folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yüksek Proteinli Beslenerek Yapılan Spor Ne Kadar Gelişim Sağlatır ?



Yüksek Proteinli Beslenerek Yapılan Spor Ne Kadar Gelişim Sağlatır ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek
    do_som bunu yazdı

    merhaba. 

    kg başına 1 - 1.5 gram protein alarak yapılan spor, proteinli beslenmeye dikkat etmeden yapılana kıyasla ne kadar fark yaratıyor ? 

     

    Ben hep amatör olarak vucut geliştirme yaptım fakat günlük max 50 gram protein alıp yapıyordum. yani protein acısından yüksek beslenmiyordum ama sporun hakkını vererek yapıyordum.  

    Şimdi tekrar spora başladım. Kg başına 1.5 gram protein alarak spor yapsam nasıl fark olur ? 20-30 gram protein bile almıyorum şuan :D

    ağırlık ekipmanlarım var o yönden sıkıntı yok. beslenmeyi hiç siklemeden yaptım hayatım boyunca sporu. 2019 yılında beslenmeye dikkat ederek yaptım oda 40-50 gram felandır en fazla günlük protein açısından. bi ozaman geliştiğimi hissettim :( 

    şimdi 100gram protein alsam her gün  eskiye nezaran daha iyi gelişirmiyim ? 

    sadece proteinle kas yapılmaz.

    ceza evi öncesi kol ölçüm 51 i görmüştü.

    glisemik indeksine bakmadan gün aşırı pirinç yiyeceksin, 1,5gram değil en az 2 gram protein tüketeceksin bir kaç yıl sonra 2 grama 1,5 grama düşürebilirsin bu yazdıklarım bu işi doğal yapacak insanlar için.

    hormon profilini düzeltmek için günde 8 saat karanlıkta uyku gerekiyor, ben az uyurum vücut toparlar diyen insan antremanı antreman gibi yapmıyordur, iyi bir kol antremanından sonra bir bardak suyu elin titremeden ağzına götüremezsin.

    fakir ailelerin çocuklarısınız, çok azınızın doğru düzgün bir işi ve parası var, geliri 15.000 üstü olan sayısı epey az.

    en büyük yardımcınız tavuk pilav ve gerçek protein tozu olacaktır, en ucuz pirinçten pilav, en ucuz tavuk göğsünden tavuk eti ve bandrollü weider premium ana güç kaynaklarınızdır. protein tozlarının çoğu sahte ve içerikleri gerçeği yansıtmıyor. protein hesabı yaparken aldığınız proteinin yüzde 30 unun sindirim için harcandığını da hesap edin.

    hormon profilini yüksek tutmak için şekeri sıfırlamanız gerekiyor, şeker yağda kadınlık hormonu üretim hızını artırır, mısır unu, ekmek, bunları hayatınızdan çıkarın, domates salça yok, soya fasülyesi ve fasülye türevleri yok.

    bitkisel içerikli protein kinoadır gerisi işe yaramıyor. testosteron takviyesi almıyorsanız haftada 4 defadan fazla seks de yapmamak gerekir. 

    ilk bir sene sarmlar da dahil hiç bir steroidi denemeyin, vücudunuz otursun zaten daha sonra ne yapmak istediğinize karar vereceksiniz. Benim kollarım kiloluyken 37 civarındaydı yağ kas hepsi karışık 37, idi, beş altı barfiks çekebiliyordum hedef göbeğin gitmesi sırtın erimesiydi diyetle olmadığını farkedince bir kaç eritici ilaç aldım o ara ağırlık çalışmaya başladım, başlangıçta ön kol biceps triceps çalışıyordum, kilo iniyordu ama barfiks sayısı artmıyordu beslenmeyi öğrendikten sonra kolları toplamanın yolunun yakacağım karbonhidratı antreman öncesi yüklemek olduğunu antremandan önce ve sonra da protein yüklemem gerektiğini kavradım, vücuttaki yağ erirken kol ölçüsü düşmüyordu artmaya başlamıştı, karındaki kasları da hissetmeye başlamıştım yani orada kocaman bir yağ kütlesi vardı ama altta kaslerı hissetmeye başlamıştım, sonra koşmanın genel gücü artırdığını farkettim, sigara ve kahveyi bırakmıştım vücut şekle giriyordu ama bacaklar kötüydü, kumda koşmaya başladım ilk hafta kramplar iğne batırmadan son bulmuyordu, koşmaya devam ettikçe o ağrılar gitti, yağlar gitmeye başladı, epey forma girdim, salona gitmeye başladım orada fitness yapanlar, bodybuilding yapanlar, güreşçiler vs hepsinin farklı amaçları ve beslenme şekilleri olduğunu gördüm, body den ziyade crossfit ve fitness bana daha uygundu ama illaki şunu yapacağım demedim, daha sonra pentatlona döndüm en zoru en keyiflisi pentatlondu. tam bir amaç belirlemen lazım, ben şu kiloda şu yapıda olacağım dedikten sonra o hedefe göre gidersin bizde yapı obeziteye de genişlemeye de müsait benim rutinim iki yıldır sadece totalgym fullbody egzersizleri ve pentatlondu, dört öğün beslenmeyle gidiyordum. içeri gir çık olayı beni iki sene geri atmıştır, yine başlamam için sigarayı ve antidepresanları bırakmam lazım. sporda sakatlık dışında ara vermemek gerekiyor, tembellik de etmemek gerekiyor, insan vücudu güzel olduğunda kendine özgüveni artıyor, kendinden genç insanları koşarak yakaladığında vay be diyorlar, cinsel performansı da çok etkiliyor.

    yani sadece proteinle olmaz, protein, karbonhidrat, yağ, rafine 8 saat uyku, düşük yoğunluklu cinsel hayat, bol su, devamlılık...

    RETRET tarafından 17/May/21 21:49 tarihinde düzenlenmiştir

    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roe
    Roe's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Eylül/2012
    Erkek

    herşeyin fazlası gibi protein fazlasıda vucuda zarar verir misal sivilcelerin artar karaciğerini yorar sağlam hesaplama yapmak gerekir beslenme, dinlenme ve iyi antrenman üçlüsünü yakalaman gerekir internetteki yazılan şu diyet bu diyet diye bakma olaya sana özel antrenman programı ve sana özel yeme içme programı olmalı profesyonel destek almanı öneririm.


    Im not sure..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2012
    Erkek
    umit bunu yazdı
    akmarky bunu yazdı

    karbonhidratlada olur ya hep yalan dümen hocam iğneyle tozla yapıyorlar karbonhidrat devam.

    bende toz alsam iğne yabsam bende öyle olurum

    Toz dediğn protein tozumu. Protein tozuysa yaklasık bir yıldır kullanıyorum daha bişey olamadım :)

    aynen ama sen ağızdan alıyorsun galiba ondan etki etmemiş olabilir

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    do_som bunu yazdı

    merhaba. 

    kg başına 1 - 1.5gram protein alarak yapılan spor, proteinli beslenmeye dikkat etmeden yapılana kıyasla ne kadar fark yaratıyor ? 

     

    Ben hep amatör olarak vucut geliştirme yaptım ,fakat günlük max 50gram protein alıp yapıyordum. yani protein acısından yüksek beslenmiyordum ,ama sporun hakkını vererek yapıyordum.  

    Şimdi tekrar spora başladım. Kg başına 1.5gram protein alarak spor yapsam nasıl fark olur ? 20-30gram protein bile almıyorum şuan :D

    ağırlık ekipmanlarım var, o yönden sıkıntı yok. beslenmeyi hiç siklemeden yaptım, hayatım boyunca sporu. 2019 yılında beslenmeye dikkat ederek yaptım, o da 40-50gram felandır en fazla, günlük protein açısından. bi ozaman geliştiğimi hissettim :( 

    şimdi 100gram protein alsam her gün  eskiye nezaran daha iyi gelişirmiyim ? 

    sadece proteinle kas yapılmaz.

    ceza evi öncesi kol ölçüm 51 i görmüştü.

    glisemik indeksine bakmadan gün aşırı pirinç yiyeceksin, 1,5gram değil en az 2gram protein tüketeceksin, bir kaç yıl sonra 2 grama(ı) 1,5 grama düşürebilirsin, bu yazdıklarım bu işi doğal yapacak insanlar için.

    hormon profilini düzeltmek için günde 8saat karanlıkta uyku gerekiyor, ben Az uyurum Vücut toparlar diyen insan, antremanı antreman gibi yapmıyordur; iyi bir kol antremanından sonra, bir bardak suyu elin titremeden ağzına götüremezsin.

    fakir ailelerin çocuklarısınız, çok azınızın doğru düzgün bir işi ve parası var, geliri 15.000 üstü olan sayısı epey az.

    en büyük yardımcınız tavuk-pilav ve gerçek protein tozu olacaktır, en ucuz pirinçten pilav, en ucuz tavuk göğsünden tavuk eti, ve bandrollü weider premium ana güç kaynaklarınızdır. protein tozlarının çoğu sahte, ve içerikleri gerçeği yansıtmıyor. protein hesabı yaparken aldığınız proteinin yüzde30'unun sindirim için harcandığını da hesap edin.

    hormon profilini yüksek tutmak için şekeri sıfırlamanız gerekiyor, şeker yağda kadınlık hormonu üretim hızını artırır, mısır unu, ekmek, bunları hayatınızdan çıkarın, domates salça yok, soya fasülyesi ve fasülye türevleri yok.

    bitkisel içerikli protein kinoa'dır, gerisi işe yaramıyor. testosteron takviyesi almıyorsanız ,haftada 4 defadan fazla seks de yapmamak gerekir. 

    ilk bir sene sarmlar da dahil hiç bir steroidi denemeyin, vücudunuz otursun zaten daha sonra ne yapmak istediğinize karar vereceksiniz.

    Benim kollarım kiloluyken 37 civarındaydı, yağ-kas hepsi karışık 37, idi, beş altı barfiks çekebiliyordum, hedef Göbeğin gitmesi ve Sırtın erimesiydi, diyetle olmadığını farkedince, bir kaç eritici ilaç aldım, o ara ağırlık çalışmaya başladım, başlangıçta ön kol- biceps -triceps çalışıyordum, kilo iniyordu ama barfiks sayısı artmıyordu, 

    beslenmeyi öğrendikten sonra, kolları toplamanın yolunun, yakacağım karbonhidratı antreman öncesi yüklemek olduğunu, antremandan önce ve sonra da protein yüklemem gerektiğini kavradım, vücuttaki Yağ erirken Kol ölçüsü düşmüyordu, artmaya başlamıştı, karındaki kasları da hissetmeye başlamıştım,

    yani orada kocaman bir yağ kütlesi vardı ama, altta kaslerı hissetmeye başlamıştım, sonra koşmanın genel gücü artırdığını farkettim, sigara ve kahveyi bırakmıştım, vücut şekle giriyordu,

    ama bacaklar kötüydü, kumda koşmaya başladım, ilk hafta kramplar iğne batırmadan son bulmuyordu, koşmaya devam ettikçe, o ağrılar gitti, yağlar gitmeye başladı, epey forma girdim,

    salona gitmeye başladım, orada fitness yapanlar, bodybuilding yapanlar, güreşçiler vs hepsinin farklı amaçları ve beslenme şekilleri olduğunu gördüm,

    body den ziyade , crossfit ve fitness bana daha uygundu, ama illaki şunu yapacağım demedim, daha sonra pentatlona döndüm, en zoru en keyiflisi pentatlondu. tam bir amaç belirlemen lazım, ben şu kiloda şu yapıda olacağım dedikten sonra, o hedefe göre gidersin .

    bizde yapı obeziteye de genişlemeye de müsait .benim rutinim iki yıldır sadece, totalgym fullbody egzersizleri ve pentatlondu, dört öğün beslenmeyle gidiyordum. içeri gir çık olayı beni iki sene geri atmıştır, yine başlamam için sigarayı ve antidepresanları bırakmam lazım.

    sporda sakatlık dışında ara vermemek gerekiyor, tembellik de etmemek gerekiyor, insan vücudu güzel olduğunda kendine özgüveni artıyor, kendinden genç insanları koşarak yakaladığında vay be diyorlar, cinsel performansı da çok etkiliyor.

    yani sadece proteinle olmaz, protein, karbonhidrat, yağ, rafine 8 saat uyku, düşük yoğunluklu cinsel hayat, bol su, devamlılık...

    aklıma takıldı,

    Şeker dediğin Basit şeker mi, yâni rafine - fabrikasyon şeker mi? bir de fasulyeyi(kuru? - taze?) niye yiyemiyoruz yahu, bunda da şeker yok mu @@,  pirinç'te şeker yok mu?

    meyve hiç mi yemeyeceğiz ^^` kabuklu kabuklu.

     

    ama @Compu'yle beraber çapraz bakınca, gerçi kaynaklar aynı olabilir, ikiniz de aynı şeyi söylemişsiniz Antrenman öncesi ve Sonrası için. bu çok ilginç'miş.

     

     

    RitmFarbRacourci tarafından 22/May/21 23:32 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
Toplam Hit: 1872 Toplam Mesaj: 15
yüksek proteinli beslenerek yapılan spor ne kadar