Yurt Dışına Silah Çıkarmak
-
ben kıbrısta okuyorum bilenler var aranızda. ben bu aralar silahlara çok taktım kafayı bi tane kuru sıkı tabanca almak
istiyorum bildigim kadarıyla kuru sıkı tabanca için ruhsata gerek yok faturası ruhsat yerine geciyor. ben bi tane kuru
sıkı alsam faturayı cebime koysam ve kıbrısa gelmek istesem hava yoluyla bi sorun cıkar mı ? erzincandan ucakla
istanbul oradan da kıbrısa gececem. havaalanlarında silah teslim masaları war. silahları buraya teslim ediyorlar galiba
kuru sıkı tabancada teslim ediliyor mu? buraya teslim ettiğim zaman nerden nasıl alırım tabancayı. sonuc olarak kuru
sıkıyı rahat bi şekilde kıbrısa getirebilir miyim?
saygılar
mürit
seadog
-
valiyi bile donuna kadar aradılar bir haberde. onun için polis vs bişey olman gerekiyor tam bilmiyorum fakat bence getiremessin
-
yamulmuyorsam yasal olarak götüremezsin. ama yasal olarak..
-
kuru sıkı sonucta gerçek deil ayrıcakıbrısa gırerken herhangı bi kontrol yok üstte aranmıyo valizlerde.
ama neden olmasın ki benım silahım ve yanımda goturmek istiyorum. ben söle düşündüm bu silah teslim masalarına
verildigi zaman onlar gideceyere kadar kendileri goturup orada bize teslim ediyor olabilir mi? yani ucakta ve havaalanında
bizde olmuyo tabanca
-
kuruskının ruhsatı var arkadaşım
-
terörüstmüsünüz nesiniz
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
kuruskının ruhsatı var arkadaşım
bunun ruhsatı faturası deil mi? nasıl alacagız ruhsatı peki?bide neten sipariş versem adres olarak kıbrısı versem gelir mi acaba
-
Bildiğim kadaryle öncelikli olarak yasal silah taşıma yaş sınırında olman gerek. Aldığın kuru sıkı dahi olsa uçağa öyle eli kolu sallaya sallaya bindirmezler. Ana giriş kapısında polise belirtiyorsun yanımda silah var, teslim alabilirmisiniz diye. Polis havaalanı yetkilisini çağırıyor. Hakkında tutanak tutuluyor ve sen orada silahı teslim ediyorsun.
Havaalanı görevlisi o silahı bir torbanın içerisinde uçağın kabin amirine veriyor ve uçağın kasasına kilitliyor. Sen indiğin zaman Ercan Havaalanında havayolunun bürosuna gidiyorsun. Orada geri teslim alıyorsun. Ama sanırım işte bu kısımda emin değilim KKTC Polisi buseferde seni havaalanından sorgulamadan salmıyor. Neyapacan bu silahla? Getirma amacın nedir falan binbir çeşit soru...
Sakın ama sakın çantada geçiririm yok bagaja vereyim falan deme x-ray de kabak gibi çıkartıyorlar. Sonra bavulun sahibini çağırıp amacın nedir teröristmisin diye sormaktan uçağı kaçırıyorsun. Bırak silahı artık el bagajında traş köpüğü bile taşımak yasak hale geldi...
-
MosgzA bunu yazdı:
terörüstmüsünüz nesiniz
hacı ne alaka yaw :| -
başlıgı gördüm yazayım dedim içimden geldi :=)
-
mescarine bunu yazdı:
-----------------------------Bildiğim kadaryle öncelikli olarak yasal silah taşıma yaş sınırında olman gerek. Aldığın kuru sıkı dahi olsa uçağa öyle eli kolu sallaya sallaya bindirmezler. Ana giriş kapısında polise belirtiyorsun yanımda silah var, teslim alabilirmisiniz diye. Polis havaalanı yetkilisini çağırıyor. Hakkında tutanak tutuluyor ve sen orada silahı teslim ediyorsun.
Havaalanı görevlisi o silahı bir torbanın içerisinde uçağın kabin amirine veriyor ve uçağın kasasına kilitliyor. Sen indiğin zaman Ercan Havaalanında havayolunun bürosuna gidiyorsun. Orada geri teslim alıyorsun. Ama sanırım işte bu kısımda emin değilim KKTC Polisi buseferde seni havaalanından sorgulamadan salmıyor. Neyapacan bu silahla? Getirma amacın nedir falan binbir çeşit soru...
Sakın ama sakın çantada geçiririm yok bagaja vereyim falan deme x-ray de kabak gibi çıkartıyorlar. Sonra bavulun sahibini çağırıp amacın nedir teröristmisin diye sormaktan uçağı kaçırıyorsun. Bırak silahı artık el bagajında traş köpüğü bile taşımak yasak hale geldi...
tam düşündügüm gibiymiş hocam yaşım tutuyo yok bagajda gecirmeyi düşünmüyorum zaten. getirme amacım bu benım silahım ve yanımda getiriyorum o kadar baska ne diyebilirler ki