Yurt Dışından Telefon Getirmek
-
unbalanced bunu yazdı
avrupa'da en uygun iphone isvicre'de satiliyor. Sebebi verginin %7.7 olmasi. Yurtdisindan almak isteyenler gelebilirler. https://www.toppreise.ch/en bu site üzerinden en uygun fiyatlari arastirabilirsiniz.
Sabiha gökcen'e iniyorum ben ve orda 10 gelisimden 7sinde falan gümrük kontrolü oluyor. Genelde aksam saatlerinde türkiye'ye geliyorum, görevli memur, hemen hemen herkesin cantalarini makineye sokturuyor. Ama hic sirt cantasi ya da laptop cantasini koymadim, koymami istemediler. Hatta bir ara sirt cantasi icin sormustum, gerek yok demislerdi.
Normalde yolcu, bir tane hediye telefon getirebilir yaninda. Eger kabul edecek birini bulursan, telefonu acarsin, bir kilifa falan koyarsin, ikinci telefonum diye söylersin, bir de hediye ile toplam 2 telefon getirirsin resmi olarak. Ya da kendine dandik bir telefon alirsin yurtdisina giderken, döndügün zaman onu atar, yeni bir telefon alip onu da acarsin. Böylece toplam 3 telefonla gelmis olursun (2sinin paketi acik, birinin kapali).
Kisacasi gümrüge denk gelme olayi biraz sans isi. Ben uzun süre sonra türkiye'ye geldigimde 2 kisi 14 kilo cikolata getirmistik yanimda, bir de bir kac PC parcasi. Aptal gibi cikolatalari da her bavula koymustuk. Gümrük kontrolünde adam dedi oha 4 valiz cikolata getirmissiniz :) dedim sorun mu ki? hakkiniz 1 kilo dedi :) (aslinda seker ile birlesip max 2 kilo getirebilir bir kisi). Neyse bir daha bu kadar getirmeyin lütfen dedi, surdan bir cikolata alabilir miyim dedi, tabi dedim, 2 tane verdim :).. Kil bir elemana denk gelseydim, tüm cikolatalara el bile koyabilirdi..
çikolata ne alaka hocam :D
-
Ekerci bunu yazdı
gümrük işleyişi için anlatmış hocam faydalı bilgi sağolsun :)
-
Ekerci bunu yazdı
örnek iste hocam, gümrükte basima gelen olay. Cikolata ya X ürün farketmiyor. Limitli ürünler sikinti olabiliyor, yani cikolata bile olsa durduruyorlar yani. Hele telefon gibi satilma ihtimali yüksek bir ürün icin, yaninda 3 tane acilmamis telefon bulurlarsa, affedeceklerini sanmiyorum
-
selo-g bunu yazdı
konu hakkında bilgim yok fakat imei atılabilen cihazlar getirirsen kar edersin hocam :D
Bir web sitesi vardı hangi telefona hangi yöntemle imei atılabildiğini gösteren. Daha önce bir konuda paylaşılmıştı ama bulamadım, bilen var mı acaba?