Yurt Disi Egitimleri
-
telekom bunu yazdı
Hangi uni. & hangi bölüm?
Kolejde misin yoksa gerçekten uni. de misin?
Misal Greenwich üniversitesinin diplomasını veren kolejler var. Bunlar daha çok para için açılmış eğitim kurumları(!) olduğu için eğitim çokta kaliteli değil diye biliyorum. Türkiye'de sadece pakete baktıkları için iş ararken bu kısım sorun olmuyor.
Zengin olmadığın müddetçe Türkiye'de kazanılan para ile İngiltere'de yaşamak, okumak zordur. Geçimini sağlamak için bir işte çalışıyor musun?
Birde zone 5'te nerdesin hocam?Greenwich Unisin deyim Hocam. Buranin Diplomasini Veren Baska Kolejlerde Degilim. Campus Medway.
Zone 5 te Sutton da Ikamet Ediyorum. Delivery Isinde Calisip Hafya Sonlarida Ek Is olarak Coffe Shopda Garsonluk Yapiyorum. Calisarak Okul Ve Yasam masraflarini Cikariyorum. Maddi duruma Ihtiyacim Oldugunda Aile Destek Çikiyor.
-
çizik
-
Ellerine sağlık böyle bir konu için bulmuşken bilen birilerini sorayım :)
1.Ben bu yaz 2 aylığına(belki biraz daha fazla ama 3 ay geçmez) yurt dışına gitmek istiyorum dil için.Bana ne önerirsin aile yanımı okulmu,hangi ülke.Benim isteğim hani dil okulu olsun yurtta felan kalayım,çünkü aile yanı hiç aklıma yatmıyor yapamam gibi tanımadığım insanın evinde tavsiyelerin neerdir?Birde kaç para turtar herşey dahil 2 ay(kesin bir fiyat yoktu elbet ancak hani Avrupa olursa ortalama şu Amerika olursa ortalama şu)
2.ileride yazları staj için de iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum stajda fark eden birşeyler varmı?
3.Birde şu bir universitenin farklı şehirlerde şubesi varmışda merkezden uzak şubelerini seçerseniz daha uygun fiyata gelir çünkü merkezden uzak yaşam ucuz.Tarzı bir konu varya bunu birazdaha açarmısın,yani oradaki üniversiteler türkiyedekigibi tekbiryerde değilmi?
-
erebos bunu yazdı
1.Ben bu yaz 2 aylığına(belki biraz daha fazla ama 3 ay geçmez) yurt dışına gitmek istiyorum dil için.Bana ne önerirsin aile yanımı okulmu,hangi ülke.Benim isteğim hani dil okulu olsun yurtta felan kalayım,çünkü aile yanı hiç aklıma yatmıyor yapamam gibi tanımadığım insanın evinde tavsiyelerin neerdir?Birde kaç para turtar herşey dahil 2 ay(kesin bir fiyat yoktu elbet ancak hani Avrupa olursa ortalama şu Amerika olursa ortalama şu)
2.ileride yazları staj için de iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum stajda fark eden birşeyler varmı?
3.Birde şu bir universitenin farklı şehirlerde şubesi varmışda merkezden uzak şubelerini seçerseniz daha uygun fiyata gelir çünkü merkezden uzak yaşam ucuz.Tarzı bir konu varya bunu birazdaha açarmısın,yani oradaki üniversiteler türkiyedekigibi tekbiryerde değilmi?
Hocam Merhabalar,
Oncelikle Dil Okulu Icin Konusalim. 2 ay Sure Zarfi Gercekten Cok Ve Cok Az Yabanci Dil Ilerletmek Icin Bu Sureyi Bence Iyi Dusunmeni Tavsiye Ederim. Ingiltere Bazinda Ornek Alirsak Dil okulu Sürüsüne Bereket. Aylik 200 Paunda da Dil Okulu Var 400 Paunda da. Diger Bir Husus Cekingen Ve Utangac Degilsen Sana Aile Yani Tavsiye Ederim. Onlar Ile Konusman ve Konuslarini Takip Etmen Senin Icin Cok Iyi Olacaktir. Hele Birde Ailenin Kizi Varsa Yorum Yapmiyorum :))
Universite Staj Konusunda Bilgim Yok Ama Arastiririm.
3. Konuya Gelirsek Burda Bazi Okullar Universiteler Ile Anlasma Yapiyor Bu Okullarda Mezun Olanlar Okulun Anlasmasi Oldugu Uninin Diplomasini Aliyor. Merkez Sehirde Degilde Daha Ufak Sehirlerde Uni Sayisi Az Ve Nufus Azligindan okul Ucretleri Merkez Sehirlerdeki Kolej ve Unilere Gore Daha Ucuz.
Ornek ;
Istanbul da Uni Okumak Yerine Karabuk de uni Okumak Gibi.
-
enes bunu yazdıerebos bunu yazdı
Hocam Merhabalar,
Oncelikle Dil Okulu Icin Konusalim. 2 ay Sure Zarfi Gercekten Cok Ve Cok Az Yabanci Dil Ilerletmek Icin Bu Sureyi Bence Iyi Dusunmeni Tavsiye Ederim. Ingiltere Bazinda Ornek Alirsak Dil okulu Sürüsüne Bereket. Aylik 200 Paunda da Dil Okulu Var 400 Paunda da. Diger Bir Husus Cekingen Ve Utangac Degilsen Sana Aile Yani Tavsiye Ederim. Onlar Ile Konusman ve Konuslarini Takip Etmen Senin Icin Cok Iyi Olacaktir. Hele Birde Ailenin Kizi Varsa Yorum Yapmiyorum :))
3. Konuya Gelirsek Burda Bazi Okullar Universiteler Ile Anlasma Yapiyor Bu Okullarda Mezun Olanlar Okulun Anlasmasi Oldugu Uninin Diplomasini Aliyor. Merkez Sehirde Degilde Daha Ufak Sehirlerde Uni Sayisi Az Ve Nufus Azligindan okul Ucretleri Merkez Sehirlerdeki Kolej ve Unilere Gore Daha Ucuz.
Ornek ;
Hemm anladım hocam yani her yurtdısında okuyan bir olmadığı gibi her atıyorum A üniversitesinde okuyanda bir değil,yani adam A üniversitesinde okudum dediğinde 'vaaay oovv' felan diyoruz ama hangisinde yani Uşak üniversitesinde okuyup Boğaziçi diploması alıyosun :D.Bak Bununöğrendiğim iyi oldu,peki bunu açık etmek için ne sormak gerekiyo mesela birisi bana Şu üniversitede okudum derse o universitenin hangi şubesindemi okudun diye sormalıyım :).
Birde eksik bilgi vermişim kusura bakma,ben hazırlığı bitirip yazında tekrar bir dil kursuna gittim(türkiyede),Kağıtta ben upper intermediate im(gerçekte sanmıyorum) bu 2 ayda bunu advanced e yükseltebilirmiyim?
Ben aslında çokta çekingen değilim ama yırtıkda sayılmam ancak hani bende biraz paronaya var olumlu düşünemiyorum :D.Yani aile yanı tehlikeli gibi hiç 'iyi' olarak aklıma getiremiyorum,Ama tavsiten nedir yani 'kesin aileyanına git' veya Enkötüsü şöye olur gibi ne diyebilirsin bana
-
hocam aklımda bi yer yok benim özel olarak ama yurtdışına çıktığımda orda devam etmek istiyorum yani işimi yapma ihtimalimin yüksek olduğu bir okul dil olarak ingilzice var ve fransızca eğitimi alıyorum başlangıç düzeyinde
-
erebos bunu yazdıenes bunu yazdıerebos bunu yazdı
Hocam Merhabalar,
Ornek ;
Hemm anladım hocam yani her yurtdısında okuyan bir olmadığı gibi her atıyorum A üniversitesinde okuyanda bir değil,yani adam A üniversitesinde okudum dediğinde 'vaaay oovv' felan diyoruz ama hangisinde yani Uşak üniversitesinde okuyup Boğaziçi diploması alıyosun :D.Bak Bununöğrendiğim iyi oldu,peki bunu açık etmek için ne sormak gerekiyo mesela birisi bana Şu üniversitede okudum derse o universitenin hangi şubesindemi okudun diye sormalıyım :).
Birde eksik bilgi vermişim kusura bakma,ben hazırlığı bitirip yazında tekrar bir dil kursuna gittim(türkiyede),Kağıtta ben upper intermediate im(gerçekte sanmıyorum) bu 2 ayda bunu advanced e yükseltebilirmiyim?
Ben aslında çokta çekingen değilim ama yırtıkda sayılmam ancak hani bende biraz paronaya var olumlu düşünemiyorum :D.Yani aile yanı tehlikeli gibi hiç 'iyi' olarak aklıma getiremiyorum,Ama tavsiten nedir yani 'kesin aileyanına git' veya Enkötüsü şöye olur gibi ne diyebilirsin bana
Okudugun Okulun Subesi Ne Diye Soramazsin hocam :) Anca Okula Ait Bir Kolejde mi Yoksa Okulun Ana Kampusunde mi Okudun Diye Sorarsin :)
Tr de Egitim Alman Iyi Olmus. Dil Okuluna Gittigin de Seviye Tespitini Yaparlar Sora Hangi Seviyede Oldugunu Olcup Seni Bir Sinifa Yerlestirirler. Normalde 8 Haftada Bir Kur Atliyorsun. Ama Bu Sana da Bagli Oluyor Bazen. Eger Konuyu Biliyor Yada Anliyorsan Hoca Seni Sen Istemesende Bir Ust Gruba Gonderiyor.
Dedigim Gibi Dil Gelisimi Icin Kesinlikle Aile Yani Tavsiye Ederim. Ben 2011 De Dil Okuluna Gitmistim. Aile Yaninda Kaldim Gercektende Cok Etkisini Gordum. Hic Bir Konuda Problem Yasamassin. Yemek Konusu Haric. Bizim Mutfakla Uzaktan Yakindan Alakasi Yok Hocam :)
-
Makine müh. hocam
-
enes bunu yazdıerebos bunu yazdıenes bunu yazdıerebos bunu yazdı
Hocam Merhabalar,
Oncelikle Dil Okulu Icin Konusalim. 2 ay Sure Zarfi Gercekten Cok Ve Cok Az Yabanci Dil Ilerletmek Icin Bu Sureyi Bence Iyi
Hemm anladım hocam yani her yurtdısında okuyan bir olmadığı gibi her atıyorum A üniversitesinde okuyanda bir değil,
Okudugun Okulun Subesi Ne Diye Soramazsin hocam :) Anca Okula Ait Bir Kolejde mi Yoksa Okulun Ana Kampusunde mi Okudun Diye Sorarsin :)
Tr de Egitim Alman Iyi Olmus. Dil Okuluna Gittigin de Seviye Tespitini Yaparlar Sora Hangi Seviyede Oldugunu Olcup Seni Bir Sinifa Yerlestirirler. Normalde 8 Haftada Bir Kur Atliyorsun. Ama Bu Sana da Bagli Oluyor Bazen. Eger Konuyu Biliyor Yada Anliyorsan Hoca Seni Sen Istemesende Bir Ust Gruba Gonderiyor.
Dedigim Gibi Dil Gelisimi Icin Kesinlikle Aile Yani Tavsiye Ederim. Ben 2011 De Dil Okuluna Gitmistim. Aile Yaninda Kaldim Gercektende Cok Etkisini Gordum. Hic Bir Konuda Problem Yasamassin. Yemek Konusu Haric. Bizim Mutfakla Uzaktan Yakindan Alakasi Yok Hocam :)
Anladım hocam :D Yav pekı bu dediğin Kolej felan Harward,yale,MIT gibi buyuk unıversitelerinde oluyomu,yoksa birisi ben YALE de okudum didiğinde hangi YALE denmelimi? :)
Yemek dedin aklıma geldi hocam,Mesela ben desem Domuz eti yemem,dikkat ederlermi,gerçi herkez mumkun değil mecbur yiyecen cunku eti olmasa yağı oluyo herşeye katıyolar burda tereyağsız veya bulyonsuz birşey yiyemeyeceğin gibi ordada domuz deymemiş birşey bulamazsın diyolar.
Aileyi kendimiz seçebiliyomuyuziyani en azından,çocuğu olsun olmasın yaslı olsun felan diye,yoksa rastgelemi?
Bide dil okulu nasıl işliyo Haftada kac gün?,devamsızlık sınırı felan varmı.Ayrıyetten ben yurtdısında bır universitede 1 tane ders almak istiyorum yaz okulunda onunla beraber felan izinverirlermiki?.
Dil okulundayken ayrıcana :) işde çalışabiliniyomu?
Not:Yoruyosam kusura bakma,Sormuş olmak için sormuyorum inan bu yaz gidicem şimdiden başladım araştırmaya bakdım bilen biri var değerlendiriyorum :)
-
@erebos, hocam domuz eti yemek zorunda değilsin, adamlar saygı gösterir zaten ama anlam veremezler.. yağ konusuna gelince, domuz yağı katıdır, margarin şeklinde olanlar genelde domuz yağı oluyor ve sıvı yağa oranla daha pahalıdır.. jelatimsi ürünlerde de domuz kemikleri var jelatin yapmak için kullanılıyor, mesela haribo şekerlerin yurtdışında satılanlara baktığınızda gelatine (pork) yazar, türkiyede satıldığında jelatin (sığır) yazar gibi.. aile yanında kalmak dilini geliştirebilr ya da yurtlarda da kalabilirsin, ingiltere için bilgim yok tabi orada işler nasıldır.