Yurt Dışından Para Çekme
-
Her banka vatandaşlık id'si istemiyor. Ben vatandaşı olmadığım halde hesap açtırdım yurtdışında.
Aynı şekilde local bir bankadan hesap açıp, Türkiye'den internet bankacılığı ile çok çok düşük bir komisyonla transfer yapmak en mantıklısı. -
zfc bunu yazdı:
-----------------------------Her banka vatandaşlık id'si istemiyor. Ben vatandaşı olmadığım halde hesap açtırdım yurtdışında.
Aynı şekilde local bir bankadan hesap açıp, Türkiye'den internet bankacılığı ile çok çok düşük bir komisyonla transfer yapmak en mantıklısı.
-----------------------------entersan...neye actılar peki passa mı ??
-
Ekerci bunu yazdı:
-----------------------------
zfc bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
entersan...neye actılar peki passa mı ??
SEB -
Hsbc den açın hesap...
+ olarak parayı tl olarak döviz değil yatırmanız lazım, Para çekmek istediğinde hangi ülkedeyse atm o ülkenin parasına çevirecek bir manada döviz satacak ve parayı öyle çekecek. Az biraz kurdan zarar eder.
-
T-Bag bunu yazdı:
Hsbc den açın hesap...
+ olarak parayı tl olarak döviz değil yatırmanız lazım, Para çekmek istediğinde hangi ülkedeyse atm o ülkenin parasına çevirecek bir manada döviz satacak ve parayı öyle çekecek. Az biraz kurdan zarar eder.
hacım döviz yatırmasına gerek yok..tl yatırsın.zaten döviz hesabı acarlar.zaten bilgisayar üstünde tl yi dövize ceviriyorlar o sorun diil...de komisyon sonrunu var bu banklarda..city de 105 dolara komisyon vermiyorsun..tabi city banktan cekersen..ki bakkal gibi oldugu için her yerde oluyor genelde :D -
abin imzalı bi teminat yazsın, size faxlasın , sizde onla gidip parayı cekin sonra western unionla yüzde 5e yakın komisyonla gönderirsiniz parayı bundan hiç emin diilim, suanda kendim salladım, belki işe yarayabilir
-
fth_ bunu yazdı:
abin imzalı bi teminat yazsın, size faxlasın , sizde onla gidip parayı cekin sonra western unionla yüzde 5e yakın komisyonla gönderirsiniz parayı bundan hiç emin diilim, suanda kendim salladım, belki işe yarayabilir
-----------------------------olabilir. Ancak abinin imzası ıslak olması lazım ve banka bilgilendirme amacıyla paranın sahibini arıyor. Cepten arıyorlar genellikle. Yurt dışına açık değilse hattı olmaz bu iş.
-
tl ye çevirin eger internet bankacılıgı varsa halledersiniz eger yoksa arayın 444 lü numarayı internet bankacılıgını actırın ordan işlem takibi yapın bukadar basit cunku yurt dısı atmlerinde turkiyeden dolar yatırsanız bile tlye cevirmesseniz cekilmio benim arkadasımında dolar hesabı vardı aynen solediğim gibi yapıyordu.....
-
@profesorburak benimde arkadaşlar 2-3 gün içerisinde italya'ya gidiyorlar yüksek için. Yaptıkları tüm işlemleri sürekli konuştuk. Onlarda aynı şekilde yapıkredi'den açtılar hesaplarını, sanırım en uygunu yapıkrediymiş. Onlarada demişler burdan parayı TL olarak yatırmanız gerekiyor, atmden çekerkende o anki kura göre hesaplama yapılıp o şekilde EURO olarak çekebileceksiniz dediler. Ayrıca vekalet verilmediği için şuanki parayı abinden başka kimse çekemez. Vekalet verseydiniz keşke gitmeden.
Ayrıca hangi şehirde ve okulu kazandı. Benim arkadaşlar Como ve Milanodaki okullara gidicekler, bilgisayar mühendisliği üzerine. Eğer aynı yerdeyse irtibat için gerekli bilgileri verebilirim.
-
Yurtdışında türkiyede açılmış olan hesap bilgilerine ve bakiylerine ulaşmak imkanısıza yakın bi olay.Kartı takarsın parayı istersin verir ama içinde ne kadar var dersen alet malak gibi kalır.Hesabını göremese bile içinde var olan parayı çekebilir.Ben 2 senedir yapıyorum.İlla hesap bilgilerime ulaşıcam derse anlaşmalı bankaya gider benim falanca şehirdeki falanca şubeden açılmış falanca numaralı hesabıma erişmek istiyorum der.Anlaşmalı banka hesabın bulunduğu şubeye ve genel merkeze yazı yazar daha sonra cevap beklenir gelen cevaptan sonra hesaba erişilebilir.Ama bu işlem ortalama olarak 1.5 ay sürüyo.Sanki yazıyı deveyle yolluyolar.Western union gibi para transfer saçmalıklarını da hiç önermem.Gönderilecek paraya göre kesinti artıyo.1000 euro'da %7 3000 euro'da %9 olabiliyo.Eğer hesaba para yatırıldığı halde ordan çekilemiyosa ki başıma geldi daha önce çekilmek istenen atm'nin bağlı bulunduğu bankaya gidilir çıngar çıkartılarak paramı verin lan hırsızmısınız siz denir.Türkiye'den ivedilikle paranın yatırıldığı şub/atm ve zamanı öğrenilir.Ardından hesaptan herhangi bi çekim olup olmadığına bakılır ve para 1 hafta içinde verilir.Tabi cebinde beş paran kalmamışken geçen o 1 hafta ölüm gibidir.1 haftanın sonunda para alınır bankaya okkalı bi kalay çekilir ardından en yakın yemek yenilebilecek mekana gidilir...
Ayrıca yurtdışında vize yada oturum iznine sahip olan herkes ki biri mutlaka vardır istediği bankadan hesap açtırabilir...