Yüksek Proteinli Beslenerek Yapılan Spor Ne Kadar Gelişim Sağlatır ?
-
merhaba.
kg başına 1 - 1.5 gram protein alarak yapılan spor, proteinli beslenmeye dikkat etmeden yapılana kıyasla ne kadar fark yaratıyor ?
Ben hep amatör olarak vucut geliştirme yaptım fakat günlük max 50 gram protein alıp yapıyordum. yani protein acısından yüksek beslenmiyordum ama sporun hakkını vererek yapıyordum.
Şimdi tekrar spora başladım. Kg başına 1.5 gram protein alarak spor yapsam nasıl fark olur ? 20-30 gram protein bile almıyorum şuan :D
ağırlık ekipmanlarım var o yönden sıkıntı yok. beslenmeyi hiç siklemeden yaptım hayatım boyunca sporu. 2019 yılında beslenmeye dikkat ederek yaptım oda 40-50 gram felandır en fazla günlük protein açısından. bi ozaman geliştiğimi hissettim :(
şimdi 100gram protein alsam her gün eskiye nezaran daha iyi gelişirmiyim ?
do_som tarafından 17/May/21 17:57 tarihinde düzenlenmiştir -
do_som bunu yazdı
merhaba.
kg başına 1 - 1.5 gram protein alarak yapılan spor, proteinli beslenmeye dikkat etmeden yapılana kıyasla ne kadar fark yaratıyor ?
Ben hep amatör olarak vucut geliştirme yaptım fakat günlük max 50 gram protein alıp yapıyordum. yani protein acısından yüksek beslenmiyordum ama sporun hakkını vererek yapıyordum.
Şimdi tekrar spora başladım. Kg başına 1.5 gram protein alarak spor yapsam nasıl fark olur ? 20-30 gram protein bile almıyorum şuan :D
Hocam kilo için tavsiye edebileceğin bir ürün var mı?
Bigjoy gibi..
-
koray bunu yazdıdo_som bunu yazdı
merhaba.
Bigjoy gibi..
kg almak için bir kere gainer kullandım sıvı oldugu için yemeğin üstüne içilebilir felan sanma. içtiğinde inanılmaz bir şişkinlik yapıyor. ben de koca bir kova gainer vardı kullanamamıştım.
içince hareket edesin gelmiyor ben bunu niye içtimki felan diyon :D bazal metobolizma hızını hesapla o hızın üstünde kalori al. en güzeli böyle kg almak için
-
https://www.tahribat.com/forum/spor-yapmayi-hayat-felsefesi-edinmis-arkadaslari-246929
tam senin sorunu karşılamasada güzel bilgiler vardı. göz atabilirsin
-
do_som bunu yazdıkoray bunu yazdıdo_som bunu yazdı
merhaba.
Bigjoy gibi..
kg almak için bir kere gainer kullandım sıvı oldugu için yemeğin üstüne içilebilir felan sanma. içtiğinde inanılmaz bir şişkinlik yapıyor. ben de koca bir kova gainer vardı kullanamamıştım.
içince hareket edesin gelmiyor ben bunu niye içtimki felan diyon :D bazal metobolizma hızını hesapla o hızın üstünde kalori al. en güzeli böyle kg almak için
Tamam hocam.Ben de almıştım ama duruyor son kullanma tarihi geçmiş :)
-
Protein alimi oncesinde belirli oranda karbonhidrat almak, egzersiz sonrasi protein emilimini artirici etkiye sahiptir. Gelisim sadece proteine bagli olmaz, genetigin, fizyolojik parametrelerin ve antrenman degiskenlerini bir arada dusunmek gerekir, tabi bu yaklasim daha cok atletler icin. Standart yurdum insani sporu yapacagim diyorsan, birazcik dogru antrenman - dogru beslenme - dogru dinlenme sureci her turlu yeterli olur. Cok fazla gram hesabi yapmana gerek yok.
Vaktim var okurum diyorsan :
https://www.amazon.com/Clinical-Nutrition-Australia-Healthcare-Medical/dp/1743073682
-
ComputerWolf bunu yazdı
Protein alimi oncesinde belirli oranda karbonhidrat almak, egzersiz sonrasi protein emilimini artirici etkiye sahiptir. Gelisim sadece proteine bagli olmaz, genetigin, fizyolojik parametrelerin ve antrenman degiskenlerini bir arada dusunmek gerekir, tabi bu yaklasim daha cok atletler icin. Standart yurdum insani sporu yapacagim diyorsan, birazcik dogru antrenman - dogru beslenme - dogru dinlenme sureci her turlu yeterli olur. Cok fazla gram hesabi yapmana gerek yok.
Vaktim var okurum diyorsan :
https://www.amazon.com/Clinical-Nutrition-Australia-Healthcare-Medical/dp/1743073682
teşekkürler.
@futurist sanada teşekkürler
-
Vücut ağırlığına göre belli bir oranda protein miktarı alman gerekiyor tam oran neydi hatırlamıyorum. Protein vücut gelişimi için şart. Antremanda amaç kasları zorlamak küçük zararlar vermek. Protein sayesinde bu zarar gören kaslar daha sağlam olarak kendini yeniler. Gerekenden fazla protein büyük ihtimal işe yaramayabilir
-
karbonhidratlada olur ya hep yalan dümen hocam iğneyle tozla yapıyorlar karbonhidrat devam.
bende toz alsam iğne yabsam bende öyle olurum
akmarky tarafından 17/May/21 20:30 tarihinde düzenlenmiştir -
akmarky bunu yazdı
karbonhidratlada olur ya hep yalan dümen hocam iğneyle tozla yapıyorlar karbonhidrat devam.
bende toz alsam iğne yabsam bende öyle olurum
Toz dediğn protein tozumu. Protein tozuysa yaklasık bir yıldır kullanıyorum daha bişey olamadım :)
-
Karbonhidrat almadan bi cacık olmaz.