folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yunanistanin Yarisi Yandi!..Waşşş

Yunanistanin Yarisi Yandi!..Waşşş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adalet
    adalet's avatar
    Erkek

Geçen sene Yunanistana gittim kamov tipi 8 kişilik helikopterlerle 300$'a Mora üzerinde helikopter turu yaptıklarını duyunca sırf helikopteri incelemek için tura katıldım çünkü 72 model sovyet helikopteriydi çift rotorluydu ve feci derecede ilgi alanıma giriyordu. Doğanın güzelliklerini değerlendirmek isteyen Yunanlılar farklı bir yapılaşmaya girmişler anayolu x ekseni olarak düşünün bu eksene belirli mesafelerle x0 noktasından x1 noktasına 7 km olsun x2 noktasından x3 noktasına da 7 km olsun işte bu x ile belirttiğim noktalara birer y ekseni çizin bu eksenler de ormanın içindeki asfalt yollar olsun ve 20-30 km aşağıya insin ve yolun sağına soluna tek katlı evler yapın şimdi ne oldu? ana yol zaten ormanın içinde evlere inen yollar da ormanın içinde orman da yanıyor gördün mü güzelliği şimdi!

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Erkek
    muhabir22 bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam yunanistanı bi yana bırakın şimdi bugün edirne/meriç te tatbikat amaçlı yangın çıkarıldı ve başarılı olunamayınca yangın büyüdü ve yemyeşil 30 hektarlık orman resmen cayır cayır yandı ayrıntılı haberi yarın gazetelerde okursunuz
    yuh bu kadar olur. yetenek işte elden brşey gelmez.

Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    Yazık amk. Dünyanın ciğerleri tek tek yok oluyor. Yunanların a.q bi yangını söndüremediler...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    La yanan agac degil yunanlida olsa ,bir Turk olarak uzulurum ,galiba Turkluk boyle birsey ,dusmani bile dost olarak gorebiliyoruz...neyse bizim Kizilay yardim icin gitmis ,birkez daha insanlik dersi vermis olduk !

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lanetlicocuk
    lanetlicocuk's avatar
    Erkek
    çok üzücü bi olay agaçların daha doğrusu ormanların yanması ama orda yanarak ölen 51 kişi için ne kadar acırım bilemiyom

Şişirdi Beş-On Adam, Yaptı Balon Adam, Ötekşndende Basit, Vallahi Bu Son Adam.(Abdurrahim KARAKOÇ Kan Yazısı Kitabının Balon Adam Kısmının Giriş Kıtası)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    elimde olsa gider yardım ederim söndürülmesi için.. orman yanıyo aq insan yansa nese.. orda yanan ormanın bize de faydası war m.k mantık biraz mantık :/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bu yanan orman haberlerini izlemiyorum, izleyemiyorum içimden bişeyler kopuyor sanki..:(

şimdi bizim bu konyada bazı ova köylerinde ağaç kültürü sıfırdır.

Mesela benim kayınçolara felan diyorum oğlum o köye ağaç dikmemek için büyük mücadele vermişsiniz helal olsun 

diyorum kafalarını öne eğiyorlar.

Yahu eğme kafanı git iki fidan dik ?

Yine bi tanıdık emlakçı abimiz var pelitler döküldüğünde (meşe ağacının palamut adı verilen meyvesine biz pelit deriz)

bu pelitlerden toplayıp dağa bayıra çoluk çocuğuyla gider eker. 

Bana kalsa kanun çıkartırım her aile 10 ağaç dikecek.

Her yapılan ev için 50 fidan.

Her müteahhit 1000 fidan.

Açılan her işyeri için 50 fidan.

Evlenen her yeni çift 10 fidan.

Doğan her yeni bebek için 10 fidan.

Ülkem yemyeşil olur.

Ormana zarar vereninde anasını ağlatacan cezalarla bak neler oluyor.

Ah bee ahh! 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    TugrulBaba, okadar ağaç dikilirse, bi okadar daha yangın çıkar, ağaçların yanmasını istemiyosanız dikmiceksiniz
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

Athzai_Khaine bunu yazdı:
    TugrulBaba, okadar ağaç dikilirse, bi okadar daha yangın çıkar, ağaçların yanmasını istemiyosanız dikmiceksiniz
    hacı tugrulbabamız hakklı valla çok doğru bir tespit yeterki ağaç olsun yanması sorun değil onada bir çözüm bulunur zamanla.Türkiye çöl olacak amk :S agaç lazım

ayrıca yananın ağaç olmasına üzüldüm ama yunan olmasınada çok sevindim yansın totoşlar cayır cayır.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cold-m4
    cold-m4's avatar
    Erkek
    bulutbey ninesine başka şeyler de verdiyse bizimkiler belki ondan öle bahsetmiştir :D ama tuğrulbaba haklı a.q keşke herkez ağaç dikse :|
Toplam Hit: 3339 Toplam Mesaj: 36