Yurtdışında Dil Eğitimi?
-
Çat pat işimle ilgili(yazılım) makaleleri okuyacak kadar bir ingilizcem var. Bu yaz yabancı bir ülkede dil eğitimi almak ve orada biraz zaman geçirmek gibi bir fikrim var. Yurt dışında dil eğitimine benim dil bilgisi seviyemde gitmem doğrumudur? Yoksa burada bir kursda adam akıllı ingilizce öğrenip yurt dışında eğitim ile üzerine cila mı atmak mantıklı? Deneyimi olanlar paylaşırsa şukela olur. Bu arada bahsettiğim yabancı dil ingilizce.
-
up up up
-
ilk önce burdamı kalıcaksın yurtdışınamı çıkıcaksın karar ver.
eğer tercihini yurtdışından kullanırsan aylardır bu meretin üzerinde durdum bilgiliyim konuda sorucağın tüm soruları çekinmeden sorabilirsin. iletişim imzada yazıyor mail adresimi ekle konuşalım hocam =)
-
selam dostum.. ben ortaokul+lise(yabanci dil bolumu;ingilizce+almanca+1sene hazirlik)+universitede 1 sene ingilizce hazirlik okuduktan sonra amerikaya gittim ve 1 sene kaldim.. turkiyede ogretilen ingilizcenin hicbir ise yaramadigini anladim.. paso grammar gosteriyolar ama pratik namina hic bisey yok.. amerikaya gittigim ilk ay adamlarin suratina aval aval baktim ama simdi super ingilizcem var.. yani sana tavsiyem ne olursa olsun git yerinde ogren.. ingiltere veya amerika farketmez.. dil okulu dusunuyorsan pm at sirket tavsiyesi falan icin..
cheers.
-
bende baya araştırdım bu işi...bana sölediklerine göre günlük hayattaki ihtiyaçlarını karşılıcak kadar ingilizce bilmek yeterliymiş.. ben ingilizcem yeterli ama konuşulanları çok az anlıyorum dedim..büyük bi sorun değil dediler..en fazla 1 haftada anlıcak kıvama gelirmişim
gel gör ki herşeyi hesaplatınca 1 aylığı 5bin lira civarına denk geldi...buda bana fazla geldi...acaba yanlış mı hesapladım yoksa o kadar gider oluyo mu acaba? (yaz ayları için özellikle? dönem farkı vsde ekleniyomuş bazı okullarda)
-
benimde çok hevesim var. ama herşey para para
-
yurt dışında eğitim tamamen faydalı olacaktır.heleki ingiltere gibi bir yere gidersen ingilizce öğrenmek cocuk oyuncagı olur.burda arkadaşarım var ingilizcede sadece yes demesini biliyordu.3 ayda simdi kendi derdini anlatıyor.kesin ve en iyi çözüm yurt dışı
-
kardeşim bırak eğitim almayı, yurt dışında 3 ay kadar ingilizce konuşanların arasında kalsan bile bayağı bir öğrenirsin ingilizceyi =))
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------
bende baya araştırdım bu işi...bana sölediklerine göre günlük hayattaki ihtiyaçlarını karşılıcak kadar ingilizce bilmek yeterliymiş.. ben ingilizcem yeterli ama konuşulanları çok az anlıyorum dedim..büyük bi sorun değil dediler..en fazla 1 haftada anlıcak kıvama gelirmişim
gel gör ki herşeyi hesaplatınca 1 aylığı 5bin lira civarına denk geldi...buda bana fazla geldi...acaba yanlış mı hesapladım yoksa o kadar gider oluyo mu acaba? (yaz ayları için özellikle? dönem farkı vsde ekleniyomuş bazı okullarda)
-----------------------------o şirketlerin koyduğu bir farktır sen dorudan okula kayıt yaparsan o 5 bin lira sana 2 ay harcaman olur.
-
öle bişi olsada en fazla 4.500 e kadar iner sanırım...çünkü yol, konaklama ve okula ödenen para en büyük giderler
doğrudan okula kayıt nası yapıcam bu arada?
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------
öle bişi olsada en fazla 4.500 e kadar iner sanırım...çünkü yol, konaklama ve okula ödenen para en büyük giderler
doğrudan okula kayıt nası yapıcam bu arada?
-----------------------------şimdi ilk önce googlede hangi ülkeye gitmek istiyorsan yazıcaksın atıyorum İNGİLTERE;
ingilterede dil okulları diye yazıp çıkan sitelere bakıcaksın en kısa örnek
http://www.ingiltereye.com/ingilterede-dil-okullari/dilokullari.htm
sora burdan okul isimlerini alıp googleye yine yazacaksın
ve okulun resmi sitesine giriceksin okulların mail adresine mailini düzgün bir şekilde çakacasın... Şu tarihde şu kadar süre zarflı okulunuzda dil eğitimi almak istiyorum diye nerede kalacaksınız sorusuna ta yurt dersin yada aile yanı.
sora okuldan onay belgen gelir çıkarsın dışarı turizm firmalarına acentalarına gidersin ileriki zamanlı tarihe yani haziranda gitmek istiyorsan şimdiden alırsın biletini ucuza da gelir. sora vize için işlemlerini yaparsın vizeni alırsın gidersin. =)
ben şuanda vize işlemleriyle uraşıyorum kardeşim. aylardır bu işler üzerine koştum.