folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Hakkında Bilgi (KYK)

Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Hakkında Bilgi (KYK)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Hocalar şimdi benim şöyle bi sorum olucak benim kuzenim devletten geri ödemeli aylık yanılmıyorsam cüzi miktarda para alıyor bende almak istiyorum ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim ödemeler ve şartları nelerdir vs vs vs 

Not:Konu altına başka sorulurı olan müridlerde yazsın tek başlık altında ilerleyelim

ZalımMadam.10.07.24
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

kyk ya başvur tarihlerini kaçırmadan, orada sana iki seçenek çıkacak zaten ne istediklerini seç. burslara başvur bunun yanında katkı ya da öğrenim kredisi istiyorsan onlara da başvuracaksın. 

burs çıkmayazsa, katkı kredisi okulun harç giderlerinin bir kısmını veriyor, öğrenim kredisi ise aylık 260 tl civarında destek alıyorsun. burs çıkarsa 260 tl lik burs alıyorsun.. bilmem kredi miktarında değişiklik oldu mu ama böyleydi en son

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

Yeni kazandım sanırım 

www.kyk.gov.tr'den başvuru yapacaksın ayın 26'sı son gün

öğrenim kredi - katkı kredisi - başbakanlık bursu olmak üzere 3 seçenek var 

öğrenim ve başbakanlık aynı parayı verirler her yıl ortalama 20 lira zam gelir şimdi ki tutarı 260 lira

başbakanlıkta geri ödeme yoktur adı üstünde burs 4 dersin altan kalırsa toplamda kesilir aldıkların geri istenmez bundan sonra alacakların öğrenim kredisine çevrilir.

öğrenim kredisi bir nevi devletin verdiği kredidir öğrenim hayatın bittikten 2 yıl sonraya kadar geri istemez sonra parasını ister tabi hemen boğazına yapışmaz taksit seçenekleri vardır epey esnektir üzerine gelen faiz çok cuzi bi miktardır. hatta 2 yıl içinde peşin ödeyecem dersen yüzde 20-30 civarında bi indirim yaparlar.

katkı kredisi ise 1. öğretimler için geçerlidir harcın büyük bi kısmını verirler gerçi ödeme şekli öğrenim ile aynıdır.

başka bişi varsa sorabilirsin.

Kreyzi tarafından 22/Ağu/12 16:20 tarihinde düzenlenmiştir

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

Yeni kazandım sanırım 

öğrenim ve başbakanlık aynı parayı verirler her yıl ortalama 20 lira zam gelir şimdi ki tutarı 260 lira

başbakanlıkta geri ödeme yoktur adı üstünde burs 4 dersin altan kalırsa toplamda kesilir aldıkların geri istenmez bundan sonra alacakların öğrenim kredisine çevrilir.

öğrenim kredisi bir nevi devletin verdiği kredidir öğrenim hayatın bittikten 2 yıl sonraya kadar geri istemez sonra parasını ister tabi hemen boğazına yapışmaz taksit seçenekleri vardır epey esnektir üzerine gelen faiz çok cuzi bi miktardır. hatta 2 yıl içinde peşin ödeyecem dersen yüzde 20-30 civarında bi indirim yaparlar.

katkı kredisi ise 1. öğretimler için geçerlidir harcın büyük bi kısmını verirler gerçi ödeme şekli öğrenim ile aynıdır.

Hocam ben 2.öğretimim bana aylım 260lira yeter geride öderim ne yapıyım ben :)

ZalımMadam.10.07.24
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    nevorapat bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

Yeni kazandım sanırım 

kyk.gov.tr'den başvuru yapacaksın istersen akşam 7e doğru eve geçecem team aç beraber yardımcı olurum sana

2. öğretim isen zaten katkı kredisi ile işin yok demektir vermiyorlar :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    nevorapat bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

Yeni kazandım sanırım 

kyk.gov.tr'den başvuru yapacaksın istersen akşam 7e doğru eve geçecem team aç beraber yardımcı olurum sana

2. öğretim isen zaten katkı kredisi ile işin yok demektir vermiyorlar :)

valla çok iyi olur :) ne kadar alırım tayip amcadan kesinligi nedir

ZalımMadam.10.07.24
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

sigorta girişin yoksa işsizlik maaşı almıyorsan kredi çıkma ihtimali %99 akşam 7de pm at hocu bana hallederiz

unuturum şimdi ben filan ayıp olmasın sana sen unutma

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

sigorta girişin yoksa işsizlik maaşı almıyorsan kredi çıkma ihtimali %99 akşam 7de pm at hocu bana hallederiz

unuturum şimdi ben filan ayıp olmasın sana sen unutma

tmm tmm bildigin  fakir adamım hadda borcum var :) 

ZalımMadam.10.07.24
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juliet
    Juliet's avatar
    Erkek

yeni burs ve kredi alıcak arkadaslar icinde ilk alıcagınız burs krediyi ocak ayında alıcaksınız.Okulunuzun panolarında yada kyk binalarında duyurular olacak onları kacırmayın notere imza atıcaksınız ordan kykya ordan ziraat bankasına felan vs işlemlerle bitirip bekliceksiniz. Ocak ayının 8. gününde(ilk alanlar 8 inde alır. diğer aylarda 7. gününde) ödemenizi alırsınız.  4 aylık 3aylık toplu ödeme olmucak şimdiden söyliyim. Farkı ne zaman alıcaz dersen mezun oldugun yılın eylülünde son ödemeni alırsın ya da diplomanı aldıgında otomatik kesilir.

ödeme kısmına gelince site acılmadıgı icin link veremicem ben sadece kredi almıstım 2008 yılında 8bin tlye imza atmıstım bu yıl baktıgımda 9 bin tl ödemem gereken tutar var. Ödemeye baslama tarihimde 2014 kasım ayında. kamu görevlisi olursan otomatik kesilir değilsen ödeme planlarını bilmiyorum tam 3 ayda 3 ay aldıgın kadar yada ödeme planı cıkartılır. 

burs alanlar icinse sınamalı öğrenci yada belirli bir not ort. asagısında kalırsan bursun krediye döner.

Her yıl belirli zam yapılır ben basladıgımda 180 tl ile basladı 4 yılda 260 a kadar cıktı.

Artık yıl öğrencilerine tekrar kredi yada burs cıkmaz.

011100110110000101111010011000010110111000101110011000010111011001101001
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

@juliet'in dediği gibi

başbakanlık bursu alanlar mezun oldukları sene haziran ayında son burslarını alırlar

kredi alanlar ise eylül ayında son kredilerini alırlar.

fark filanda hep hayaldir efsanedir olmayacaktır öyle bişi :F

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Bana da geri ödemeli kredi lazım.. Başvuru yapacağım da bilgileri eksiksiz mi tamamlamak gerek tüm bilgiler ellerinde var bizi niye yoruyorlar anlamıyorum.. :)

Kendine İyi Bak ..
Toplam Hit: 5466 Toplam Mesaj: 57