folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yurt Disi Ulkelerinde Oturum İzni Yollari

Yurt Disi Ulkelerinde Oturum İzni Yollari

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek
    solsrce bunu yazdı
    317seref bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

İşi kitabına uygun yasal olarak yapacak birisi veya tanıdığı olan varsa emeğinin karşılağını öderim problem değil. Dün bir müridle Avusturya'yla ilgili konuştuk ama geri dönmedi oda.

sor bana para falanda istemem.

usa icin gariban temali orta kesim icin anlatiyorum.

eb3 bdv solutions diye tarat.
    bdv solutions da ki company ile email atip gorus veya telefon ac.
    20-30k gozden cikartiyorsan yapiyorlar bu 10 yillik green card (3-4 sene suruyor sana hali hazirda anlastiklari is listesini veriyorlar (isler kendilerinin ozel) amerika da fast food zincirinde 10 yillik kart veriyolar 6 ay calisiyorsun sonra cikiyorsun)

3-4 sene tr de islerini hallet okul,dis,saglik,aile gibi.

direkt buraya gelmek istiyorsan beklemeden onun da yollari var yazayim.

asagida yazdiklarim ile de gelebilirsin ama oturum vermez burda ayri ugrasirsin en temizi yukarda yazdigim.

j1 - degisim ogrencisi olarak gelebilirsin (work and travel,summer camp,staj)
    f1 - ogrenci olarak gelebilirsin ( dil okulu,universite,sertifika )
    h2b - mevsimlik isci programi (oteller,tarim yerleri)
    b2 - turist olarak gelebilirsin (bir yerde calisip tr de baglarini kanitlaman gerekir)

yukarda verdigim 4 katagori icin danisman tutacaksin. oda 250 ile 500 dolar arasinda sana randevu ve gerekli belgeleri soyleyecek.(genelde bu belgeler kabul belgesi,sabika kaydi gibi seyler oluyor kendin yapman cok ugrastirici ve bas agrisi)

ornek veriyorum danisman sirketleri olarak hvrvize,amerikanuzmani,atlas gibi hvr kotunun iyisidir tr serveri icin.

Hocam BDV Solutions'a baktım. Sitelerinde 20 bin dolar fiyat biçmişler. Bileydim başvururdum :D Ben AU'da sadece üniye 20 bin dolar ödedim. Tabi 7 senelik bir vizem oldu sonunda. Bunun skilled versiyonu var mı? Software engineering pozisyonlarında sponsor olmaya gönüllü ama parasını benim ödeyip gidebileceğim sistem var mıdır acaba?

Eb2 skilled diye gecer ve direkt oturumlu gidersin oda 10 yilliik green card verir master sarti vardir ve almasi daha kisa surer eb3 e gore 

eb3 3-4 sene suruyor eb2 3 sene gibi bir sure alir dv lottery ile de ha cikti ha cikmadi triplerine girmezsiniz bassvurmaya da devam edebilirsiniz 3 seneye ben gidiyorum ozguveni ile.

tr de okulunuz legitimize isiniz falan varsa 3-4 sene bekleyip bu sureci yonetmek en mantiklisi geldikten sonra kimseye eyvallahiniz olmaz evlenmek icinde sisko beyaz siyah karilara yalvwrmissiniz para vereyim green kart alayim diye.

6 ay is yerinde haftalik 40 saat calisir memnun kalmazsaniz ayrilirsiniz Karti koruyarak 4 yil 9 aya da vatandaslik islemlerine baslarsiniz.

askere giderseniz (4-8 aya vatandas olursunuz)

h1b falan da deneyebilirsiniz ama lotoya tabi oldugu icin hintlilerden sira gelmez.

lotosuz h1b yani nonprofit de deneyebilirsiniz AMA gireceginiz isler para kazandirmaz veya sikko isler olur.

''Abi ben suriyeden gelmişim Türkiye cennat, şok güsel şok''
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    solsrce
    solsrce's avatar
    Erkek
    317seref bunu yazdı
    solsrce bunu yazdı
    317seref bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

İşi kitabına uygun yasal olarak yapacak birisi veya tanıdığı olan varsa emeğinin karşılağını öderim problem değil. Dün bir müridle Avusturya'yla ilgili konuştuk ama geri dönmedi oda.

sor bana para falanda istemem.

usa icin gariban temali orta kesim icin anlatiyorum.

eb3 bdv solutions diye tarat.
    bdv solutions da ki company ile email atip gorus veya telefon ac.
    20-30k gozden cikartiyorsan yapiyorlar bu 10 yillik green card (3-4 sene suruyor sana hali hazirda anlastiklari is listesini veriyorlar (isler kendilerinin ozel) amerika da fast food zincirinde 10 yillik kart veriyolar 6 ay calisiyorsun sonra cikiyorsun)

3-4 sene tr de islerini hallet okul,dis,saglik,aile gibi.

direkt buraya gelmek istiyorsan beklemeden onun da yollari var yazayim.

asagida yazdiklarim ile de gelebilirsin ama oturum vermez burda ayri ugrasirsin en temizi yukarda yazdigim.

j1 - degisim ogrencisi olarak gelebilirsin (work and travel,summer camp,staj)
    f1 - ogrenci olarak gelebilirsin ( dil okulu,universite,sertifika )
    h2b - mevsimlik isci programi (oteller,tarim yerleri)
    b2 - turist olarak gelebilirsin (bir yerde calisip tr de baglarini kanitlaman gerekir)

yukarda verdigim 4 katagori icin danisman tutacaksin. oda 250 ile 500 dolar arasinda sana randevu ve gerekli belgeleri soyleyecek.(genelde bu belgeler kabul belgesi,sabika kaydi gibi seyler oluyor kendin yapman cok ugrastirici ve bas agrisi)

ornek veriyorum danisman sirketleri olarak hvrvize,amerikanuzmani,atlas gibi hvr kotunun iyisidir tr serveri icin.

Hocam BDV Solutions'a baktım. Sitelerinde 20 bin dolar fiyat biçmişler. Bileydim başvururdum :D Ben AU'da sadece üniye 20 bin dolar ödedim. Tabi 7 senelik bir vizem oldu sonunda. Bunun skilled versiyonu var mı? Software engineering pozisyonlarında sponsor olmaya gönüllü ama parasını benim ödeyip gidebileceğim sistem var mıdır acaba?

Eb2 skilled diye gecer ve direkt oturumlu gidersin oda 10 yilliik green card verir master sarti vardir ve almasi daha kisa surer eb3 e gore 

eb3 3-4 sene suruyor eb2 3 sene gibi bir sure alir dv lottery ile de ha cikti ha cikmadi triplerine girmezsiniz bassvurmaya da devam edebilirsiniz 3 seneye ben gidiyorum ozguveni ile.

tr de okulunuz legitimize isiniz falan varsa 3-4 sene bekleyip bu sureci yonetmek en mantiklisi geldikten sonra kimseye eyvallahiniz olmaz evlenmek icinde sisko beyaz siyah karilara yalvwrmissiniz para vereyim green kart alayim diye.

6 ay is yerinde haftalik 40 saat calisir memnun kalmazsaniz ayrilirsiniz Karti koruyarak 4 yil 9 aya da vatandaslik islemlerine baslarsiniz.

askere giderseniz (4-8 aya vatandas olursunuz)

h1b falan da deneyebilirsiniz ama lotoya tabi oldugu icin hintlilerden sira gelmez.

lotosuz h1b yani nonprofit de deneyebilirsiniz AMA gireceginiz isler para kazandirmaz veya sikko isler olur.

çok enteresan. Bunun bu kadar kolay bir şey olduğunu hala tam düşünmüyorum. Çoğu sponsorluk vizelerinde işten çıkarsan ülkeyi belli süre sonra terk etme şartın bulunuyor. Neden bunda böyle bir şey yok ? Siz başvurdunuz mu ? Şartlara biraz baktım, karşılıyorum ama kesin bir şekilde veriyorlar mı yoksa bu da bir nevi az kişinin başvurduğu dvlottery mi ? 

Y.Y
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek

Yazdigim bilgiler ya bir arkadaslarim yada Kendim tarafindan yaptigimiz calisan yontemlerdir iskembeden sallamiyorum.cevremde ki heroes bir surecte.

latin isci insanlarin evlilik disinda buyuk bir cogunlugu eb3 ve eb2 ile ile green kart aliyorlar.

sirkette guvenilir cok fazla calisan insanlar var free interview de isteyebilirsiniz size anlatirlar boyle Boyle olacak bu kadar para vereceksiniz diye.

tr deyseniz ve cok tecrubeniz egitiminiz yoksa en temiz yol budur digerleri hep macera,drama,loto 

tr patlasa bile baska bir ulkenin konsoloslugunuda kullanabilirsiniz

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

hep ABD anlatılmış AB ülkelerinde tecrübeleri olan yokmu anlatsa bilgilensek 

ama ABD için anlatılan bilgilerde çok ayrıntılı ve güzeldi cezbetmedi değil :)

emnimax tarafından 22/May/25 17:07 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    userneyime
    userneyime's avatar
    Erkek

Amerika ve hollandaya gittim ikiside yaşanacak yerler.

Şuan turist vizesini yeniliyorum amerika için. 

Açıkcası birinde oturum iznim olsa güzel olur:) ama yaş gecti artık eskisi kadar enerjim yok.

Sadece gezme amaçlı giderim sanırım.

guzel konu.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek
    userneyime bunu yazdı

Amerika ve hollandaya gittim ikiside yaşanacak yerler.

Şuan turist vizesini yeniliyorum amerika için. 

Açıkcası birinde oturum iznim olsa güzel olur:) ama yaş gecti artık eskisi kadar enerjim yok.

Sadece gezme amaçlı giderim sanırım.

guzel konu.

yerleşmek amaçlı hollandayı düşünüyorum bende

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

abd vatandaşlığı için askere katılma süreçleri tam olarak nasıl oluyo?

yaş sınırı var mı? ingilizce seviye şartı var mı?

@317seref

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    317seref
    317seref's avatar
    Erkek
    hermesthecat bunu yazdı

abd vatandaşlığı için askere katılma süreçleri tam olarak nasıl oluyo?

yaş sınırı var mı? ingilizce seviye şartı var mı?

@317seref

askerlik sureci amerikada turkiye gibi farkli dallari var.
    duz asker olabilirsin,hava,kara birimlerine girebilirsin veya navy guard dedikleri guard olabilirsin cesitli birimleri var ve bu birimlerde farkli gorev kodlari ile giriyorsun.
    ornek : kargocu,ucak tamircisi,silah tamircisi...
    part time girebiliyosun ayda 2 defa gidiyosun
    full time girebiliyosun haftada 4 gun.

her birimin ve full mu part mi kendine gore faydalari eksikleri var
    kontrat seklinde ilerliyor 2 yil veya 5 sene kayit olabiliyosun(minimum 2) yine kontrattan konttrada degisiyor en fazla fayda 5 yilllik kontratlarda.(okulunu,egitimini,konaklamani gibi seyleri karsiliyorlar birimden birime degisir.)

vizeyle girilmiyor en az green carda ihtiyacin var(vizeyle,statu ile girilmiyor 2016. da trump kaldirdi)
    ingilizce gerekli ama sart degil bilmiyosan hazirlik veriyolar veya ogrenmen icin destekleyici kurslar veriyolar.
    1 gun bile askerlik yaparsan vatandaslik hakki kazaniyosun.
    birimden birime yine degisiklik gostermekle birlikte seni baska ulkeye de gonderebiliyolar ama dedigim gibi tamamen birimle alakali bazi birimler var sadece usa icerisinde gorevli oluyosun.

yas olarak yine birimden birime degisir 17-35 veya 17-42 veya 17-28

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

https://youtube.com/shorts/HmRfskluDNE?si=vasWQUeAbb3IenzL

Kanada'dan bir takım görüntüler, gitmek isteyen varsa izlesin.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rajooonn
    rajooonn's avatar
    Erkek

Irlanda.

Dil okuluyla gel. 3 sene ayni is yerinde calis. 3 senenin sonunda Turkish-agreement'la vizeni istedigin sirkette calisabilecek vizeye cevirirler. 8 senenin sonunda da vatandas olursunuz. 

Pandemi sonrasi yilda herkesi takir takir kabul ettiler. Simdi biraz zorlasti. Ancak iyi bir basvuruyla yine yollar aciktir diye dusunuyorum. 

Yalniz su da var ozellikle o ilk 3 sene zorlar.

Gece! Vampir değilim ama geceyi çok severim. Yalnızsın, oyun oynuyorsun monitörün ışığı ve kendin.
Toplam Hit: 3164 Toplam Mesaj: 38
yurt disi oturum