folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Yunan Ordusunun Sloganı Şok Etti

Yunan Ordusunun Sloganı Şok Etti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Razorback
    Razorback's avatar
    Erkek

habib_mx_tr bunu yazdı:
    -----------------------------

TSK envanterindeki silahlar hakkından nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Bu kadar net konuşmanızı hangi kaynak sağlıyor?

Subay akrabalarımız var bundan başka kaynak ne olabilir ki.Envanterde aşşağı yukarı neler olduğunu biliyoruz.İnsansız uçak alındı israilden katma değerini onlar yiyo.Leopar tankları alındı 100 150 tane onlarda alman eskileri.Diğer tankları sorma bile bizim ege ordu komutanlığında hala m60 pattonlar yürüyor en az 50 senelik makinalar..Olum hala f4 fantomlar uçuruyoruz vietnamdan kalan tenekelerle.40 senelik uçaklarla mı güçlü olunuyor.Bir f35 ihalesine girmişiz kaymağını başkası yiyo.Sen süper güç müsün süper ekonomi misin ona bak.Kendi teknolojisiyle mekaniğiyle direnen güç güçtür.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

bizide komutanlığa götürmüşlerdi tanklara felan binmiştik harbi bok gibiydi 50-60 senelik tanklardı demirleri körelmişti artık ama belki görüdüklerimiz sadece perde önündekirlerdir bunun arkasıda vardır koskoca ordu bütün mühimmatını gözler önüne sercek veya açıklıyıcak değil ya.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gfb_soldier
    gfb_soldier's avatar
    Erkek

Önden birkaç tank..

Leopard 2

Dosya:POL%20Leopard2A4.jpg

Leopard 2 ailesinin geniş versiyonudur, 2A4 modelleri daha önemli değişiklikler içerir, bir otomatik ateş ve infilak bastırma sistemi içerir, bir dijital ateş kontrol sistemi ve geliştirilmiş taret ve tungsten/titanyum zırh içerir.

Leopard 2ler 1985 ve 1992 arasında 7 parti şeklinde üretilmiştir.Bütün yaşlı modeller standart Leopard 2A4lere dönüştürülmştür.Almanya toplam 2,125 2A4, Hollanda 445 tank kullanmıştır.İsviçre 2A4'leri Pz87 adında lisanslı olarak üretmiştir.Bu versiyon İsviçre yapımı makineli tüfekler, iletişim ekipmanları ve NBC koruma özelliği içermektedir.İsviçre 380 Pz87 kullanmaktadır.

Soğuk savaş bittikten sonra, Almanya ve Hollanda tankların geniş stoklarını buldu.Bu tanklar NATO'ya ve diğer dost ülke ordularına başarılı bir şekilde satıldı. Üretim fazlası tanklar Avusturya (114), Kanada (80), Şili (140), Danimarka (51), Finlandiya (124), Yunanistan (183), Norveç (52), Polonya (128), Portekiz (37), Singapur (66), İspanya (108), İsveç (160) ve Türkiye (298) satıldı.

Pz 87WE İsviçre'nin Leopard 2A4'e uyguladığı modifikasyon ve geliştirme sonucu oluşmuştur.Modifikasyonla iyi bir şekilde koruması geliştirilmiştir, ilaveler içinde Leopard 2A6Mler mayın koruma kiti, ön eğimli yüzeyde kalın zırh oluşturulmuştur ve taret ekipmanı İsviçre tarafından geliştirilmiş titanyum alaşımıdır.Taret çatısı geliştirilmiş ve sis havanı yeniden dizayn edilmiştir.İlave olunan geliştirmeler hayatta kalma olasılığını ve çatışma kabiliyetini artırmıştır, elektrikli taretlerin kullanılışı Leopard2A5'e benzer, arka için bir sürücü bakış kamerası, doldurucu için bağımsız silah istasyonu oluşturulmuştur, komut ve kontrol sistemi artırıldı. Ateş kontrol sistemi geliştirildi, Carl Zeiss Optronics GmbH PERI-R17A2 ateş konrol sistemi kullanılmaktadır.Bir Mg 64 0.50 kalibrelik silahtan oluşan istasyon vardır.

M-60

Dosya:M60%20kzlsngr.JPG

http://tr.wikipedia.org/wiki/M60_Patton

Dosya:SabraMKIII.jpg

http://tr.wikipedia.org/wiki/M60T

Dosya:T-155%20FIRTINA%20155mm%20Self-Propelled%20Howitzer.jpg

http://tr.wikipedia.org/wiki/T-155_F%C4%B1rt%C4%B1na

Fırtına`nın Aselsan tarafından geliştirilen özgün atış kontrol sistemi dört ana bölümden oluşmaktadır

• Ataletsel Seryrüsefer Sistemi (Inertial Navigation System)
    • Atış Kontrol Bilgisayar
    • Otomatik Namlu Yönlendirme Sistemi
    • İlk Hız Ölçme Radarı

Obüs INS sayesinde tevcih hattı istikamet açısını 0,3 milyem, mevzi koordinatlarını 17,5m ve mevzi rakımını 10m doğrulukla tespit edebilmektedir. Obüs ayrıca, mevcut sistemlerin aksine, tevcih herekli nişan dairesi, nişan çubuğu, ´vb. alet ve avadanlığa ihtiyaç duyulmadan çok kısa bir süre zarfında mevzilenebilmektedir. En önemli özelliği; 8-25 km arası mesafelere yapılan atışlarda farklı namlu açılarından ardarda atılan üç merminin, hedefe aynı anda ulaşması ile üç adet obüsün atış gücünü tek başına karşılayabilmesidir.

Bir dünya tank var üşeniyorum koymaya.Genel kültür olur azıcık araştırın edin.Yazmayın kafanıza göre albay tanıyorum çavuş tanıyorum diye.Bizde asker tanıyoruz hayırdır biz niye duymuyoruz dediklerinizi?Tskyı nasıl yıpratacağınızı şaşırdınız artık ak.

Birkaç Füze ve Misil sistemi

File:Atacms%2002.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/MGM-140_ATACMS

http://en.wikipedia.org/wiki/J-600T_missile

File:M115%20display.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/M115_howitzer

f4le uçuyoruz diyenlere şu liste

SAVAS UCAKLARI:

F-16 Fighting Falcon Block 50+: 0 (30 adet satın alınacak)
    ALQ-211 Advanced Intergrated Defensive Electronic Warfare Suit, AN/APG-68[V]9, AN/AVS-9, JHMCS, Link-16, AIFF, LAU-129A, AN/AAQ-33 Sniper, AN/AAQ-13 LANTIRN.

F 16 Block 50: 73 (54 C + 19 D) (7 kayıp)
    CCIP Modernizasyonu: AN/APG-68[V]9, JHMCS, AN/AVS-9, Link-16, AIFF, HTS(E), SPEWS-II (ALQ-178V5).

F 16 Block 40: 101 (87 C + 14 D) (16 kayıp)
    CCIP Modernizasyonu: AN/APG-68[V]9, JHMCS, AN/AVS-9, Link-16, AIFF, SPEWS-I.

F 16 Block 30: 37 (29 C + 8 D) (6 kayıp)
    Kısıtlı Modernizasyon: Tamamı için AIFF, 20 adet için JHMCS, AN/AVS-9, Link-16.

F 4E 2020 Terminator: 52 (2 kayıp)

F 4E Phantom: 61 (bunlardan yaklaşık 50 kadarının aktif olduğu değerlendirilmekte) (78 kayıp/hizmet dışı/yedek parça rezervi)

RF 4E Phantom: 32 (18 adedi LOROPS-IR ve Elbit E/O kameralı)

F 5 2000: 43 (5 kayıp)

(N)F 5A/B Freedom Fighter: 16 (Turk Yildizlari)

Insansiz Hava Araclari (IHA):

HARPY Saldiri IHA (500 km): 107 (Anadolu Kartrali 2006 tatbikatinda 1 adet deneme amacli olarak ateslendi)
    Heron MALE: 3 sistem (her sistemde 1 yer kontrol istasyonu + 3 IHA) 2009'da teslim edilecektir.

HAVA-HAVA FUZELERI

AIM 120A/B AMRAAM: 314 (176 AIM 120A + 138 AIM 120B)
    AIM 9X Sidewinder: 127 adet teslim ediliyor (98 adet opsiyon) + 105 adet için FMS onayı bekleniyor.
    AIM 9B Sidewinder: 210 (envanter dışına çıkarılıyor)
    AIM 9M Sidewinder: 500
    AIM 9L/I Sidewinder: 640
    AIM 9S Sidewinder: 310
    AIM 9P3 Sidewinder: 750+
    AIM 7E Sparrow: 367 (envanter dışına çıkarılıyor)
    AIM 7F Sparrow: 430 (envanter dışına çıkarılıyor)

HAVA-YER FUZE VE PODLARI

AGM-154A-1 JSOW Block-II / BLU-111: 50
    AGM-154C JSOW-C / Broach: 54
    AGM 88B HARM: <95 (Anadolu Kartrali 2006 tatbikatinda 1 adet deneme amacli olarak ateslendi + kaza/kirimlarda kaybedilenler mevcut)
    Popeye I: 99 (Anadolu Kartrali 2006 tatbikatinda 1 adet deneme amacli olarak ateslendi)
    AGM 65G1 Maverick IIR: <274
    AGM 65A/B Maverick: <550
    GBU 8/B HOBOS: 200
    GBU-10/12 Paveway I-II: 1200
    Aselsan GBU-10/12 Paveway-IIT: ?
    BLU 107 Durandal: 523
    AN/AVQ-23 Pave Spike: ?
    AN/AAQ-14 LANTIRN: <40
    AN/AAQ-13 LANTIRN: <40
    TÜBİTAK SAGE 250lb/1000lb LGB GBU: ?
    AWW-9 data-Link (Popeye) pod: ?
    AN/ALQ-167 ECM pod: ?
    EL/L-8222 ECM pod: ?

Siparis edilenler:

200 GBU-31 JDAM
    200 GBU-38 JDAM
    100 BLU-109
    50 CBU-103/CEM WCMD
    50 CBU-105/SFW WCMD
    50 AGM-84K SLAM-ER
    5 AWW-13 data-Link (SLAM-ER) pod
    6 EL/M-2055 SAR pod (Heron MALE)
    3 AselFLIR-300T EO pod (Heron MALE)
    200 AN/APG-68[V]9
    203 Link-16 MIDS-LTV Link 16
    200 JHMCS
    200 AN/AVS-9
    215 AIFF
    10 AN/AWW-13 datalink
    30 AN/AAQ-33 SNIPER
    30 AN/AAQ-13 LANTIRN

HAVA SAVUNMA FUZELERI

I-Hawk XXI (1X3): 24 lançerden oluşan 4 batarya (MPQ-64 Sentinel 3D radar (75 km. menzil) ve Kongsberg (Norveç) BOC atış kontrol sistemi).
    MIM14B Nike Hercules: 72 (envanter dışına çıkartılacaklar)
    Rapier B1X: 85 (840 Mk2B fuzesi + 27 Blindfire II radari)
    ZIPKIN KMS (1X4 FIM-92 Stinger): 10
    FIM92C Stinger RMP: 108

TAKTIK TRANSPORT UCAKLARI

A400M: 0 (10 siparis)
    C 130E Hercules: 7 (modernizasyona tabi tutulacaklar)
    C 130B Hercules: 6 (ELINT/SIGINT + cok amacli)
    C 160T Transall: <15
    CN 235-100M: 50 (27 transport+3 VIP+16 SIGINT/ELINT+3 CSAR+1 Open Skies)
    KC 135R-CRAG Stratotanker: 7

ERKEN HABERALMA/UYARI UCAGI

B-737-700/MESA THEIK: 0 (1 adet teslim aşamasında + 3 yapım aşamasında + 2 opsiyon)

HELIKOPTERLER
    AS532UL Cougar Mk1: 20 (14 SAR+6 CSAR)
    UH1H Iroquois: 19 (15 SAR, 4 EH)

Egitim Ucaklari:

T-38A/2020 Talon: 68 (Yapısal iyileştirme, 55 adedi yerli görev bilgisayarı, iletişim, navigasyon ve ucuş güvenliği bileşenlerinden oluşan Arı modernizasyonuna tabi tutulmaktadır)
    T-37B/C/2020 Tweed: 57 (Yapısal İyileştirme)
    SF-260D: 38
    T-41D: 28

Bir dünya tank uçak envanter vs var üşeniyorum koymaya.Genel kültür olur azıcık araştırın edin.Yazmayın kafanıza göre albay tanıyorum çavuş tanıyorum diye.Bizde asker tanıyoruz hayırdır biz niye duymuyoruz dediklerinizi?Tskyı nasıl yıpratacağınızı şaşırdınız artık ak.

Hadi hadleri değil tabiki ama en basit vikipedia karşılaştırması

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Hellenic_Army vs http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_equipment_and_uniform_of_the_Turkish_Army

Günümüzde aşırı gelişmiş tank ve savunma sistemleri belli başlı ülkelerde vardır.Bunu kabul etmemiz gerekli.Ancak orduyu küçümsemek aptallıktan başka birşey değildir.Türk silahlı kuvvetleri hala dimdik ayakta ve güçlü.

http://twitter.com/#!/yasiinergul
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

abi yunanistan dediğiniz istanbul kadar nüfusu olan biyer, niye bu kadar abarttınız anlamadım tank top tüfek konulmus :|

Amphetamine Logic.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Yav dandik Yunan ordusuyla bir tutulmuş TSK yuh yani. Herşeyi bırak bunca senedir pkk ile karada, Ege'de Yunanlılarla havada kapışıyoruz. Her Allah'ın günü dogfight da ellerine veriyoruz.

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek

Razorback bunu yazdı:

habib_mx_tr bunu yazdı:

TSK envanterindeki silahlar hakkından nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz? Bu kadar net konuşmanızı hangi kaynak sağlıyor?

Subay akrabalarımız var bundan başka kaynak ne olabilir ki.Envanterde aşşağı yukarı neler olduğunu biliyoruz.İnsansız uçak alındı israilden katma değerini onlar yiyo.Leopar tankları alındı 100 150 tane onlarda alman eskileri.Diğer tankları sorma bile bizim ege ordu komutanlığında hala m60 pattonlar yürüyor en az 50 senelik makinalar..Olum hala f4 fantomlar uçuruyoruz vietnamdan kalan tenekelerle.40 senelik uçaklarla mı güçlü olunuyor.Bir f35 ihalesine girmişiz kaymağını başkası yiyo.Sen süper güç müsün süper ekonomi misin ona bak.Kendi teknolojisiyle mekaniğiyle direnen güç güçtür

Sadece bu kadar net bilgiyi nerden aldığınızı sordum, neyle güçlü neyle güçsüz olunduğunu sormadım. İlk cümlen benim için yeterli. Hem durum bahsettiğin kadar vahim olsaydı 1995-1996'da oluk oluk Türk kanı akıtırlardı ama derslerini çok iyi aldılar.

http://img253.imageshack.us/img253/4122/dscn0265ni7.jpg
    F-600T envantere 2001'de girmiş mesela ama tanıdığım bir subayın 2007'de haberi olmuş. Yıl 2010 durumun bahsettiğin kadar vahim olduğunu sanmıyorum.

!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

1903 bunu yazdı:

kaygusuz bunu yazdı:

ama ne yazıkki sizin gibi dusunmeyen cumhurbaskanı var. ve o size çok kızıyor gavur yunanlıyı sevmediğiniz icin

Gül: Yunanistan ile dostluğa önem veriyorum

yunanistanla dostluktan filan bahsediyor cumhuru reis gul. :)

yunan gavuru Türk ve müslüman devletlere dusmanız diyorsada...anlamayan ve görmek istemeyenler çok...

heybeliadada ruhban okulunu acmak isteyen muslumancıklarımız çok.istanbulda bizans devleti (ekümenizm)isteyen çok

kıbrısı teslimiyetçilikle al gulum ver gulum hesabı yapıp kıbrıstan Türk askerini çekeriz diyen teslimiyetçi çok.

trabzonda sumela manastırında yılda bir kilise ayinine izin veren teslimiyetçi çok.hemde solcu muslumancık.

vanda devlet eliyle 5 trilyon + 5 trilyona ermeni akdamar kilisesi yaptıran teslimiyetçi çok.

Bugun ulkemizin nutuk sayfasının ilk sayfasındaki gibi beliren olayları hiç kimsenin görmediği bilmediği insanımız çok...

netgazete.com sitesinden arama ya heybeli ada yazın. ne demek istediğimi anlarsınız...

yahu sen ne acayip bir adamsın.alakalı, alakasız her konuyu akp'ye, abdullah gül'e, tayyip erdoğan'a bağlamak zorunda mısın ? hayır konuşuyorsunda noluyor anlamıyorum.akp'nin oylarını mı düşürdün ne oldu yani : )

ne desin adam ? Türkiye hoşgörüsüyle tanınan bir ülkedir.iyi oldu yunanistan'a, Allah belasını versin mi diyecekti ? Abdullah Gül'e git sor bakim özel olarak, yunanistanı sever misin diye.gram sevmediğine eminim.ama sonuçta komşu ve ilişkilerini iyi tutmak, kötü tutmaktan her zaman daha iyidir takdir edersin ki.

yunanistandaki bi tabur askerin söylediği şey koskoca yunanistanı bağlamaz.zaten gereken soruşturmada açılmış.özünde bizi onlarda çok sevmez evet.biz de onları sevmeyiz.ama ilişkilerin sıkı olması gereklidir ki sebebini yukarda da yazdım.

kıbrıs hala bizde.sıkıntı yapmayın.dünya döndüğü sürece de bizde olacak.kıbrıs'ı vermişiz gibi bir ambiyans yaratanları anlamak zor.Türkiye'de yaşamasak, gündemden haberdar olmasak, Kıbrıs'ı olduğu gibi rumlara verdik zannedecek.

sümela manastırında yılda bir kere ayin yapılması seni neden rahatsız ediyor ? isterlerse her pazar ayin yapsınlar.olayın seninle alakası ne ? sana zararı ne kardeşim ? adamların kutsal mekanı.kaç yüz senelik manastır.gitsin yapsın ayinini.sana, bana, ülkeye ne zararı var? vandaki kilisede de, heybeliada ruhban okulu mevzusunda da aynı şeyler geçerli.ben bi zarar göremiyorum ortada.sonuçta Türkiye laik bir ülke.bunun yanısıra bu ülkede bir çok ayrı dinden insan var.müslüman birisinin camiye gitmesi bu ülkede ne kadar doğalsa, başka dinlerdekilerinde dinlerinin mekanlarına gitmeleri o kadar doğaldır.bu ortaçağ zihniyetinizden artık vazgeçin.

vay takiyyeci vay. sen hala yunanlılarla dostuz diyenleri savun.

azınlık azınlık diye diye başımıza bela tohumları ektiklerini düşünme.

vay teslimiyetçi vay..işte sizin vatanı sevdiğiniz bu kadar..ruhban okulu açılsın he ekumenlikte verilsin he...işiniz gücünüz oy olmuş sizin..ülke işgal edildiğinde senin o vahdettin padişahında hilafetimiz önemlidir vatandan banane dermiş ya hani işte bu kadarsınız...yunan gavuru ege kıta sahanlığını

kıbrısta emperyalizme hizmet eden bir c.baskanının neye hizmet ettiğini anlamayacak kadar körsünki kıbrıs halkı ubp yi başa getirdide vatanına kastedenlere tokatı vurdu...kıbrıstan ab emriyle gerekirse askeri çekeriz diyen.kıbrısta aihm saçmalığıyla türk topraklarına el konulmaları görmezsinizki...  he o kiliseyi devlet yaptırsın milletin vergisiyle ekonomik darda olan vatandaşın parasıyla kilise yapılsın he..sonra ermeni tohumları soykırım desin soykırım desin takiyyecilerde he abi soykırım desin kilise yaptırsın.yarın bi gun tazminat derler toprak derler he dersiniz.. artık neyi savunacağı şaşırır olmuş bi çare olmuşsunuz yazık

* yunan gavurunu avrupalı abileri kollar sırf Türk ve müslüman devletlerin aleyhinde davransın yeterki. şamaroğlan yunan gavuru akıllanmaz.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

Fırsat bu Fırsat Koy yunanistana ambargo sebebinide egedeki hava sahası ihlalini göster... Batmış ekonomisi iyice batsın.

Ticaret hacmimiz hayli fazla yunistanla :))

kafa tutarlarsa ege adalarında Silah bulundurulmayacak maddesine aykırı eylem yaptıkları için Sal f16 ları o adaları siksin bi güzel...

Boş dağları bombalayacağımıza yunanlıları bombalayak a.q

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KroBey
    KroBey's avatar
    Erkek

KaptanMagaraAdami bunu yazdı:

"Mevcut olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur"

Muhtaç

" Kro "
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

vay takiyyeci vay. sen hala yunanlılarla dostuz diyenleri savun.

azınlık azınlık diye diye başımıza bela tohumları ektiklerini düşünme.

vay teslimiyetçi vay..işte sizin vatanı sevdiğiniz bu kadar..ruhban okulu açılsın he ekumenlikte verilsin he...işiniz gücünüz oy olmuş sizin..ülke işgal edildiğinde senin o vahdettin padişahında hilafetimiz önemlidir vatandan banane dermiş ya hani işte bu kadarsınız...

kıbrısta emperyalizme hizmet eden bir c.baskanının neye hizmet ettiğini anlamayacak kadar körsünki kıbrıs halkı ubp yi başa getirdide vatanına kastedenlere tokatı vurdu...kıbrıstan ab emriyle gerekirse askeri çekeriz diyen.kıbrısta aihm saçmalığıyla türk topraklarına el konulmaları görmezsinizki...  he o kiliseyi devlet yaptırsın milletin vergisiyle ekonomik darda olan vatandaşın parasıyla kilise yapılsın he..sonra ermeni tohumları soykırım desin soykırım desin takiyyecilerde he abi soykırım desin kilise yaptırsın.artık neyi savunacağı şaşırır olmuş bi çare olmuşsunuz yazık size.

* yunan gavurunu avrupalı abileri kollar sırf Türk ve müslüman devletlerin aleyhinde davransın yeterki. şamaroğlan yunan gavuru akıllanmaz.

: ))

yine konu saptırmalar.yine alakasız cevaplar.
    yahu bir dön bak benim yazdıklarıma birader.senin şu yazdıklarınla ne ilgisi var ?

şimdi sana yazdıklarımı anlamamanı örneklerle anlatacağım.

bana yunanlılarla dostuz diyenleri savun demişsin.bende bir önceki mesajımda demişimki yunanlıları bir çok vatandaş sevmez.emin ol Abdullah Gül'de sevmez.ama koskoca cumhurbaşkanı, yanıbaşındaki komşusuna Allah belanızı versin, beter olun diyecek değil sanırım.sizin zihniyetiniz ortaçağda kaldı.artık sizde kurtulun bundan.

ruhban okulu açılsın evet.ben sana soru soruyorum.yine konu saptırıyorsun.bana söyle kardeşim.ruhban okulunun açılmasının, sümela'da adamların yılda birkere ayin yapmasının, van'da mı nerdeyse, devletin kiliseye yardım etmesinin sana ne zararı var ? bunu bana bi söyle ya.

sen şunu anlayamıyorsun.orda devletin yardım ettiği ermeniler var ya.onların türkiye vatandaşlığında, senden benden hiç bir farkı yoktur.sen nasıl yarın cami yaptırmak için, gidip devletten yardım istersen, uygun görürse o da sana yardım ederse, bu da öyle bir mevzudur.konuyu hemen fakirliğe, vatandaşın parasına falan getirmene gerek yok, zira yardım edilen insanlar zaten dediğim gibi bu ülkenin özbeöz vatandaşıdır.

dediğim gibi cevap veriyosan yazdıklarıma cevap ver.saçma sapan sloganvari yaklaşımınla gelme bana.takiyecci falan.bu popüler kültürün sizlere dayattığı saçma söylemlerle biryere varamazsın.

gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
Toplam Hit: 10631 Toplam Mesaj: 61