folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yuksek Rpm Li Hdd Kullananlar / Bilenler

Yuksek Rpm Li Hdd Kullananlar / Bilenler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

merhaba

bi sistem toplamam gerekiyor, ssdlerin omurleri kisa oldugundan bunun yerine yuksek rpm li hdd dusunuyorum.10 yada 15k lik hdd lerin ssd lere yada standart 7200rpm lere nazaran performansa etkisi nasildir ? fikri olan arkadaslar yardimci olabilirmi

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juncteus
    Juncteus's avatar
    Erkek

Niye ssd nin daha az ömrü olsun ki , Mantıken birisi mekanik tarayarak çalışıyor diğeri ram mantığında

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hoca seninki Türk işi olmuş : ) Hızlı olsun ömrü az olsun diyorum , ilerde kim bilir neler çıkıcak alırsın yenisini , 128 gb ssd im var çatır çatır kullanıyorum patlarsada patlasın koy amına :D

küfrederiz villalara kulübeden
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    ersn bunu yazdı

Hoca seninki Türk işi olmuş : ) Hızlı olsun ömrü az olsun diyorum , ilerde kim bilir neler çıkıcak alırsın yenisini , 128 gb ssd im var çatır çatır kullanıyorum patlarsada patlasın koy amına :D

oyle degil iste hocam, icindeki veriler benim icin onemli. duzenli yedek almakta harbiden eziyet. ssd lerden veri kurtarmakta cok zor oluyo

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ipTelefon bunu yazdı
    ersn bunu yazdı

oyle degil iste hocam, icindeki veriler benim icin onemli. duzenli yedek almakta harbiden eziyet. ssd lerden veri kurtarmakta cok zor oluyo

Hoca ben onunda önlemini aldım. 500 + 250 gb hdd var , external kullanıyorum işim olduğu zaman basıyorum düğmesine devreye giriyorlar . Tavsiyem sende öyle yap 

küfrederiz villalara kulübeden
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLyCat
    HoLyCat's avatar
    Erkek

http://www.724tikla.com/product/300gb-hp-507127-b21-10k-6g-2-5-sas-dp-hdd-847 Hocam cok lazımsa sana satayim :)

🆃🅰🅷🆁🅸🅱🅰🆃.🅲🅾🅼
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

al ssd yi calistira bi komut koy extarnal bagli kalsin pc yi her acip kapamanda otomatik kopyalama yapar dosya ayniysa veya tarihde degisiklik yoksa yazmaz geriye kalan yeni dosylari kopyalar eskileri hdd de birakir ve bu olayla yedek alma derdine cozum bulmus olursun kendi otomatik yapar kurdugum bi serverda ayni sekilde periyodik olarak haftada 3 gun gece saat 23:30 da yedek aliyor ve aldigi yedek tahmini olarak soyluyorum 180 gb 2 gunde bir sorgulama yapiyor yenileri ekliyor eskileri kontrol ediyor eger degistiyse yenisini yaziyor basit bi cmd kodu sende deneyebilirsin.

delimiyim ben?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    ipTelefon bunu yazdı

merhaba

bi sistem toplamam gerekiyor, ssdlerin omurleri kisa oldugundan bunun yerine yuksek rpm li hdd dusunuyorum.10 yada 15k lik hdd lerin ssd lere yada standart 7200rpm lere nazaran performansa etkisi nasildir ? fikri olan arkadaslar yardimci olabilirmi

Hocam trim destekli bir ssd ve işletim sistemiyle ortalama bir ssd günlük kullanıcının işlemlerinde en az 5-6 senelik ömrü var. SSD yi öldürmeyin bu kadar.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

SSD'lerin ömürleri kısa değil. Sunucu için kullanacaksan sata diskleri her türlü skib bırakırlar.

arbeit macht frei
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

raid diye bir sistem var biliyorsundur belki. sata disklerin hızların birleştirip iki katı hızında yazma.. okuma bi incele istersen.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    DrKill bunu yazdı
    ipTelefon bunu yazdı

merhaba

Hocam trim destekli bir ssd ve işletim sistemiyle ortalama bir ssd günlük kullanıcının işlemlerinde en az 5-6 senelik ömrü var. SSD yi öldürmeyin bu kadar.

hocam cok genis bi cevrem olmamasina karsin 4 tane olmus ssd vakasiyla karsilastim, ben yuksek rpm li hdd leri ssd lere yakin fiyatlarda diye dusunurdum cok pahalilarmis.

ntfs symbolic link diye bisey varmis, hdd deki klasoru ssd de imis gibi gosterebiliyoruz (mesela program files i yada appData yi) 

1 hdd + 1ssd alip bu sekilde kullanicam

Toplam Hit: 2002 Toplam Mesaj: 15