Yurtdışına Çıkmak İçin Toplam Masraflar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DonnieDarko
    DonnieDarko's avatar
    Erkek

Bileti eğer o yönde uçağı varsa pegasus dan almanı tavsiye ederim, oldukça uygun oluyor. Zaten hemen hemen her yere uçak var. Olmayan yerlere de tren yerine otobüs ile gitmeni öneririm, tren genellikle pahalı olabiliyor.

Gittiğin yerlerde tanıştığın insanlarla kalabilirsin ama oldukça güvenli olmayabilir. 

Sana önerim hostellerde kalman olacaktır. Oldukça uygun oluyor. Misal geçen sene prag da 4 kişilik bir oda da günlük 8 euro ya kaldım. Hem oldukça keyifli bir ortam oluyor senin gibi onlarca gezgin, aynı ortamda...

Avrupa pahalı şehir ama bir çok yerinde Tesco var. Orada uygun yiyecekler var. Onlardan alışveriş yapmanı, sırt çantanda stoklamanı tavsiye ederim oldukça uygun olur. İçki zaten ucuz.

Dosya ücretleri olarak, senden yeşil pasaport olarak ne isterler bilmiyorum ama pasaport için güncel ücretleri emniyetin sitesinden öğrenebilirsin.

Sanki tüm hayatım boyunca, yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

2.5 sene önce falan 700 euroya herşey dahil yaklaşık 25 gün kaybettim kendimi avrupada. Yani içki falan içmesem 50% daha az paraya çıkabilirdi. 

Bir de kuzeye iskandinavyaya, yada flaman taraflarına  geçmiyeceksen daha ucuza olabilir zira hayat oralarda pahalı. Bir de interrail düşünüyorsan, bileti fazla gun için alma, sadece kullanacağın kadar al....

Kalacak yer konusunda: couchsurfing.org yada hospitalityclub.org

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

Bnde isviçreye gitmek istiyorum italya ordanda 1 haftalık iznim var bu iki ülkede güzel yerler görmek istiyorum. buralara gidenler önerisi olanlar varmı. ne kdar masraf harcarız nerelere gitmeliyiz ? 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

izzmarit bunu yazdı:
    -----------------------------

lüks düşkünü bir insan değilim, bir de şanslıydım..

bilet londrayaydı, gittim, gittiğim gibi kayboldum, süründüm, kalacak yer liverpoolda bulabilmiştim bir tek, bi liverpoola gidemedim iki gün. ondan sonra eeh deyip karşıya geçtim gemiyle, tur gemisiydi, londrada tanıştığım bir baba kız gidiyordu, onlara takıldım, trenle devam ettik almanyaya.. almanyada bir sürü garip şey yaşadım, upuzun hikayeler hepsi, eşi türk olan bir polis abi vardı onlarda kaldım bir hafta mesela, sonra bir metro istasyonunda sokak müziği yapan bir gruba denk geldim, epey onlarla takıldım, fena olmayan bir para kazanıyorduk, çalıyor söylüyor dansediyor dolaşıyor, gece de o parayla sürekli içiyorduk.. çok çok güzeldi.. sonra hollandaya gittim trenle, en çok parayı da orda harcadım, orda da yine şanslıydım, burda anlatmak istemediğim bir iki şey denk geldi, kalacak yer buldum, çok tatlı insanlardı, orda da on-on beş gün falan takılıp türkiyeye döndüm.. yapmak isteyip de yapamadığım hiçbir şey olmadı, bir sürü yer dolaştım, yedim içtim.. böyle işte (:

gidecek arkadaşlara couchsurfing'i kesinlikle öneriyorum, bilmiyorum sıcak bakarlar mı ama..

edit: tabii örneğin italyaya gitmişken en lüks yerinde bir pizza yiyeyim, fransaya gitmişken eyfel manzaralı bir penthouseda kalayım gibi isteklerin, hayallerin varsa o kadar para hayatta kurtarmaz seni..

edit2: interraila neden sıcak bakmadığımı sormuşlar, giden arkadaşlardan gözlemlediğim kadarıyla koşa koşa bi ülkeden başka bi ülkeye geçiyorlardı, 1-2 gün kalmakla o ülkeyi görmüş sayılmıyorsun bence.. benim yurtdışına çıkmaktan anladığım o ülkede en az bir hafta kalmak, turların gezdirdiği çiçekli sokak antik şapel şeklinde değil de insanlara sorup fikir alıp bir yerlerde dolanmak, insanlarıyla tanışmak, kaynaşmak, beraber eğlenebilmek gibi şeyler. başımda bir rehberle de gitmem istemem mesela. sorun yaşadım sayılabilecek tek nokta benim bakış açımda arkadaşım olmadığından yalnız gidişimdi, yalnız da daha bi rahat kafana göre yaşıyorsun ama insan en çok türkçe espri yapabilmeyi özlüyor (: bir daha gidersem yine aynı şekilde giderim, sadece mümkünse bir kişi daha olsun isterim yanımda.

-----------------------------

Valla helal olsun, 230 lira ile ben Turkiye'de 1 ay yasayamam. Gunde 3 euro yapar oda ben 3 euroya zor oglen yemegi yerim ingilterede. Sakin gidicek olanlar bende bunu yapabilirim diye kalkip gitmesinler kolay bir is degil cunku. 

Toplam Hit: 4826 Toplam Mesaj: 25