Yuksek Rpm Li Hdd Kullananlar / Bilenler
-
para konusunda fazla sıkıntın yoksa raid 10 veya raid 1 i öneririm raid 1 yaparsan sağlama alırsın işini raid 10 yaparsan biraz fazla maliyetli olur ama inanılmaz performans ve güvenlik sağlarsın
-
siyahbereli bunu yazdı
raid diye bir sistem var biliyorsundur belki. sata disklerin hızların birleştirip iki katı hızında yazma.. okuma bi incele istersen.
Hocam ssd nin hızı okuma yazma hızından gelmiyor sadece. Asıl olayı gecikme süreleri 0.2 ms lerden bahsediyoruz.
ipTelefon bunu yazdıhocam cok genis bi cevrem olmamasina karsin 4 tane olmus ssd vakasiyla karsilastim, ben yuksek rpm li hdd leri ssd lere yakin fiyatlarda diye dusunurdum cok pahalilarmis.ntfs symbolic link diye bisey varmis, hdd deki klasoru ssd de imis gibi gosterebiliyoruz (mesela program files i yada appData yi)
1 hdd + 1ssd alip bu sekilde kullanicam
Hocam 1 hdd + 1 ssd en iyi çözüm bencede. O 4 tane vakayı bilmiyorum açıkçası. Dediğim gibi SSD de trim desteği çok önemli. Ayrıca işletim sistemindede o destek çok önemli. AYRICA ki bu son noktayı çoğu kişi unutuyor. İşletim sisteminde trim desteğini aktif etmek gerekiyor. Eğer bu aktifleştirme işlemini unutursa trim desteksiz ssd ler gibi çalışır aygıtın. Bununla ilgili internette "TRIM desteğini etkinleştirme" gibi aramalarla dökümanlara bakabilirsin.
DrKill tarafından 30/Tem/13 14:16 tarihinde düzenlenmiştir -
SCSI (skazi) kartlı harddiskler 15000 RPM hızında çalışıyor.
-
Şu aşamadan sonra SCSI sistem toplanmaz:)
RAID 0+1 iyidir de maliyetlidir. 4 tane disk olacak ama sadece ikisinin toplam kapasitesi kullanılacak vs.
RAID 0 denedim biraz eski SATA disklerle (Samsung marka 120 GB, aynı seri ve rocketraid 2300 ile). Neredeyse 2 kat okuma hızı sağladım (yazma hızı o kadar fazla artmıyor fakat yine de 1,5 kattan fazla). Ortalama elde ettiğim okuma hızı 70 mB/s civarındaydı. Tabi rastgele erişim hızı kabul edilemeyecek seviyede.
İyi ayarlanmış SSD sistem iyidir. Tabi öncelikle şu swap'ten kurtulmak lazım. Bunun için de 8 GB veya daha fazla geçici belleğe ihtiyaç var.