Yurt Dışına Çıkmış Yada Vize İşlemlerinden Anlayanlar..
-
oncelikle vize basvurusu icin gorusmeyi Ankara daki baskonsolosluktan almaya bak. Istanbul hep daha yogun oluyor ve biraz daha zor veriyor. Bence Ankara'dan daha kolay vize aliniyor ancak bu isin bir sistemi yok.
Onun disinda konsolosluga gittiginde senden beklenen sey, Amerika'ya (America degil) gidis amacininin gecici olmasi. Bir cok kisi ogrenciyim diye gidip Amerika'da kalmaya calisiyor, boyle bir gorunum vermiyceksin. Onlara soyliyecegin sey, ben su su su nedenlerle dil egitimi almak istiyorum. daha sonra gelip burda soyle soyle calisicam. Isim gucum soyle, benim hayatim burda ve Amerika'da kalmaya niyetim yok vs.
-
http://www.tahribat.com/Forum-Amerika-Da-Egitim-Ve-Vize-Islemleri-17-10-2010-122967/
-
2 kez amerikaya gitmiş biri olarak öncelikli vize işlemlerini ankaradan yapmalısın istanbuldakiler her türlü zorluğu çıkarıyorlar yani vizeyi vermemek için her yolu ve bahaneyi üretiyorlar arkadaşım. Bankadaki para ile ilgili olarak zengin veya tanıdığın biri varsa ona söyleki ; bugün 5 000 - 10 000 dolar ne kadar yatırabilirsen hesabına parayı yatırsın sonra sen bankadan paranın olduğuna dair belgeyi çıkart 1-2 gün sonrada o yatıran kişiye parayı iade et böylesi daha mantıklı diye düşünüyorum. Birde vize alırken ankaradakiler vize alacak kişinin tipine bakıyorlar yani kılık kıyafetine hareketlerine bakıyor. Bu yüzden oraya giderken biraz şık giyinmelisin nazik ve kibar konuş karşındaki insanın yüzüne gülmeye çalış güleryüzlü ol kendini sevdirmeye çalış bu şekilde daha kolay alabilirsin diye düşünüyorum. Ankaradaki vize işlemlerinde bu gözüme çarptı rapçi tarzında düşük donlu gençlere vize vermediğine şahit oldum. Umarım vizeni alırsın kolay gelsin arkadaşım. Birde seyahat sigortasını yaptırmayı unutma.
-
GICIKCAN bunu yazdı:
-----------------------------
2 kez amerikaya gitmiş biri olarak öncelikli vize işlemlerini ankaradan yapmalısın istanbuldakiler her türlü zorluğu çıkarıyorlar yani vizeyi vermemek için her yolu ve bahaneyi üretiyorlar arkadaşım. Bankadaki para ile ilgili olarak zengin veya tanıdığın biri varsa ona söyleki ; bugün 5 000 - 10 000 dolar ne kadar yatırabilirsen hesabına parayı yatırsın sonra sen bankadan paranın olduğuna dair belgeyi çıkart 1-2 gün sonrada o yatıran kişiye parayı iade et böylesi daha mantıklı diye düşünüyorum. Birde vize alırken ankaradakiler vize alacak kişinin tipine bakıyorlar yani kılık kıyafetine hareketlerine bakıyor. Bu yüzden oraya giderken biraz şık giyinmelisin nazik ve kibar konuş karşındaki insanın yüzüne gülmeye çalış güleryüzlü ol kendini sevdirmeye çalış bu şekilde daha kolay alabilirsin diye düşünüyorum. Ankaradaki vize işlemlerinde bu gözüme çarptı rapçi tarzında düşük donlu gençlere vize vermediğine şahit oldum. Umarım vizeni alırsın kolay gelsin arkadaşım. Birde seyahat sigortasını yaptırmayı unutma.
valla vermemek içinbütün konsolosluklar elinden geleni yapıyor ben viyanaya gitmek istedim göstermediğimiz teminat kalmadı babamın yanında 20 kişi var sigortalı çalışan bankada 20.000 euro para gösterdik 2 tane ev bir tane iş yeri gösterdik 3 haftalık tatil için vize istedik gelen davetiye üzerine vermediler a.qbusenede balkan turuna çıktık yunanistandan vize almamız gerekliydi araya bakanı soktuk bakan bizzat aradı bu kişilere kefilim dedi 1 gün sonra verdiler ama aynı şekilde ailecek viyanaya gidecektik vermediler o kadar şey göstermemize rağmen birazda torpil işi yani ankaranın kodamanlarından birini bulursan kesin hallolur
-
yalnizturk bunu yazdı:
GICIKCAN bunu yazdı:
valla vermemek içinbütün konsolosluklar elinden geleni yapıyor ben viyanaya gitmek istedim göstermediğimiz teminat kalmadı babamın yanında 20 kişi var sigortalı çalışan bankada 20.000 euro para gösterdik 2 tane ev bir tane iş yeri gösterdik 3 haftalık tatil için vize istedik gelen davetiye üzerine vermediler a.qbusenede balkan turuna çıktık yunanistandan vize almamız gerekliydi araya bakanı soktuk bakan bizzat aradı bu kişilere kefilim dedi 1 gün sonra verdiler ama aynı şekilde ailecek viyanaya gidecektik vermediler o kadar şey göstermemize rağmen birazda torpil işi yani ankaranın kodamanlarından birini bulursan kesin hallolur
-----------------------------haklısın arkadaşım bunun kısacası şerefsizliktir. demek ki adamlar bizdende para bekliyor sanırım acaba bizede para veya bir hediye falan verirlermi diye düşünüyorlar yani rüşvet falan parayı veren düdüğü çalar misali doğrultusunda hareket ediyorlar anlaşılan ayıp etmişler. Ben sorun çıkmaması açısından her vize başvurusunda dilekçe yazdırıyorum. o dilekçeyide istemeselerde alıp inceliyorlar telefon ediyorlar doğruluğunu teyit ediyorlar.
ANKARA BAŞKONSOLOSLUĞUNA
Şirketimiz personellerinden ..................... T.C. Kimlik Numaralı .................. (Adı Soyadı) ................. tarihleri arası ........ ay ülkenize ziyaret gerçekleştirecek olup, ziyaret esnasında gelebilecek her türlü sorumluluk şirketimizce karşılanacaktır. Bahse konu ............... (Adı Soyadı)'nin ülkenize ziyareti gerçekleştirebilmesi için kendisine vizenin verilmesini ;
Arz ederiz saygılarımızla.
.......................
Yönetim Kurulu Başkanı
İLETİŞİM BİLGİLERİ
...........
Tel :
Fax: