Yozlaşan Türkiye..? [Rlkrd]
-
Kurdo Dogru Söylüyor Gecenlerde Actıgıım Topicde GEnişce Gençliğin Nereye Gittigini Görebiliyoruz -
- sago05 kusura bakama ama "ermeni" bizim düşmanımız -
ayrıca rlkrd de helal olsun çok güzel yazmış.Çözüm ise şu olabilir ;
artık şu amerikalı ve avrupalı insan olma özentisini bi kenara bırakıp özümüze dönmeliyiz bizi türk yapan neyse işte onlara saygı göstermeliyiz.
bu avrupalı milleti teknolojiyi geliştirdiği için kendini medeni zannediyor alakası yok medeniyet son teknolojiye sahip olmak değildir.medeniyet ; komşun açken senin rahat uyuyamamndır, çocuğu olan yakınını ziyaret etmektir , vatanı için , geride bıraktığı insanların rahat uyuması için, gözünü bile kırpmadan gerekirse ölüme gitmektir , yahu aşure aylarında tencerelerde aşure pişirip tüm ahaliye dağıtmaktır medeniyet , medeni olmak konuşurken lafların arasına ingilizce kelimeler sıkıştırmak değildir , marka delisi olmak ta değildir , kendini diğer medeniyetlerden aşağıda gormek de değildir , şu an bizden daha üstün ülke insanlarının kültürlerinin delisi olmak ta değil...
-
Dininden, dilinden, tarihinden, geleneklerinden, davasından, ahlaktan, bilimden, uzaklaşıp; karıya, kıza, içkiye, diskoya yakınlaşan, giderek bunlarla içiçe yaşamaya başlayan milletin yok olmaya yüz tutması... ama bunun çaresi yakınmak, dövünmek, vay efendim eskiden böyleydi şimdi niye bu hale geldi demekle olmuyor. Tabi buna sayılamayacak kadar örnek verilebilir. Ama ben sadece bitanesine değinmek istiyorum. Geçenlerde falan kanalın filan dizisinde bi sahne vardı. Bu sahnede bir dede ve bir torun, hemde kız torun karşılıklı RAKI kadehlerini kaldırıp yudumluyorlardı!!! Bu nasıl olabilir? Hangi Türk ailesinde baba oğul, ana kız veya dede torun oturupta karşılıklı rakı içer? Ben veriim cevabını hiç! Ama yakında bu olmaya başlayacak buna eminim. Ve bunun olması normal. Bunuda açıkliim. Yeşilay ne işe yarar? Güya sigara ve İÇKİ düşmanı bi örgüt. Ama ben televizyonda içki zararlıdır diyen bi program hiç görmedim. Duman avcıları diye bi nane çıkmış sadece sigaranın zararlarından bahsediyor. Hiç kimse içkinin zararlarından bahsetmiyor. Ki sigara ile içkinin zararları karşılaştırılamaz bile. Şunu bellemek lazım:”sigara içene, içki hem içene hem topluma zararlıdır.!” Ben hiç sigara içipte; kaza yapan, karısını çocuğunu döven, taşkınlık yaparak milleti rahatsız eden birini görmedim. Sigara ve içki reklamı yasak güya ama heryer çarşaf çarşaf bira-rakı reklamlarıyla dolu. Peki niye bu kadar şeye rağmen içkiye taş atılmıyor, sadece sigara düşman gösteriliyor? Çünkü aile yapısı bozulmak isteniyor bir kısım güçler tarafından. Aile toplumun temeli olduğuna göre toplumun yapısını bozmak istiyorlar. Bu gerçekleştiğinde de eyvah eyvah...
-
kürdo tum kurtler senın gibi diilki bizim okulda war bissuru kurt bn biriyle arkadas falan oldum işte arada yanıma gelip konusuoduk falan diger kurtler bidaa bunula konusmamaya basladı cocouk arada got gibi kaldı:S hiçbirine karısmamama ragmen cok kere bana karıstılar sacım uzun die kac kere tehdit ettiler okulda kenılerını cete falan sandılar keske hepsı senın gibi olsa
konuyla pek alakası olmadı ama olsun -
toplumsal afazi denilen bir olgu var. insanların doğru bildikleri unutturulup, aka kara denilecek hale getirmek. ülkemizde müthiş bir toplumsal afazi yaşanıyor. ve herkes çok komik biçimde doğruları reddedip, yalanlarla yaşıyor. Çiftçilere bakın. Son 20 yıl içinde sistemli olarak yokedilmekteler. Tüm tarımsal ürünlerde dışa bağımlılığımız oluşturuldu. Çiftçi düşük fiyatlardan ekim yapamaz hale geldi. Fakat ne yazıkki kendilerini bu hale getirenleri yıllarca göremediler. yine sonunda elleri oy pusulasına gittiğinde aynı yerde kaldılar. geçmişi görememek. unutmak. yada olanı yanlış yorumlamak. emperyalizm damarlarımıza öyle bir girmişki çözümü göremiyoruz. vatanı bir ev olarak düşünürsen eğer, zamanında bahçesinde ekip, biçtikleri ile geçinebilen, hatta bunları satabilirken, şimdi bahçemizi talan ettiler. pazardan parayla alacaksın dediler. biz buna yanlış, hayır diyemedik. htüm yaşamımız onların oldu artık.
-
Merhabalar,
Bahsettigimiz yozlasma; yeni dünya devlerinin belirlendigi noktadan itibaren bir cikis vermistir.
Bu emperyalist rüzgarin etkisinde kalan tek ülke tabiikide biz degiliz.
Bugün arap ülkelerini degerlendirdigimiz zaman hepsi bir yozlasma evresinden gecmistir.
Bahsedildigi gibi batilasma artik kacinilmaz bir asama olmustur.
Bugün ülkemizdeki sermayeyi degerlendirdigimiz zaman, bunun yarisindan fazlasi bati sermayesidir.
Bati tarzi ; yasamimizin her yönünü degisime ugratmistir.
Is hayati,Kültür,Devlet Yönetimi v.s
Ancak buna izin verenler gene biz olmusuzdur.
Bugün McDonalds a gittigimizde, Malbora ictigimizde, Cola tükettigimizde... v.s v.s
bir ton örnek sayabiliriz. Kimse hayir icmeyin etmeyin diyemez.
Ancak somut ve gözle görünen bir örnektir bu.
Sermaye batilastiktan sonra, bunun geri dönüsümü cok zordur.
Ne kadar diretirsek diretelim.
Eskiden "Yankees Go Home " derken , bugün " Yankees Welcome" diyoruz :)
Temel sorumlu kimdir? Aramaya nereden baslanmalidir? Iyi düsünmek lagzim....
Hoscakalin. -
- sago05 kusura bakama ama "ermeni" bizim düşmanımız -
yapma kardeş n edüşmanı... Onlar seni düşman olarak görüolar çünkü doğduklarında kulaklarına bu fısıldanıyor..
Yunanistan'da düşmanımız,rusya'da düşmanımız,ingiltere,italya...
Bi cihan saldırdı bize.. Hepsini düşman bellersekişimiz zor.. :D -
Ülkenin düze çıkması için yapılması gereken şeyler:
1)yabancı sigara tüketme maltepede güzel sigara
2)coca-cola,pepsi .... Mc donaldsın,burger kingin önünden bile geçme
3)Holywooda para harcama.
4)levis,lagos,adidas,nike hepsinin koy götüne gitsin
5)Televizyonu kapa,hatta pencereden at.Git gazete,dergi oku.
6)Futbol denen afyonla vakit harcama,futbolcular yöneticiler maçtan sonra lüks villalarda sikişiyor,sen boş yere üzülüyorsun
7)Araba kullanma.Boş yere benzin tüketme,trafiği işgal etme,hele o jipleri kullanan ipneler tam halk düşmanı,toplu taşıma kullan.
8)Sağı solu kirletme,elindekini çöpe at
9)Her hangi bir firmanın(örnk:Nokia,intel,amd,fifa,dell,ipod,kamera,fotoğraf makinası,mp3 çalar,anasının .mı) yeni ürünü çıktığında saldırma,elindekini bozana kadar kullan.
10)Gıda tüketiminde önceliği Ülkemizde yetişmekte olan ürünlere ver.İtalyan eriğinin,iran karpuzunun,çikita muzun içine edeyim.
-
Bide Türk insanının çalışmadığı söyleniyor.Çalışıyoruz kardeşim,hemde it gibi.Avrupada amerikada öğrenciler sikşe sikşe okul okurken biz ilkokuldan itiberen ezilmeye başlıyoruz.Bizim doktorumuz 1 milyara günde 10-15 ameliyat yaparken,elin oğlu günde üç saat pansuman yaparak 5-10 bin dolara para demiyor.Bizim çiftçi öğlen 12 de ekin toplarken,fıstık çekerken,onlar biniyorlar makineye bi saatte işi bitirip,o sikindirik gıdalarını bize satıyorlar.Bizim ameleler günlük 5 milyona 100 tane çimento çıkarırken,onlar kuruyorlar saati iki duvar örüyorlar,alarm öttümü doğru içki içmeye.Sömürgeyiz amına koyum.Kazandığımız herşey dışarı akıyor.
-
bir şeyler başlasak diyorsanız dilinizden başlayın.Bu sitedee çokça görüyor ve üzlüyorum.Kodlama öğreniyoruz diye Türkçesi duran ingilizce kelimeleri kullanmayın lütfen.
Öyle eskilere gitmenin manası yok,ben size tren,spor,süper gibi kelimeler söylemeyecem.
bilmem ne yüzünden açtım bu topici
topic? >> başlık
postunu düzenlesene
post? >> ileti,mesaj
user,admin,mod ilişkileri
user? >> kullanıcı
admin >> yönetici(şeyh)
moderator(yetkili,görevli)
günlük hayatta ve msn cart curtta kullanılanlar var bir de
pls ya da please >> lütfen
thanks >> teşekkürler,sağol
bye,by >> hoşça kal,güle güle,görüşürüz
ok,oke,okey >> tamam,oldu
en sık kullandıklarımız bunlar,daha çok var aslında.Sizden ricam daha sağlıklı bir Türkçe.Eminim farkınız orataya çıkacaktır.
Toplam Hit: 4005 Toplam Mesaj: 31