Y.T.Ü. Bilgisayar Mühendisliği
-
hocam yaptığım uzun gözlemler konusunda şunları söyleyebilirim sana. Mevzun olduğun üniversitenin diploması sadece ve sadece işe ilk başlarken yapıyor. Sonrasında insanlar senin bilgine bakıyor.
gidiyorsun başvuruyorsun mevzuniyetin üstünden bir kaç yıl geçmiş askerliği yapmışsın gelmişsin bir kaç yerde çalışmışsın dikiş tutturamamışsın...
sonra gitmiş kaliteli bir yere başvurmuşsun adamların ilk aklına gelecek olan ve yine sana soracakları şey önceki işinizden neden ayrıldınız verebileceğiniz iyi referanslarınız varmı?
bu dediklerimi bir araya getiremezsen gelecekte istersen git oxford tan mevzun ol bir kaç kez girersin işe çıkarsın o insanlar diplomana göre almışlardır beğenmemişlerdir yollamışlardır... ama sonrakiler iyi referanslar veremezsen yüzüne bile bakmazlar...
-
hocam yaptığım uzun gözlemler konusunda şunları söyleyebilirim sana. Mevzun olduğun üniversitenin diploması sadece ve sadece işe ilk başlarken yapıyor. Sonrasında insanlar senin bilgine bakıyor.
gidiyorsun başvuruyorsun mevzuniyetin üstünden bir kaç yıl geçmiş askerliği yapmışsın gelmişsin bir kaç yerde çalışmışsın dikiş tutturamamışsın...
sonra gitmiş kaliteli bir yere başvurmuşsun adamların ilk aklına gelecek olan ve yine sana soracakları şey önceki işinizden neden ayrıldınız verebileceğiniz iyi referanslarınız varmı?
bu dediklerimi bir araya getiremezsen gelecekte istersen git oxford tan mevzun ol bir kaç kez girersin işe çıkarsın o insanlar diplomana göre almışlardır beğenmemişlerdir yollamışlardır... ama sonrakiler iyi referanslar veremezsen yüzüne bile bakmazlar...
-
seneye de ben giderim ytü ye ortam kuralım gidn :D
-
iki kere söylediğin için sağol :D
peki öğretim kalitesi nedir ytü nün ? programı eski dediler sonra yenilenmiş falan bir de lab larını bilen var mı ne durumda gitsem pişman olur muyum :D
-
CASPER Yazılım Geliştirme Laboratuarı; yeni açılmış süper ama :D
Resim 3) CASPER Yazılım Geliştirme Laboratuvarı- Donanım Özellikleri:
- Intel Core2 Duo E6750 2.66GHz, 4 MB L2 Cache, 1333 MHz FSB
- 2 GB Ram
- 160 GB SATA Disk
- GeForce 7300 LE PCI-E 16X 512MB Ekran kartı
- LITE-ON DVD RW
- 19 inç Wide LCD
- Yazılım Özellikleri
- Windows XP Pro SP2 işletim sistemi
- Delphi 7
- Microsoft Office 2003
- Visual Studio 2005
- SQL Server 2005
- Matlab 7.1
- Rational Rose 7
- Rational Application Developer
- Eclipse
- SWI-Prolog
- Dev Pascal
- Dev C++,
- DB2 Express 9.1
- WebSphere 6.1
- Donanım Özellikleri:
-
muhammedonur bunu yazdı:
-----------------------------iki kere söylediğin için sağol :D
peki öğretim kalitesi nedir ytü nün ? programı eski dediler sonra yenilenmiş falan bir de lab larını bilen var mı ne durumda gitsem pişman olur muyum :D
-----------------------------Kuzenim İtü'de okuyor.
Bunların yaz okulu sınavları Ytü ile beraber yapılabiliyormuş.
Yani İtü'de ki adam Ytü'ye gidip ders alabiliyor, geçemediği dersi geçebiliyor.
Ders zorluğu bakımından Ytü ilkokul gibiymiş İtü'nün yanında. :)
-
istanbul universitesinin bilgisayar müh bölümü itü ve ytü den daha kalitelidir.eğer kendini geliştirmek istiyorsan bu bölümde ist uni buna oldukça uygun.ytü de okuyan arkadaşlarım pek memnun değiller.bende bilgisayar müh okuyorum ama bu 3 ünidede değil :-) ama sen ist uni bilgisayarı bi araştır kendin gör içine sinsin
-
ben de bılgısayar muhendıslıgı okuorum. sana solıyebılcegım sey okulun ısmıne bakma. okulda zaten bısı ogretmıolar sureklı sana soruolar :D kendını gelıstırdııkten sonra ıs basvurularında bıle dıploman bılgı sevıyenden daha sonra gelıo. kendımı gelıstırırım dıosan ıstedıgın yere gıt. he gercı kendımı gelıstırmem dıosan da ıstedıgın yere gıt :D ama benım sana tawsıyem. gelecek konusunda okuluna pek guvenme. kendını yorman lazım saglam bı ıs we gelecek ıstıosan...
-
verruckt bunu yazdı:
-----------------------------
ben de bılgısayar muhendıslıgı okuorum. sana solıyebılcegım sey okulun ısmıne bakma. okulda zaten bısı ogretmıolar sureklı sana soruolar :D kendını gelıstırdııkten sonra ıs basvurularında bıle dıploman bılgı sevıyenden daha sonra gelıo. kendımı gelıstırırım dıosan ıstedıgın yere gıt. he gercı kendımı gelıstırmem dıosan da ıstedıgın yere gıt :D ama benım sana tawsıyem. gelecek konusunda okuluna pek guvenme. kendını yorman lazım saglam bı ıs we gelecek ıstıosan...
-----------------------------orası muhakkak çalışmayana ekmek yok ;)
-
muhammedonur bunu yazdı:
-----------------------------azizsenel55 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam diploma para etmez iş sende biter kendini geliştirisen hakkaridede okusn en kral iş snn olur herhalde soruna cevap aldın
-----------------------------ya nasıl diploma para etmez mühendislikte de diploma para etmeyecekse nerede edecek ki :s ama geliştirme olayına katılıyorum tabi.
-----------------------------diploma arkadaşın dediği gibi işe girerken soracakları en son şey. sonra dersin odtü mezunu bilgisayar mühendisiyim iş bulamıyorum bu nasıl ülke diye :) bilgi ve bilgini kanıtladığın sağlam referanslar işe girmen için yeterde artar bile. diploma ise +1 puandır sadece senin için emin ol.
ayrıca o bilgisayar laboratuarı bizim kıçıkırık meslek lisesinde de var :D