunu hepsi. Ayar oldum.
Hele arkadaşım hoşgeldin 1 saat, adam 5 dk da bi reklam patlatıyo.
Cahiller ve çomarlar kullanmıyor zaten, onlar bol bol katkı veriyordur. Bizim adblock kullanmamız da sakınca yok.
Bok yesinler.
TV'ler gibi ürün yerleştirme alırlar yakında zaten bu hıyar yutubırlar
patata tarafından 11/Ağu/17 16:15 tarihinde düzenlenmiştir -
Beyler su popup ile kendi acilan sayfalari engellemenin yolu yokmu android'de ?
Zaten 1-2gb net var yarisi popup ile acilan sayfalar hariciyo amk .
-
@destination
Ben korsan veya orjinal ile ilgili bir şey yazmadım ki ? Para verdiğim bir şeyde reklam gösteren vaktimi çalan bir şey istemiyorum bu kadar basit.
@u235
Zaten televizyon pek izlemiyorum. Bazen akşamları internette takılırken arkaplanda ses olsun diye tarih ve tartışma programlarını açıyorum o kadar.
-
mkyb bunu yazdı
@destination
Ben korsan veya orjinal ile ilgili bir şey yazmadım ki ? Para verdiğim bir şeyde reklam gösteren vaktimi çalan bir şey istemiyorum bu kadar basit.
@u235
Zaten televizyon pek izlemiyorum. Bazen akşamları internette takılırken arkaplanda ses olsun diye tarih ve tartışma programlarını açıyorum o kadar.
Moruk bu zamana kadar forumda paylastigin seyleri hep copy paste mi yaptin keske azda okusaydin :)
Bu kadar basit birseyi nasil anlamazsin sana nasil anlatirim su an emin degilim.
Internet online bir icerige ulasman icin bir arac. O içerik ise senin ulasmak istedigin bir urun. Bedava olan bir urun ancak hayir kurumlarında olur veya karsiliginda reklam izlersin bu kadar basit.
Senin adblock kullanarak icerige erismen korsandan cok farkli bir olay degil.
Seni bir siteye yada bir videoya eristiren kisi bunun karsilgini almak ister. Sen o kisinin reklam gelirlerini ortadan kaldirirsan oyuna para vermek yerine crackli indiren adamdan farkin kalmaz.
Internete para vermen bu durumla hic alakali bir durum degil, üzgünüm.
Zaten bu adblock demedimi sitelere bana para verin sizi sistemin disinda birakayim. Burdada girebilecegin gibi hersey maddi.
Ha bana gelsen desenki sinemaya gidiyorum hayvan gibi reklam var yarim saat reklam izliyoruz. O zaman hakli olursun iste mesela ben bu sebepten artik sinemaya gitmiyorum.
Umarim aklinda birseyler olusmustur. Mobilden yazdim ancak bu kadar oluyor.
-
Site konusunda bir şey diyemem reklam engelleme eklentisi hep aktif. Zaten sitesine reklamları engelleyen ziyaretçi sokmak istemeyen adam eklentiyi kapat yoksa siteye sokmam diye bildirim çıkartır ki zaten o tip sitelerde çok hayati bir bilgi yoksa geri yapıp çıkıyorum. YouTube konusunda ise kullanmak zorundayım zira tam videoyu izlerken zart diye bangır bangır reklam girmesi hoş değil.
Parasını hak eden içeriğe zaten parasını verip satın alıyorum. Müzik için Spotify, oyun için Steam, film ve dizi için Netflix gibi.
Ad-Block para odaklı olduğundan beri kullanmıyorum.
Opera'nın sayfa hız testinden bir örnek :

Sonuç olarak zevkler ve renkler tartışılmaz. Tartışılsada ortak bir kanıya varılamaz.
mkyb tarafından 11/Ağu/17 20:13 tarihinde düzenlenmiştir -
Para veriyorum istedigimi kullanirimdan, zevkler ve renklere geldik.
Moruk yapman gereken; evet yaptigim dogru degil ancak bu sekilde daha mutluyum ama yaptigimi savunmuyorum demen gerekirken para veriyorum diosun zevkler renkler vs diosun
Sana hayatta basarilar
-
ShockMan bunu yazdıu235 bunu yazdımkyb bunu yazdıCevdet bunu yazdı
Konuyu açan sayın mürid, benim eski iş yerimde bir kardeş, bilgisayarında adblocker kullanıyor diye bir süre taşak geçildikten sonra gönderilmişti
Bence böyle şeyleri alışkanlık haline getirmemek lazım, neden dersen bu değirmenin suyu biraz da reklamlar aslında.skip ad;)
Öyle saçmalık mı olur ? Ben internete her ay 50-60 lira para veriyorum ve para verdiğim bir şeyde reklam görmek istemiyorum. Flash'ın kullanıldığı dönemde bir sayfaya 5-6 tane flash reklam koyup tarayıcının çılgınlar gibi işlemci ve ram kullanmasına sebep olan sitelere iyi oldu.
Mobilde bile reklam engelleme eklentisi kullanıyorum. Hem sayfalar hızlı açılıyor hemde kotadan tasarruf.
Bilgisayardan anlamayan tanıdıkların bilgisayarlarına bile denk geldikçe engelleme eklentisi kuruyorum. Zaten Google yakında Chrome'a kendi reklam engelleme özelliğini getirecek. Google reklamları harici reklamları otomatik engelleyecek.
TV yede para verip alıyorsun o zaman TV de de reklam olmasın.
+1 Doğru bir yaklaşım. :)
Dogru yaklasim? :DDDDDD
Televizyona para veriyorum, kablosuz yayina degil. Televizyonu bir cok amacla kullanabilirim.
Ayni sekilde, internet siteleri icin para odemiyorum; internete cikabilmek icin para oduyorum.
Ve reklam gormek istemiyorsam gormem, cunku elimde imkan var. Internet coplugunde, kopya icerikten gecilmeyen bir sektorde; gercekten orijinal ve emek harcanmis bir seyle karsilasirsam ve bana faydasi dokunduysa adblocker'imi pasif konuma alip destek amacli reklamina tiklatirim. Aksini kimse diretemez.
Hizmet sektoru keske karsiliksiz olsa fakat insanlari hizmete tesvik eden yegane sey kazanc. Kazanc saglayacak olmasa ne filmler ne de diziler peydahlanirdi. Hatta modern ilaclar ve gundelik hayati kolaylastiracak son teknoloji urunlerin bircogu bile. Yani reklam mevzusu cok derin bana kalirsa, ve aklimdan gecenleri yaziya tam manasiyla dokemiyorum. Ana temayi yakaladiysaniz ne mutlu.
end tarafından 11/Ağu/17 20:35 tarihinde düzenlenmiştir -
cevap yazan herkeze ve önerilere teşekkur ederim.
neden istediğimi söyleyim.
evet reklam vermek hakkı ama izlediğim bir videoda 1 dakika reklam izlemek tamam bir saat sonrasına da eyvallah.
ama 24 dakikaklık bir videoda 3 dakikada 1 dakikalık reklam ve hiç bir şekilde kapatamamak iş o zaman iş değişir.
kaldıkı aldıkları reklamları bazen sırf adamalar bu kadar para harcıyor bari bir getirisi olsun diyede izliyorum.
ama konuyu açtığım saat itibariyle her 3 dakika bir reklam her video tıklatmamda 1 reklam ve kapatamamak işkence oldu bana.
kaldıkı internet özgürlük diyoruz. 1 dakikalık reklam bir saat içersinde tamam hatta yarım saat içersinde bir dakika önemli değil özgürlük için ama 3 dakika da 1 dakikalık reklam özgürlük değildir.
Esquire tarafından 11/Ağu/17 20:54 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Seni severim ama mantık çok yanlış. Arabaya o kadar para veriyorum bir de benzine, otoyola mı vereceğim onları da arabayı aldığım şirket karşılasın gibi birşey oldu bu. Youtube'daki kanalların hepsi o reklamlarla para kazanıyor. Youtube değil girdiğimiz sitelerin hemen hemen hepsi reklamla dönüyor. Sistemi az çok biliyor olman lazım televizyonu da para verip alıyorsun reklam olmasa tv'de izlediğin hiçbir şey olmaz. Bedava kullanığın her şey reklamla dönüyor ücretsiz kullandığın her şeyi elinden aldıklarını bir düşün istersen. İnternete verdiğin 60 TL'yi internet hizmeti için almayıp girdiğin sitelerin sahiplerine dağıtıyor olsalar o zaman haklısın.
Bunların hiçbiri çükümde değil ben engellerim diyorsan sana kimse engel olamaz zaten engelleyen engelliyor ama kalın yaptığım cümle hayatımda gördüğüm en saçma yaklaşımlardan biri.
DarkSkull tarafından 11/Ağu/17 21:28 tarihinde düzenlenmiştir